Een gebruikersonderzoek doen voor een nieuw zaaksysteem

Tim van Waas doet een hbo-studie ICT aan de Haagse Hogeschool en is ICT-stagiair bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM is een onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor consumenten en bedrijven. Zo houdt de ACM toezicht op de mededinging, een aantal specifieke sectoren (energie, telecom, vervoer en post) en het consumentenrecht. Consumenten kunnen er terecht voor informatie en advies. Bedrijven voor het doorgeven van fusieaanvragen en signalen over andere bedrijven die zich niet aan de regels houden. Als een bedrijf in strijd met de wet handelt treedt de ACM hiertegen op.

Gebruikersonderzoek

Als afstudeeropdracht doet Tim onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van een nieuw zaaksysteem genaamd DOX, dat binnen de hele ACM wordt geïmplementeerd. In DOX worden documenten en dossiers gemaakt van alle toezicht- en reguleringsonderzoeken van de ACM. Het systeem bundelt documenten die bij een rechtszaak horen. Gebruikers kunnen deze vervolgens met één druk op de knop printen. Tim onderzoekt wat gebruikers van het DOX-systeem vinden. Met deze gebruikerservaringen optimaliseert hij samen met het DOX-projectteam het systeem.

Video Player

 

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon