Afstuderen op een fijnschalig bliksemproces

Reinaart van Loon loopt in het kader van zijn studie climate physics stage bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Zijn afstudeeronderwerp? Een fijnschalig bliksemproces. Radarobservaties, satellietobservaties en weermodellen met bliksemdata zijn voor hem dagelijkse kost. Bekijk zijn video.

 

Ik ben Reinaart en ik studeer Climate Physics in Utrecht en ik loop stage bij het KNMI. Ik ben bezig met een afstudeerscriptie bij het KNMI over een fijnschalig bliksemproces en daar vergelijk ik radarobservaties, satellietobservaties en weermodellen met de bliksemdata. Als ik mezelf als een weertype zou omschrijven, zou ik misschien toch wel dat onstuimige herfstweer zijn. Heftige buien en harde wind, maar dan krijg je ook de mooiste wolkenluchten. Wat mij heeft verrast bij het KNMI, is dat ze zich met allerlei zaken bezighouden naast het weer. Met seismologie en de akoestiek daarbij. Maar ze hebben laatst ook het klimaat- scenario gepresenteerd voor Nederland en dat krijg je natuurlijk ook allemaal mee als je hier zit. Ik ben natuurlijk met mijn eigen wetenschappelijke project bezig, maar ik krijg begeleiding van mijn stagebegeleider en ik kan altijd andere mensen aan hun mouw trekken voor hun expertise. Als ik klaar ben met mijn studie, overweeg ik wel om hier naartoe terug te keren. Ik heb voor deze stage gekozen omdat ik veel interesse heb in het weer en meteorologie en het lijkt me echt vet om daar nog meer mee bezig te zijn later. Het KNMI is daar een mooie mogelijkheid voor. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt lichtblauw. Beeldtekst: Bekijk Reinaart zijn verhaal op werkenvoornederland.nl. Werken aan een beter voorbereid Nederland? Ontdek jouw stagemogelijkheden. Bekijk onze vacatures op werkenvoornederland.nl.)

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon