Robin Wagenaar

Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding
Robin Wagenaar

Robin Wagenaar
Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

  • Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag. Maakte recentelijk een klok van Russische nixie-buizen, de voorlopers van de numerieke LCD-displays.

Robin Wagenaar startte in 2011 bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) als junior developer. Hij gaf aan dat hij meer de technische kant op wilde en kreeg alle ruimte om zich te ontwikkelen. Nu werkt hij als senior developer. Ooit wil hij nog aan de slag als hacktester.


Kinderopvangwet

‘Ik werk als senior developer bij de afdeling uitvoering kinderopvang. We werken aan de voorbereiding van een mogelijk nieuwe wet voor de financiering van de kinderopvang. Dat zou betekenen dat wij maandelijks voor meer dan 700.000 kinderen de opvangvergoeding gaan berekenen en uitbetalen, wat een complexe technische infrastructuur vergt.

Sprints

Elke 4 weken zitten we samen met beleidsmakers, ouders en kinderopvanginstellingen aan tafel om userstories uit te denken zodat helder is wat er gemaakt moet worden. In zo’n sprint werken we in teamverband een aantal userstories volledig uit: van de grafische details in onze angular frontends tot de implementatie van de bedrijfsregels in de backends. Qua tooling en technieken kiezen we voor performance en robuustheid, want de eisen zijn hoog en kinderziektes kunnen wij ons niet permitteren.

Grootschalig en impactvol

De lat ligt hier hoog. Veel projecten bij DUO zijn grootschalig en impactvol. Security is heel belangrijk. Gegevens van burgers mogen echt niet op straat komen te liggen. Een snel systeem is bij ons essentieel. Bij het online afnemen van staatsexamens moeten 30.000 scholieren tegelijkertijd kunnen inloggen. Bovendien willen we iedereen van dienst zijn: ook mensen met een oudere browser of mensen met een visuele beperking. In de commerciële wereld kun je daar geen business case voor maken, maar voor websites van de overheid is het gewoon noodzakelijk.’

Ik werk voor Nederland

De juiste code vinden, geeft mij een kick

Jarsto van Santen


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Belandde na een aantal omzwervingen in de IT. Werkt sinds 2016 bij DUO aan geautomatiseerd software testen.

Lees meer over Jarsto van Santen
Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig

Nick Hiemstra


Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Startte in 2016 als ethisch hacker bij het ethical hacker team van DUO in Groningen.

Lees meer over Nick Hiemstra
Puzzelen met data vind ik gaaf

Maarten Viswat


Rijksdata trainee
Dienst Uitvoering Onderwijs

Houdt van sport, muziek en kookt graag. Studeerde in Groningen en Wageningen en koos uiteindelijk voor het vakgebied data science.

Lees meer over Maarten Viswat
Ik ben als software architect vanaf het begin betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen

Jaap Sterenborg


Software architect DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde informatica aan de universiteit Twente in Enschede. Ging gelijk daarna bij DUO aan het werk. Houdt van voetballen op zaterdag, hardlopen en wielrennen.

Lees meer over Jaap Sterenborg
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden

Arjan Vliem


Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde werktuigbouwkunde in Delft. Is naast zijn werk voor de Rijksoverheid voorzitter van een sportvereniging en voorzitter van het dorpshuis in zijn woonplaats.

Lees meer over Arjan Vliem
Met geautomatiseerde testsoftware maken we het werk voor anderen makkelijker

Jurian Jilderda


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde economie en rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ging na zijn studie aan de slag bij een softwaretest detacheringsbureau.

Lees meer over Jurian Jilderda
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo


Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Bij dit werk speur je naar goede data

Marloes Dijkstra


Functioneel ontwerper
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Startte in 2018 als functioneel ontwerper bij het team Gegevensmagazijn van DUO in Groningen.

Lees meer over Marloes Dijkstra
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon