Werken als inspecteur bij de IGJ

Wil jij je sterk maken voor goede en veilige gezondheidszorg en jeugdhulp in Nederland? De maatschappij verandert razendsnel. De toezichthouder sluit daar effectief op aan. Een baan als inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), is een baan met impact. 

Publicatiedatum 22-09-2022

‘Onze teams zijn heel divers samengesteld. Dat maakt het werk leuker, innovatiever en effectiever. Door die mix aan achtergronden kijken we vanuit verschillende perspectieven naar de situatie.’

Somaira Sarmaat

Wat ga jij doen als inspecteur bij de IGJ

Medicijnen met een te hoge concentratie van een mogelijk kankerverwekkende stof. Hulpmiddelen die niet goed zijn ingesteld. Verpleegkundigen die onbevoegd bepaalde handelingen verrichten. Het onterecht inzetten van vrijheidsbeperking van bewoners in instellingen.  Waar nodig treedt de IGJ op. Maar toezichthouden is meer dan ‘controleren’ op basis van wetten, regels en normen. De IGJ gaat uit van wat publiek, patiënten en cliënten nodig hebben. En van vertrouwen in de professionals. Als inspecteur bij de IGJ stimuleer je zorgorganisaties en professionals om (samen) te werken aan de kwaliteit en veiligheid van hun zorg. En om te leren van incidenten en calamiteiten zodat de kans op herhaling kleiner wordt. 

Collega's gezocht

Wij zoeken regelmatig collega inspecteurs die ons helpen de veiligheid en kwaliteit van zorg in Nederland hoog te houden. Op verschillende domeinen. Ben jij klaar voor een betekenisvolle baan waar je volop kansen krijgt om jezelf door te ontwikkelen? 

Ontdek wat jouw toekomstige collega’s van hun werk vinden

Werken voor de IGJ

Bij ons is het niet de vraag welke kant je met jouw talenten op kúnt gaan, maar welke kant je op wílt gaan. Wij investeren graag in jou. Met een mooi salaris – dat spreekt voor zich. Maar ook met uitgebreide verlofregelingen, de mogelijkheid extra vakantiedagen in te kopen, en veel opleidingen op zowel inhoudelijk als persoonlijk gebied. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Maak kennis met onze inspecteurs

Als inspecteur maak je het verschil voor kwetsbare patiënten

Somaira Sarmaat

Inspecteur IGJ

Lees meer over Somaira Sarmaat
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon