Gerardo Flores

Ik adviseer over de financiële kant van grote projectaanvragen
Staand portret van financieel adviseur Gerardo Flores

Gerardo Flores
Financieel adviseur

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht en daarna bedrijfskunde met een major accounting en control aan de Erasmus Universiteit. Is singer-songwriter, componeert semi-klassieke pianomuziek en heeft een zwarte band in karate.

Gerardo Flores zet zijn internationale ambities in voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar adviseert hij beleidsmedewerkers over budgettaire zaken van de financiële bijdragen aan internationale financiële instellingen. 


Beide werelden

‘Mijn carrièrepad is wat onconventioneel. Ik begon nog tijdens mijn studie bij een accountantskantoor, maar stapte kort daarna over naar het Financial Traineeship van de Rijksoverheid. Daarna ben ik toch weer het bedrijfsleven ingestapt, om vervolgens terug te keren naar het Rijk. Ik heb dus een goed beeld van beide werelden. Toen ik de vacature zag van financieel adviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken dacht ik: ik voldoe gewoon aan alle eisen, dit ben ik! Alles wat ik interessant vind, komt samen in deze baan.

Wereldbank

Ik werk als financieel adviseur en adviseer de afdeling internationale financiële instellingen, onderdeel van de directie multilaterale instellingen en mensenrechten. Als een internationale financiële instelling zoals de Wereldbank geld bij Nederland ophaalt voor een project, adviseer ik de beleidsafdeling over de budgettaire kant van de projectaanvraag. Vorig jaar bijvoorbeeld haalde het Internationaal Monetair Fonds financiering op om geld vrij te maken voor coronamaatregelen in ontwikkelingslanden.

Filipijnen

Dat ik bij het ministerie van Buitenlandse Zaken werk, is niet toevallig. Mijn ouders zijn vanuit de Filipijnen naar Nederland gekomen toen mijn moeder vanuit de Department of Foreign Affairs hier in Den Haag op de Filipijnse ambassade ging werken. Mijn achtergrond maakt dat ik altijd internationaal georiënteerd ben geweest. Ik heb in de Filipijnen en elders in de wereld genoeg armoede gezien en weet dat ik in mijn handjes mag knijpen dat ik hier ben opgegroeid. Maar ik vind wel dat je zélf kansen moet grijpen. En mensen die daartoe niet in staat zijn, moeten we helpen, dat is mijn maatschappelijke drive.’

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon