Audit Traineeship

Het Audit Traineeship is een 2-jarig programma voor pas afgestudeerde hbo’ers en wo’ers die zich willen specialiseren in het vakgebied van IT-auditing en accountancy. Tegelijkertijd zijn wij op zoek naar wo’ers die zich willen specialiseren in het vakgebied van Operational Auditing. Als audittrainee doe je onderzoek binnen de hele Rijksoverheid.

Het Audit Traineeship bij de Auditdienst Rijk is een programma van 2 jaar vol uitdagingen, waarbij je de juiste begeleiding krijgt om jezelf maximaal te ontwikkelen. Als audittrainee doe je vanuit de auditfunctie onderzoek binnen de hele Rijksoverheid en kun je de politieke, bestuurlijke en financiële werkelijkheid van de Rijksoverheid ontdekken. Het werk is gevarieerd doordat je bij verschillende rijksonderdelen aan het werk gaat, en door het type opdrachten dat je uitvoert.

Naast je werk volg je 1 dag in de week een (post)master aan de universiteit of je stelt zelf een programma samen met vakinhoudelijke opleidingen en trainingen.

Na je traineeperiode kun je aan de slag bij de Auditdienst Rijk.

Het Audit Traineeship bestaat uit 3 specifieke traineeships:

  • Het Operational Audit Traineeship
  • Het IT-Audit Traineeship
  • Het Financial Audit Traineeship

Als audittrainee kom je overal binnen de Rijksoverheid

(Beeldtitel: IT-Audit Traineeship.) VICTORIA VAN DER MARK: Ik ben Victoria van der Mark. Ik heb Kunstmatige Intelligentie gestudeerd en werk sinds 1 september als IT-audit trainee bij de Auditdienst Rijk. GERBEN BERGWERFF: Ik ben Gerben Bergwerff, IT-audit trainee bij de Auditdienst Rijk. Ik heb Kunstmatige Intelligentie gestudeerd. VAN DER MARK: Wat ik leuk vind aan het traineeship is dat je vanaf dag één in de onderzoeken zit. Je zit meteen in de functie van een IT-auditor. Op die manier kan ik m'n IT-kennis goed toepassen in de praktijk. Je werkt vier dagen per week en op vrijdag volg je een inhoudelijke opleiding. Dat kan een Post-Master IT-Auditing zijn of je kunt je verder verdiepen in cybersecurity, data-analyse of penetratietesten. Tijdens het traineeship kom je op veel plekken. Zo ben ik al bij DUO in Groningen geweest en ook verschillende ministeries, zoals Buitenlandse Zaken Economische Zaken en Financiën. Ik heb onderzocht hoe de overheid haar transacties uitvoert met de betaalapplicatie van ING en een DigiD-assessment uitgevoerd. Hierbij controleer je de beveiliging van de overheidswebsites waarbij je met DigiD kan inloggen om te kijken of de gegevens kunnen worden gewaarborgd. Onderzoek dat ik recent gedaan heb, is een onderzoek naar DUO in Groningen. Hierbij hebben we gekeken naar de inrichting van het netwerk. Je kunt op tekeningen kijken hoe het in elkaar zit maar eigenlijk wil je in de praktijk weten hoe iets zit. Daarom zijn we ook op locatie in de datacenters van DUO gaan kijken. De resultaten van dit onderzoek hebben we besproken met DUO en deze zijn uiteindelijk gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid. (Beeldtekst: Geïnteresseerd? Kijk dan op: werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship. Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksoverheid. Beeldtekst: Werken voor Nederland. www.werkenvoornederland.nl.) RUSTIGE MUZIEK TOT HET EIND VAN DE VIDEO

Andere traineeships

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon