Ontdek jouw mogelijkheden als beleidsmedewerker bij IenW

Als beleidsmedewerker bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) sta je aan de basis van belangrijke besluiten die ons land bereikbaar, leefbaar en veilig houden. Je werkt aan thema’s die ertoe doen, zoals verkeersveiligheid, verduurzaming van de scheepvaart, de transitie naar een circulaire economie en de bescherming tegen hoogwater. Ontdek wat jij toe kunt voegen als beleidsmedewerker.

Jane Fain wandelend. Zij is beleidsmedewerker bij het ministerie van IenW

Een mooier, bereikbaar en veilig land

Als beleidsmedewerker werk je aan een mooier Nederland. Een bereikbaar land met sterke dijken, waarin we veilig verblijven en van A naar B komen.

Foto van Paul Bakker in een landschap met water

Schone lucht, schone bodem, schoon water

Een land met een schone lucht, een schone bodem en schoon water. Een land dat ons beschermt tegen hoogwater en dat bestand is tegen droogte.

2 collega's bij het ministerie van IenW aan het bureau in gesprek

Circulaire economie, duurzame oplossingen

Je werkt aan de transitie naar een circulaire economie. En aan manieren om ons duurzaam te verplaatsen. Op het land, op het water en in de lucht.

Mehlat en Kurt in gesprek. Zij werken in beleid bij IenW

Doe jij mee?

Kom werken aan de toekomst van Nederland. Aan een mooier Nederland. Doe jij mee?

Dit zijn de thema’s waarvoor jij bij IenW beleid kunt maken

Wat bieden wij jou?

Een groep collega's bij het ministerie van IenW overleggend en lachend aan tafel

Bij IenW werk je met een mix aan mensen, met hun eigen achtergronden en talenten. Van generalisten tot super specialisten.

Zijn we een match?

Om plezier te hebben en succesvol te zijn in je werk als beleidsmedewerker zijn deze eigenschappen erg handig:

Politiek bestuurlijke sensitiviteit
Je begrijpt het politieke en bestuurlijke landschap waarin je werkt. Je snapt wat de minister beweegt, wat de sector beweegt en je weet hoe je daarop in moet spelen. Je deinst niet terug als belangen botsen, maar weet de verschillen juist te overbruggen.

Analytisch vermogen
In je werk krijg je te maken met complexe vraagstukken. Jij ziet snel de kern van het vraagstuk en weet verbanden te leggen. Je kunt hoofd- van bijzaken scheiden. Je denkt in oplossingen waar je stapsgewijs aan werkt.

Samenwerken
Het klinkt bijna als een open deur: je moet kunnen samenwerken. Want alles wat we doen, is gebaseerd op samenwerking. Met andere afdelingen, ministeries, sectoren en meer. 

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon