Christophe Creeten

Als forensisch softwareontwikkelaar werk ik mee aan het bestrijden van criminaliteit
Christophe Creeten

Christophe Creeten
Forensisch softwareontwikkelaar
Nederlands Forensisch Instituut

Studeerde informatica aan de hogeschool in Hasselt en doet een master Informatica/Artificial Intelligence aan de universiteit in Leuven. Startte tijdens zijn master al als softwareontwikkelaar bij het NFI. Is graag buiten in de natuur, speelt veel bordspellen en is altijd in voor een potje tafelvoetbal.

Christophe Creeten is forensisch softwareontwikkelaar bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Door digitaal bewijsmateriaal beter vindbaar te maken, werkt hij mee aan een veiliger Nederland.


Bestrijden van criminaliteit

‘Ik vind het prettig om met mijn werk een verschil te maken. Iets unieks te doen. Bij het NFI, waar ik meewerk aan het bestrijden van criminaliteit, ben ik dan ook op mijn plek. Als forensisch softwareontwikkelaar ontwikkel ik software waarmee de politie onder andere smartphones, tablets en computers kan doorzoeken. Snel, geautomatiseerd en nauwkeurig.

Digitale sporen

De hoeveelheid data en databronnen die de politie moet onderzoeken als een strafbaar feit is gepleegd, is gigantisch. Met onze forensische zoekmachine komen digitale sporen aan het licht. Denk aan e-mails, foto's, filmpjes en chats. Zo kan de politie zaken oplossen. Van vermissingen tot moordzaken, van mensenhandel tot fraude.

Technisch en creatief

Het werk is niet alleen technisch maar ook creatief. Ik krijg bijvoorbeeld steeds te maken met nieuwe bestandsformaten die onze software nog niet ontsluit. Er komen non-stop nieuwe varianten uit. Of compleet nieuwe en onbekende types. Ik raak nooit uitgepuzzeld. Daarnaast zijn we bezig een community op te zetten van experts die met dezelfde thematiek bezig zijn bij andere organisaties, binnen en buiten de Rijksoverheid. Om nog meer te leren met elkaar en van elkaar.’

Bekijk alle vacatures voor developers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Met onze software kan de politie haar werk beter doen
Carly Bakker
Forensisch softwareontwikkelaar
Nederlands Forensisch Instituut

Deed een bachelor Grieks en Latijn aan de Universiteit Leiden. Ontdekte tijdens haar master Book and Digital Media Space hoe leuk programmeren was.

Lees meer over Carly Bakker
In grote datasets zoeken we naar relevante sporen
Rolf Ypma
Data scientist NFI
Nederlands Forensisch Instituut

Promoveerde na zijn studie technische wiskunde bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Werkte bij Amazon in Cambridge als knowledge engineer.

Lees meer over Rolf Ypma
Onze applicaties moeten de wildgroei aan fileformaten bijbenen
Marja van Aken
Software engineer NFI
Nederlands Forensisch Instituut

Studeerde wiskunde met informatica en vervolgens biomedical image science in Utrecht. Vindt programmeren en puzzelen met bits en bytes het leukst.

Lees meer over Marja van Aken
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon