Marloes Dijkstra

Bij dit werk speur je naar goede data
Profiel foto Marloes Dijkstra

Marloes Dijkstra
Functioneel ontwerper
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Startte in 2018 als functioneel ontwerper bij het team Gegevensmagazijn van DUO in Groningen. Speelt in haar vrije tijd graag spelletjes met familie en vrienden, is regelmatig in de sportschool te vinden en houdt van lezen.

Marloes Dijkstra is functioneel ontwerper bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zij zorgt dat de enorme hoeveelheid data die DUO heeft door interne teams bij DUO gebruikt kan worden voor toepassing in diverse applicaties zoals bijvoorbeeld het diplomaregister. ‘Data zo goed mogelijk integreren zodat klanten er optimaal gebruik van kunnen maken. Die puzzel los ik met plezier op'.


Blijven ontdekken en ontwikkelen

‘Ik ben opgeleid als functioneel ontwerper. Ik blijf mijzelf ontwikkelen en dat wordt ook erg aangemoedigd binnen de organisatie. Zo ben ik nu aan het kijken of ik een SQL cursus kan gaan volgen. Het valt me op dat ook mensen met een andere achtergrond intern worden opgeleid. Die kansen krijg je hier. Nog steeds lees ik graag boeken die de achtergrond van mijn werk raken. Misschien ga ik me in de toekomst nog wel richten op programmeren.

De Randstad of het Noorden

Ik heb eerlijk gezegd eerst wel een tijdje getwijfeld. In de praktijk zie je veel consultancy bedrijven waar je als young professional zo aan de slag kunt. Bijkomend aspect is dan wel dat je veel wordt weggezet bij verschillende opdrachtgevers. En de kans is groot dat je dan naar de Randstad moet voor een klus. Dat wilde ik liever niet. Mijn vriend had al werk in de regio Noord en ik kom zelf uit Groningen. Via een beta business day kwam ik in aanraking met DUO. Ik kende de organisatie door de studiefinanciering die je als student ontvangt, maar de vele verschillende mogelijkheden op werkgebied leerde ik later pas kennen. Daarnaast heeft een rijksorganisatie als DUO een maatschappelijke taak. Met mijn werk lever ik daadwerkelijk een bijdrage aan Nederland en dat geeft mij een goed gevoel.’

Ik werk voor Nederland

De juiste code vinden, geeft mij een kick

Jarsto van Santen


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Belandde na een aantal omzwervingen in de IT. Werkt sinds 2016 bij DUO aan geautomatiseerd software testen.

Lees meer over Jarsto van Santen
Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig

Nick Hiemstra


Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Startte in 2016 als ethisch hacker bij het ethical hacker team van DUO in Groningen.

Lees meer over Nick Hiemstra
Puzzelen met data vind ik gaaf

Maarten Viswat


Rijksdata trainee
Dienst Uitvoering Onderwijs

Houdt van sport, muziek en kookt graag. Studeerde in Groningen en Wageningen en koos uiteindelijk voor het vakgebied data science.

Lees meer over Maarten Viswat
Ik ben als software architect vanaf het begin betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen

Jaap Sterenborg


Software architect DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde informatica aan de universiteit Twente in Enschede. Ging gelijk daarna bij DUO aan het werk. Houdt van voetballen op zaterdag, hardlopen en wielrennen.

Lees meer over Jaap Sterenborg
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden

Arjan Vliem


Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde werktuigbouwkunde in Delft. Is naast zijn werk voor de Rijksoverheid voorzitter van een sportvereniging en voorzitter van het dorpshuis in zijn woonplaats.

Lees meer over Arjan Vliem
Met geautomatiseerde testsoftware maken we het werk voor anderen makkelijker

Jurian Jilderda


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde economie en rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ging na zijn studie aan de slag bij een softwaretest detacheringsbureau.

Lees meer over Jurian Jilderda
Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding

Robin Wagenaar


Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag.

Lees meer over Robin Wagenaar
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo


Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon