Starten als trainee

Of je nu straks een master wo-psychologie op zak hebt, net een diploma planologie aan de muur hebt hangen, of je hbo-bachelor rechten hebt behaald: de kans dat jij bij de Rijksoverheid jouw traineeship vindt, is groot. Het draait niet om wát je hebt gestudeerd, maar wíe jij bent. Nieuwsgierig? Laat je verrassen door de vele mogelijkheden bij de Rijksoverheid en geef je carrière een ijzersterke start.

In 2 minuten vertellen huidige trainees je de ins en outs van een traineeship bij de Rijksoverheid

Hey! Jij wilde alles weten over de traineeships bij de Rijksoverheid, toch? Kom, ik vertel je. Kijk, ik heb hier voor gekozen omdat ik altijd wil weten hoe alles zit. En als trainee heb je de unieke kans om jezelf op verschillende vlakken te ontwikkelen. Voor mij was het een last minute beslissing ik ben geen rasechte ambtenaar.. maar dat taboe wil ik juist doorbreken en mijn geluk hier nu vinden. We hebben trouwens zo een meeting, loop je mee? Wij hebben hier allemaal verschillende diploma's en interesses. Jouw motivatie is daarbij belangrijker dan je studie-achtergrond. En misschien vind je niet meteen de perfecte match. Maar dat maakt niet uit, want uiteindelijk ben je eigenaar van je eigen proces. Nou jongens, dat gezegd valt er nog voldoende te doen. Ja, dat klopt. Want ik hou me bezig met wat ik leuk vind... want we houden hier rekening met je brede interesses. En het mooie is, dat doe je niet alleen maar met je medetrainees en collega's. Naarmate je de organisaties beter leert kennen.. mag je ook zelf functies aandragen. Je word hoe dan ook goed gematcht. We werken hard en vaak aan belangrijke thema's... maar combineren we dat ook altijd met gezelligheid. Hier op kantoor, maar ook daarbuiten. Zo zijn we laatst met 180 trainees naar Brussel geweest. Dat was echt fantastisch. Maar ook is er een activiteitencommissie die onder andere gala's organiseert. Maar niks verplicht hoor. Je bepaalt natuurlijk zelf of dat iets is voor jou of niet. Het fijnste vind ik dat je vanaf moment één veel zelfstandig kan werken. Als trainee wordt je serieus genomen en krijg je direct heel veel verantwoordelijkheden. Een normale werkdag start voor mij rond 09:00 uur op kantoor. Ik werk door de week... aan 3 verschillende projecten en we hebben één zogenoemde trainee dag. Je hebt of een opleidingsdag of je werkt aan opdrachten. Maar eigenlijk is er geen standaarddag als trainee. De dagen variëren van officiële werkbezoeken tot lunches met collega's. Als het kan ga ik even gymmen op kantoor of wandelen in de buitenlucht. Je hebt natuurlijk kantoordagen, maar je hebt ook thuiswerkdagen. En op thuiswerkdagen werk ik graag in een cafeetje met lekkere koffie. En wel zo gezellig. Onzekerheid over baangarantie, dat is niet nodig. Uiteindelijk komen de meeste van ons bij de overheid terecht. Door ons grote netwerk. Maar waar je echt terechtkomt. Dat is jouw feestje. Lijkt het jou nou ook wat? Solliciteer dan gewoon! En mijn tip aan jou is... wees vooral gewoon lekker jezelf en denk na over wat jij wil bereiken. Wij zijn op zoek naar die enthousiastelingen!

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon