Gerben Korevaar

Het Rijk als onderzoeksobject is gewoon heel interessant
Gerben Korevaar

Gerben Korevaar
Operational Auditor
Auditdienst Rijk

Studeerde economie en bedrijfseconomie, daarna gedragseconomie aan de Erasmus Universiteit. Werkte kort bij de universiteit en kwam in 2015 terecht bij de Auditdienst Rijk als operational audit trainee. Volgde de post-master opleiding internal auditing & advisory en was finalist voor een scriptieprijs. Sinds hij zijn traineeship heeft afgerond, werkt hij als operational auditor. Gaat in zijn vrije tijd graag boksen.

Gerben Korevaar is operational auditor bij de Auditdienst Rijk (ADR). Hij voert in opdracht van de Rijksoverheid onderzoeken uit naar organisatie, besturing, processen en gedrag.


Onderzoek doen bij het Rijk

'Ik vind onderzoek doen heel leuk. Het leek me tof om dit bij de Auditdienst Rijk te doen, omdat je dan de Rijksoverheid kan helpen om de burger beter van dienst te zijn. Je kan hiermee echt een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarnaast krijg je de kans om op veel verschillende plekken binnen het Rijk te kijken. Het Rijk als onderzoeksobject is gewoon heel interessant.

Terugblik op eerste jaren

Als trainee mag je meteen meedoen met leuke en interessante opdrachten. Zo mocht ik in mijn eerste maand al een directeur interviewen voor een audit. Dat is toch bijzonder? Je krijgt veel verantwoordelijkheid in je projecten en daarmee de kans om veel te leren. Ik mocht recent een onderzoek overnemen als projectleider. De resultaten van dit onderzoek zijn uiteindelijk gebruikt in een kamerbrief van de minister aan de Tweede Kamer. Dit zijn leerzame projecten. Je doet je best om samen met je team een mooi resultaat neer te zetten.

Uitdagingen buiten je audits

Je krijgt ook de kans om iets buiten je audits te doen – als je dat leuk vindt. Ik heb bijvoorbeeld samen met een aantal collega’s de Summercourse van de Auditdienst Rijk georganiseerd. Dit is een jaarlijks kennisevenement dat wordt georganiseerd voor 500 collega’s. Er worden plenaire sessies gehouden en workshops gegeven. Het thema was ‘Fit for the Future’ en we hadden interessante sprekers, zoals Epke Zonderland, Wouter Hart, Manon Leijten (Secretaris-Generaal van het Ministerie van Financiën) en Kajsa Ollongren (Minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Het was leuk en bijzonder om dit te mogen organiseren met het team, en ook uitdagend, omdat er veel bij komt kijken en je veel moet afstemmen met diverse partijen – binnen en buiten de organisatie.'

Ik werk voor Nederland

Met data-analyse sla ik een brug tussen IT en accountancy
Dave van Roon
Data-analist Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Studeerde bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool en liep stage bij de ADR. Begon in 2015 als audittrainee bij de ADR en rondt binnenkort zijn master accountancy en control af.

Lees meer over Dave van Roon
Ik zie erop toe dat er juist met het belastinggeld van de burger wordt omgegaan
Yalda Jami
Financial auditor Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Kwam op 11-jarige leeftijd met haar familie uit Afghanistan naar Nederland. Rondde de havo af en studeerde vervolgens accountancy aan de Haagse Hogeschool.

Lees meer over Yalda Jami
De IT-auditor is niet meer weg te denken uit een moderne controleaanpak
Michelle Kroon-Bakker
Auditmanager IT-audit
Auditdienst Rijk

Studeerde management, economie en recht aan de Hanzehogeschool Groningen en rolde via een stage over Risicomanagement in het IT-auditvak. Begon in 2015 bij de Auditdienst Rijk.

Lees meer over Michelle Kroon-Bakker
Als accountant laat je zien dat geld op verantwoorde wijze wordt besteed
Mitchell Luijs
Financial audittrainee
Auditdienst Rijk

Studeerde hbo-accountancy en volgt op dit moment de Master Accountancy op de Nyenrode Business University.

Lees meer over Mitchell Luijs
Ik toets of het digitale fundament van de Rijksoverheid stevig is
Victoria van der Mark
IT-auditmanager
Auditdienst Rijk

Studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. Legde daarmee een stevige ICT-basis om als IT-audittrainee bij de Rijksoverheid te starten.

Lees meer over Victoria van der Mark
Het vergt lef van de gevestigde orde om etnisch talent in een sleutelpositie te brengen
Avinash Nandram
Projectleider/registeraccountant
Auditdienst Rijk

Studeerde fiscale economie en fiscaal recht. Werkte als fiscalist bij de big four en stapte daarna over naar de Rijksoverheid.

Lees meer over Avinash Nandram
Bij de ADR word je uitgedaagd om creatief na te denken over je werk
Roos Kalker
Auditmanager
Auditdienst Rijk

Studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en werkte als onderzoeker bij de Sociale Verzekeringsbank.

Lees meer over Roos Kalker
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon