Internationaal beleidsmedewerker - Buitenlandse Zaken

Start jouw internationale carrière bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

We zijn er. Wil jij namens Nederland het verschil maken, wereldwijd? Zorgen voor vooruitgang binnen maatschappelijke thema’s van nu, zoals mensenrechten, veiligheid of klimaatverandering? En dat elke dag opnieuw? Dat kan in het werk- en ontwikkeltraject van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Jouw startpunt voor een carrière als internationaal beleidsmedewerker. 

Nieuwe aanpak

Dit jaar starten we met een nieuwe aanpak voor de werving van internationaal beleidsmedewerkers. Zo word je vanaf nu na de basisopleiding geplaatst in een functie voor een periode van 3 jaar. Dit kan op het departement in Den Haag zijn of op een ambassade, consulaat-generaal of permanente vertegenwoordiging in het buitenland. Verder hebben we de criteria voor de beheersing van een 2e vreemde taal aangepast. En, naast een loopbaan waarin je breed inzetbaar bent op diverse (beleids)terreinen, kun je ook kiezen voor een meer thematisch gerichte loopbaan. 

Lees verhalen uit de praktijk van internationale beleidsmedewerkers bij Buitenlandse Zaken

Andere traineeships bij de Rijksoverheid

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon