Myrthe Feddema

Ik heb veel vrijheid om zelf projecten op te starten
Myrthe Feddema

Myrthe Feddema
Senior beleidsmedewerker

  • Rondde de bachelor algemene cultuurwetenschappen af. Deed daarna de master cultural economics and cultural entrepreneurship in Rotterdam en vervolgens de master public policy and management in Berlijn en Londen.
  • Startte in 2010 als rijkstrainee en werkte daarna als beleidsmedewerker bij het ministerie van Justitie en Veiligheid bij de directie Europese en internationale aangelegenheden.

Myrthe Feddema werkt als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds oktober 2014 werkt zij voor 2 jaar op de Nederlandse ambassade in Boekarest, Roemenië. Zij is hier gedetacheerd vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid en werkt aan de justitiële samenwerking tussen Nederland en Roemenië.


Veel vrijheid

‘In Boekarest werk ik aan een project waarin we de samenwerking op het gebied van justitie tussen Nederland en Roemenië verder proberen te versterken. Dit doen we bijvoorbeeld door met kleine financiële middelen projecten te ondersteunen tussen Roemeense en Nederlandse organisaties, zoals tussen de Nederlandse en Roemeense Raad voor de Rechtspraak. We doen ook ons uiterste best om te zorgen dat academici en experts van bijvoorbeeld de ministeries van justitie en ngo’s elkaar weten te vinden. Daar zijn we heel proactief mee bezig. Het leuke is dat ik hierbij veel vrijheid heb om nieuwe projecten te starten en onderwerpen op de agenda te zetten.

Samenwerken

Naast de ondernemende kant van het werk gaat ook veel tijd zitten in het volgen van de actualiteit en het beleid in Nederland, Roemenië en op EU niveau, en in het tonen van betrokkenheid bij lokale ontwikkelingen en projecten.

Zo bouwen we ook meer kennis op over hoe justitie in Roemenië werkt. Ik bezoek daarom onder andere evenementen, bijvoorbeeld van het anticorruptie agentschap, de reclassering of het ministerie van justitie. Ik ga op werkbezoek bij een gevangenis of rechtbank, of bereid speeches voor de ambassadeur voor. En we werken ook samen met andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland, om te kijken hoe zij hun projecten aanpakken en om kennis uit te wisselen.

Vaak verrast

Ik ben onder de indruk van het enthousiasme en de creativiteit van de professionals die ik ontmoet. En ik word vaak verrast: regelmatig verloopt een werkdag heel anders dan je verwacht of word je op het laatste moment voor een event uitgenodigd. Flexibel zijn is daarom belangrijk.’

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon