Erik Schreurs

Er is hier volop ruimte voor eigen initiatief
Erik Schreurs

Erik Schreurs
Senior inspecteur programmaleider kennisontwikkeling
Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Werkte daarna als mechatronic development engineer bij ASML. Startte in 2016 als senior inspecteur bij de ANVS en maakte onlangs de overstap naar de functie van programmaleider kennisontwikkeling. Is druk met zijn zoontje van 2 jaar: spelen, klimmen, gooien, eten, zingen, fietsen, en lachen.

Erik Schreurs werkt sinds 2016 als senior inspecteur en sinds kort als programmaleider kennisontwikkeling bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). Zo werkt hij mee aan een veiliger Nederland.


Goede energie

‘Binnen de ANVS zet ik mijn technische kennis heel breed in en beoordeel ik alle mogelijke werktuigbouwkundige en meet- en regeltechnische aspecten van de nucleaire installaties in ons land. En in mijn nieuwe functie als programmaleider kennisontwikkeling help ik mee om de kennis in de organisatie mee te laten bewegen met alle ontwikkelingen die op ons af komen. Het is maatschappelijk relevant werk. Op feestjes wil iedereen ook altijd meer weten over wat ik nu precies doe. Dat de ANVS een relatief jonge organisatie is, merk je goed. Er hangt een goede energie en er is volop ruimte voor eigen initiatief.

Diversiteit

De variatie in mijn werk spreek me erg aan. Het ene moment beoordeel ik of wijzigingen aan nucleaire installaties voldoen aan de wet- en regelgeving of voer ik een inspectie uit aan de installaties. Het volgende moment buig ik me over de beoordeling van het veiligheidsrapport van Pallas, de nieuwe medische isotopenreactor. Neem ik deel aan een internationaal overleg of volg ik een opleiding om mijn nucleaire kennis te verbreden.

Toekomstvisie

Recent heb ik de rol van programmaleider kennisontwikkeling op me genomen. Kennisontwikkeling is belangrijk binnen de ANVS en ik hoop via deze functie ook weer veel bij te kunnen dragen aan ons werk. Over een aantal jaar wil ik dan mogelijk weer een stap zetten. Er zijn binnen de ANVS veel kansen om door te groeien. Dus het liefst blijf ik hier, want anders ga ik deze organisatie en mijn collega’s zeker missen!’

Ik werk voor Nederland

Hier kun je je eigen visie inbrengen én nieuwe kennis opdoen

Camilla Matteoli

Coördinerend specialistisch inspecteur nucleaire veiligheid
Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Lees meer over Camilla Matteoli
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon