Christiaan Keur

Ondernemers veilig en verantwoord zaken laten doen: dat is onze drijfveer
Christiaan Keur Practice Team Lead Kamer van Koophandel

Christiaan Keur
Practice Lead Test
Kamer van Koophandel

Startte op het lbo, ging daarna naar het mbo en deed vervolgens de hbo-opleiding elektrotechniek richting telematica aan de Hogeschool Windesheim. Werkte bij verschillende bedrijven als tester, waaronder KPN. Maakte in 2021 de overstap naar de Kamer van Koophandel (KVK). Is als freelance radiomaker geregeld te horen op de regionale radio. Houdt van zwemmen en motorrijden. Besteedt veel tijd aan zijn jonge gezin.

Als Practice Lead Test bij de Kamer van Koophandel tilt Christiaan Keur samen met zijn team testingprocedures naar een hoger niveau. Waar heel ondernemend Nederland van profiteert.


Publicatiedatum 20-03-2023

Opleidingen stapelen

‘Ik begon op het lbo en klom stapje voor stapje op tot hbo. Nooit stoppen, altijd doorzetten: het is deel van mijn levenshouding. Al in de schoolbanken werd ik het meest blij als we onderzochten of dingen klopten. Niet zo gek dat ik na een paar jaar werken de testkant op ging. Zo onderzocht ik als consultant in opdracht van ProRail de software voor de Betuwelijn. Een mooie tijd waarin we testgevallen bedachten en uiteindelijk met een testtrein over het traject reden. Om bijvoorbeeld te kijken of de seinen op rood of groen sprongen. In opdracht van andere organisaties testte ik later applicaties voor de aanleg van glasvezel in Nederland.

Voordelen van hybride werken

Omdat hybride werken tegenwoordig de norm is, kwam de KVK in beeld als werkgever. Ik woon boven Zwolle, in Meppel. Ik stap 2 tot 3 keer per week in de trein naar Utrecht, ook omdat ik het belangrijk vind vanuit mijn rol om zichtbaar te zijn. Ik maak er een sport van om als 1 van de eersten op kantoor te zijn. De overige dagen werk ik vanuit huis, waardoor werk en privé goed in balans zijn. Laatst brak 1 van mijn zonen zijn been. Toen bleef ik iets vaker thuis. Die flexibiliteit is fijn. Er is hier bijvoorbeeld ook ruimte om minder te gaan werken of om ouderschapsverlof op te nemen. Dat zijn weliswaar landelijke regelingen, maar men gaat er hier wel heel genereus mee om.

Verbeteren van testprocedures

Er is bij de KVK nog veel te doen op het gebied van testing. Genoeg mogelijke verbeteringen die ik graag help mede vorm te geven. Het mooie is dat we daar ook echt de tijd voor krijgen. Daarnaast heb ik hier gewoon een leuke tijd met collega’s. Het is een team van bevlogen testers, dus ik zit hier nog wel even.’

Bekijk alle vacatures voor developers en testers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Architectuur is vooruitkijken

Jochen Pierik

Solution architect
Kamer van Koophandel

Lees meer over Jochen Pierik
In al mijn vezels ben ik een enterprise architect

Dirk Witte

Enterprise architect
Kamer van Koophandel

Lees meer over Dirk Witte
De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken

Ringo Cheung

Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Lees meer over Ringo Cheung
Ik zie het programma Open op Orde als de ideale omgeving om me verder te ontwikkelen

Vicki Kouri

Programmamanager Open op Orde
Kamer van Koophandel

Lees meer over Vicki Kouri
Dankzij het Docker-platform wordt onze hele organisatie meer Agile

Tine Selhorst

ICT-architect
Kamer van Koophandel

Lees meer over Tine Selhorst
De organisatie bleef me uitdagen met nieuwe mogelijkheden en doorgroeikansen

Tom van Splunter

Adviseur informatiehuishouding
Kamer van Koophandel

Lees meer over Tom van Splunter
Ik wilde meer intellectuele uitdaging en vond dat bij KVK

Miel van Welzen

Java-developer
Kamer van Koophandel

Lees meer over Miel van Welzen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon