Gerben Korevaar

Het Rijk als onderzoeksobject is gewoon heel interessant
Gerben Korevaar

Gerben Korevaar
Operational Auditor
Auditdienst Rijk

Studeerde economie en bedrijfseconomie, daarna gedragseconomie aan de Erasmus Universiteit. Werkte kort bij de universiteit en kwam in 2015 terecht bij de Auditdienst Rijk als operational audit trainee. Volgde de post-master opleiding internal auditing & advisory en was finalist voor een scriptieprijs. Sinds hij zijn traineeship heeft afgerond, werkt hij als operational auditor. Gaat in zijn vrije tijd graag boksen.

Gerben Korevaar is operational auditor bij de Auditdienst Rijk (ADR). Hij voert in opdracht van de Rijksoverheid onderzoeken uit naar organisatie, besturing, processen en gedrag.


Onderzoek doen bij het Rijk

'Ik vind onderzoek doen heel leuk. Het leek me tof om dit bij de Auditdienst Rijk te doen, omdat je dan de Rijksoverheid kan helpen om de burger beter van dienst te zijn. Je kan hiermee echt een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarnaast krijg je de kans om op veel verschillende plekken binnen het Rijk te kijken. Het Rijk als onderzoeksobject is gewoon heel interessant.

Terugblik op eerste jaren

Als trainee mag je meteen meedoen met leuke en interessante opdrachten. Zo mocht ik in mijn eerste maand al een directeur interviewen voor een audit. Dat is toch bijzonder? Je krijgt veel verantwoordelijkheid in je projecten en daarmee de kans om veel te leren. Ik mocht recent een onderzoek overnemen als projectleider. De resultaten van dit onderzoek zijn uiteindelijk gebruikt in een kamerbrief van de minister aan de Tweede Kamer. Dit zijn leerzame projecten. Je doet je best om samen met je team een mooi resultaat neer te zetten.

Uitdagingen buiten je audits

Je krijgt ook de kans om iets buiten je audits te doen – als je dat leuk vindt. Ik heb bijvoorbeeld samen met een aantal collega’s de Summercourse van de Auditdienst Rijk georganiseerd. Dit is een jaarlijks kennisevenement dat wordt georganiseerd voor 500 collega’s. Er worden plenaire sessies gehouden en workshops gegeven. Het thema was ‘Fit for the Future’ en we hadden interessante sprekers, zoals Epke Zonderland, Wouter Hart, Manon Leijten (Secretaris-Generaal van het Ministerie van Financiën) en Kajsa Ollongren (Minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Het was leuk en bijzonder om dit te mogen organiseren met het team, en ook uitdagend, omdat er veel bij komt kijken en je veel moet afstemmen met diverse partijen – binnen en buiten de organisatie.'

Ik werk voor Nederland

Het vergt lef van de gevestigde orde om etnisch talent in een sleutelpositie te brengen

Avinash Nandram

Projectleider/registeraccountant
Auditdienst Rijk

Lees meer over Avinash Nandram
Met data-analyse sla ik een brug tussen IT en accountancy

Dave van Roon

Data-analist Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Lees meer over Dave van Roon
Bij de ADR word je uitgedaagd om creatief na te denken over je werk

Roos Kalker

Auditmanager
Auditdienst Rijk

Lees meer over Roos Kalker
Ik ben altijd eerlijk, dat kan confronterend zijn

Oussama Bekkaoui

Senior financieel auditor
Auditdienst Rijk

Lees meer over Oussama Bekkaoui
Ik zie erop toe dat er juist met het belastinggeld van de burger wordt omgegaan

Yalda Jami

Financial auditor Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Lees meer over Yalda Jami
Als accountant laat je zien dat geld op verantwoorde wijze wordt besteed

Mitchell Luijs

Financial audittrainee
Auditdienst Rijk

Lees meer over Mitchell Luijs
De IT-auditor is niet meer weg te denken uit een moderne controleaanpak

Michelle Kroon-Bakker

Auditmanager IT-audit
Auditdienst Rijk

Lees meer over Michelle Kroon-Bakker
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon