Word inspecteur bij de NVWA

Tatoeageshops, mestvervoerders, vissersschepen, horecaondernemingen, pretparken, agrarische bedrijven, speelgoedfabrikanten, dierentuinen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert of er de wet- en regelgeving wordt nageleefd. Of je nu ter plekke een situatie beoordeelt óf kiest voor een veelzijdige en verantwoordelijke kantoorbaan, als inspecteur bij de NVWA weet je zeker dat je impact maakt. Ons gezamenlijke doel: de veiligheid van de Nederlandse consument beschermen.

Van mestfraude tot voedselveiligheid

Als inspecteur van de NVWA druk je een stempel op de gezondheid, veiligheid en welvaart in Nederland. Door bijvoorbeeld mestfraude op te sporen, misstanden in slachthuizen te onderzoeken of onveilige levensmiddelen uit de schappen te laten halen. Maar denk ook aan: nieuwe wet- en regelgeving beoordelen op handhaafbaarheid, adviseren over beleid of audits uitvoeren bij grote ondernemingen. Bij de NVWA kun je echt alle kanten op.

‘We doen dit werk om de gezondheid en veiligheid van consumenten te beschermen’

Duik diep in de wereld van de NVWA inspecteurs

Meer weten over het werk als inspecteur bij de NVWA? Luister naar de boeiende podcastserie 'Roet in het eten'.

‘Naast het formele opleidingstraject ben ik door mijn mentor, team en teamleider goed opgevangen en ingewerkt’

Vakkundig voorbereid met interne opleiding

Start jij als inspecteur bij de NVWA? Dan zorgen wij voor een goede interne opleiding, zodat je goed voorbereid en vol vertrouwen aan de slag gaat. Samen met je collega's leer je alles over de organisatie én het vak Inspectie. Ook na deze opleiding bieden we je volop ontwikkelkansen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voorbereiden en meelopen, ongeveer 8 weken.? Dankzij een ervaren collega ontdek je wat het werk inhoudt.? Werken onder begeleiding, ongeveer 16 weken Je doet zelf steeds meer onderdelen van een inspectie. Zelfstandig werken. Na afleggen proeve van bekwaamheid. Je weet nu �lles van jouw domein en bent klaar om zelf op pad te gaan als inspecteur.

Inspecteur in het veld: veel vrijheid in je eigen domein

Ben je graag elke dag op pad? En vind je het belangrijk dat in jouw eigen vakgebied de wet- en regelgeving wordt nageleefd? Als inspecteur kom je bij bedrijven over de vloer om toezicht te houden en te checken of er volgens de richtlijnen wordt gewerkt. Dit doen we voor uiteenlopende domeinen – van horeca tot pluimvee en van fytosanitair tot elektronica – dus jouw specialistische kennis komt goed van pas.

Auditen: uitdagend werk in het hele land

Wist je dat we ook audits uitvoeren op bijvoorbeeld slachthuizen en grote ondernemingen? We controleren de complexe boekhouding en administratie, en auditen ook andere toezichthoudende partijen. Zeer uitdagend en divers. En omdat je multidisciplinair samenwerkt met andere NVWA-onderdelen én landelijk werkt, bouw je snel een netwerk op.

Volop ontwikkelkansen

Welke rol je ook kiest, en of je nu net van school af bent of al een doorgewinterde professional, je krijgt alle kansen om je verder te ontplooien. Sowieso start je met een uitgebreid inwerkprogramma. Daarna kun je allerlei opleidingen volgen om in je vak én als persoon te groeien. We bieden je mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Plus je kunt rekenen op een goede werk-privébalans, ook omdat je veel vrijheid krijgt om zelf je uren en werkzaamheden in te delen.

Meer weten over de vacature inspecteur?

Bel of mail onze recruiter Daphne van der Werff via
06-21 63 43 31.

[email protected]

Onze inspecteurs vertellen

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon