Jeroen van der Linde

Je krijgt veel vrijheid voor een goede balans tussen werk en privé
Jeroen van der Linde, securityspecialist Nationaal Cyber Security Centrum

Jeroen van der Linde
Senior securityspecialist
Nationaal Cyber Security Centrum

Begon thuis met programmeren op zijn eigen computer. Studeerde ICT-beheer en daarna technische informatica. Studeerde af bij de Belastingdienst. Werkt als cybersecurity specialist bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarbij hij de laatste vier jaar zich richt op incident response en forensisch onderzoek.

Een soort digitale Crime Scene Investigation (CSI), zo kun je het werk van Jeroen van der Linde bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) wel beschrijven. Als er een incident is, dan komt het rapid response team in actie. Mooi werk, waarmee hij bijdraagt aan de digitale veiligheid van Nederland.


Publicatiedatum 08-12-2022

Digitale sporen analyseren

‘Werken bij de Rijksoverheid heeft me altijd aangetrokken. Ik wil graag iets bijdragen aan onze samenleving. Bij het NCSC zit dat wel goed. Het is een plek waar je veel kunt zien en leren op het gebied van cyber. In de laatste 4 jaar heb ik me ontwikkeld richting incident response, waarbij ik ook forensisch onderzoek kan uitvoeren. Als er ergens een aanval is, dan gaan we er naartoe en analyseren we digitale sporen.

Elke week papadag

Naast boeiend werk biedt de Rijksoverheid ook fijne arbeidsvoorwaarden. Het salaris staat goed in verhouding tot het aantal uren. Je krijgt veel vrijheid voor een goede balans tussen werk en privé. Als je een keer vroeg wilt beginnen en op tijd wilt stoppen, is dat geen probleem. Eén dag per week heb ik een papadag.

Omgaan met dreigingen

In de podcast De Nieuwe Dijkbewakers vertel ik hoe we in actie zouden komen tijdens een storm, waarbij er ransomware in de systemen van Rijkswaterstaat zit. Een ander mooi voorbeeld van mijn werkzaamheden was toen begin 2022 de oorlog in Oekraïne uitbrak. Op het gebied van cyber kwam er veel dreiging onze kant op. Toen hebben we in een korte tijd een webinar georganiseerd voor alle organisaties die we adviseren, met wat ze mogelijk konden verwachten en hoe ze zich gericht konden voorbereiden. Dit was een groot succes.’

Bekijk alle vacatures voor securityspecialisten

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

We geven ontwikkelaars richtlijnen voor veilige mobiele apps

Koen Sandbrink

Adviseur cybersecurity
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Koen Sandbrink
Cybercriminelen worden steeds creatiever, dus wij ook

Edwin

Securityspecialist
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Edwin
Het DigiNotar-incident was een van de spannendste momenten uit mijn carrière

Dave Woutersen

Securityspecialist en -coördinator
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Dave Woutersen
Wij doen er alles aan om de schade van cybersecurity-incidenten te beperken

Paul

Senior securityspecialist
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Paul
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon