Software ontwikkelen voor een subsidiepot van 130 miljoen euro

Robin Wagenaar werkt als senior developer bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). DUO is onderdeel van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschap en bouwt en beheert het digitaal examensysteem Facet. DUO is vooral bekend als verstrekker van studiefinanciering, maar doet nog veel meer. Denk aan het maken en beheren van het diplomaregister en de lerarenbeurs. Bekijk in de video hoe Robins dag er bij DUO uitziet.

Grote schaal

‘Bij DUO werk je aan innovatieve, grootschalige projecten met impact op duizenden burgers. Zo ontwikkelden we in een zelfsturend team van hooguit 10 mensen software waarmee leraren in opleiding studiekostenvergoeding kunnen aanvragen: de lerarenbeurs. Die software verdeelt jaarlijks een subsidiepot van meer dan 130 miljoen euro over vele duizenden docenten. Toen ik die cijfers onder ogen kreeg, dacht ik wel even: ‘fijn dat ik zoveel extra testen heb geschreven’.

Hoge lat

Onze systemen moeten draaien, altijd. Bij de Rijksoverheid werken we daarom met technieken die zichzelf hebben bewezen. Frameworks en tooling die we gebruiken moeten niet alleen high performance zijn om de grote schaal aan te kunnen, maar ook extreem betrouwbaar. De lat ligt hoog, want als er iets mis gaat is de impact enorm.’

Meer over de organisatie

Meer relevante ICT artikelen

Als een van de grootste ICT-werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk voor ICT'ers.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon