Camilla Matteoli

Hier kun je je eigen visie inbrengen én nieuwe kennis opdoen
Camilla Matteo

Camilla Matteoli
Coördinerend specialistisch inspecteur nucleaire veiligheid
Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Volgde in haar geboorteland Italië een opleiding tot nucleair engineer. Werkte na een stage in Spanje onder meer voor Bel V in Brussel, een dochteronderneming van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle. Startte in 2017 als coördinerend specialistisch inspecteur nucleaire veiligheid bij de ANVS. Heeft als passie interieurontwerp, bezit stapels boeken en tijdschriften over dit onderwerp, gaat graag naar yoga en houdt van goed eten in een perfect ontworpen restaurant.

Camilla Matteoli werkt als coördinerend specialistisch inspecteur bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). Samen met haar collega’s houdt ze de veiligheid van de verschillende nucleaire installaties in ons land scherp in de gaten.


Betrokken en sociale collega’s

‘Hoewel mijn vorige werkgever, Bel V, ook een zeer gerespecteerde organisatie is en ik het daar naar mijn zin had, stond ik wel open voor nieuwe kansen. Toen ik werd benaderd door een headhunter voor een functie bij de ANVS, was ik dan ook direct geïnteresseerd. De ANVS is een relatief jonge organisatie. Hier krijg ik volop ruimte om mijn visie te delen en eigen ideeën in te brengen. Bovendien heb ik collega’s om me heen die stuk voor stuk betrokken en sociaal zijn. Die goede sfeer is voor mij heel belangrijk.

Een nucleair veilig Nederland

Vrijwel dagelijks spreek ik de vertegenwoordigers van ondertoezichtstaande nucleaire instanties, zoals de kerncentrale Borssele en de onderzoekreactoren. Daarnaast heb ik veel internationaal overleg en ik buig me onder meer over inspectierapporten, procedures en strategiedocumenten. Samen met mijn collega’s borg ik zo de nucleaire veiligheid van ons land. 

De leukste baan

Ik heb verschillende banen in verschillende landen gehad, maar dit is echt de leukste van allemaal. Deze job past bij mij. Ik kan hier mijn technische achtergrond inzetten om strategisch mee te denken over de veiligheid van uiteenlopende nucleaire installaties. Bovendien krijg ik hier volop kansen om mezelf te ontwikkelen.'

Ik werk voor Nederland

Er is hier volop ruimte voor eigen initiatief

Erik Schreurs

Senior inspecteur programmaleider kennisontwikkeling
Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Lees meer over Erik Schreurs
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon