Met 100 man 7000 collega’s goed laten functioneren in de gevangenissen

Portret van Nicky Marsman

Nicky Marsman

Technisch Beheerder SSCI-DJI - Justitiële ICT Organisatie

Nicky Marsman ziet zichzelf niet als standaard ICT-er. ‘Ik houd van de techniek achter computers en systemen, maar ben minstens zo geïnteresseerd in de mensen met wie ik werk’. De Justitiële ICT Organisatie verzorgt alle ICT voor gevangenissen, TBS instellingen en jeugdinrichtingen. Zorgen dat collega’s veilig en verantwoord kunnen werken, daar gaat Nicky voor.

Het leger in

‘De gedachte dat ik werk doe waar Nederland beter van wordt, dat spreekt mij enorm aan. Dat is trouwens altijd al zo geweest. Ik heb een sportopleiding gedaan en heb een tijd in een fitnesscentrum gewerkt. Mijn vrienden zaten destijds bij het leger en zeiden: dat is ook echt iets voor jou. Ik solliciteerde en ze hadden gelijk. Die wereld paste mij heel goed.

Verbindingsdienst

Ik heb bijna 10 jaar bij Defensie gezeten. In de verbindingsdienst. Ik bouwde radio- en telecommunicatienetwerken op. In Kandahar bracht ik verbindingen tot stand op het gebied van radio, satelliet en telefonie. Een geweldige ervaring waar ik veel heb geleerd, vooral van mensen. Er zijn voor elkaar. Een team vormen en eigen verantwoordelijkheid nemen.

Commerciële ICT-aanbieder

Ik denk dat mijn opgedane mensenkennis mij ver heeft gebracht. Want toen ik stopte bij Defensie en ik zonder enorm veel echte ICT-ervaring aan de slag ging bij een commerciële ICT-aanbieder, ging het klantcontact mij goed af. Ik vind het prettig om mens en ICT aan elkaar te koppelen. Luisteren wat klanten willen en zorgen dat applicaties perfect aansluiten op de wensen van de klant.

Nicky aan het werk achter de computer

Nederland veiliger maken

Ik was op den duur toe aan een nieuwe stap. En ik merkte dat het bijdragen aan een beter en veiliger Nederland bleef lonken. Zo kwam ik op het pad van de Justitiële ICT Organisatie in Veenhuizen. Via via eigenlijk, want ik kende de organisatie nog niet. Wat mij zo bevalt bij de Justitiële ICT Organisatie in Veenhuizen is het feit dat het qua structuur vergelijkbaar is met Defensie. Het werk is anders, maar we weten allemaal waar we het voor doen en zijn een taakgerichte organisatie. Ons hogere doel? Nederland veilig maken.

‘Justitiële ICT Organisatie is een gestructureerde en taakgerichte organisatie’

Nicky Marsman

Gevangenis

Mensen denken vaak dat ik echt in de gevangenis werk. En bijvoorbeeld zorg voor de camera-systemen in de gevangenissen of de gesloten deuren op de afdelingen. Maar ik houd mij juist bezig met het dagelijks beheer van mijn directe collega’s. Van de gevangenbewaarder tot de collega’s van de Raad voor de Kinderbescherming. Ik zorg dat zij hun werk goed kunnen doen. Dat je met 100 man, 7000 mensen aan het werk kan houden. Dat vind ik gaaf.

Nicky loopt al bellend door de gang van het gebouw in Veenhuizen

Directe impact op de samenleving

We zijn bezig met een sharepointmigratie. Wij doen daar het dagelijks beheer van en intern ben ik het aanspreekpunt. Ik maak pagina’s aan, kijk wie rechten en toegang krijgt.

‘Dat je met 100 man, 7000 mensen aan het werk kan houden. Dat vind ik gaaf’

Nicky Marsman

Bij de Justitiële ICT Organisatie krijg ik echt de mogelijkheid om mij te ontwikkelen. Om carrière te maken. Want ik ben ambitieus. Uiteindelijk wil ik graag een leidinggevende functie. Maar om dat goed te kunnen, vind ik ook dat je een goede ICT-er moet zijn.’

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon