Rijkswaterstaat traineeship

Ben jij op het punt gekomen waarop je je studie (bijna) hebt voltooid en sta je te popelen om de volgende stap in je carrière te zetten? Wil je graag persoonlijk en als professional groeien? Dan zit je bij Rijkswaterstaat op de juiste plek. Van 22 april t/m 20 mei 2024 kun je solliciteren voor het Rijkswaterstaat traineeship.  Je start in september 2024.

Dit ga je doen

Rijkswaterstaat biedt jou 2 traineeships aan. Lees hieronder welk traineeship het beste aansluit bij jouw studieachtergrond, wensen en ambities.  
De vacatures staan vanaf 22 april online. 

Landelijk traineeship

Tijdens het 1,5 jaar durende traineeship werk je 3 keer 6 maanden aan een opdracht. Van het ontwerpen van een brug tot het monitoren van de duurzaamheidsprestaties van baggerprojecten.

Toffe werkbezoeken, interessante lezingen en trainingen voor jouw persoonlijke groei 

Dit doe je niet alleen. Samen met 14 andere trainees start je elk met je eigen opdracht binnen één van de 13 onderdelen van Rijkswaterstaat. De vrijdag staat in het teken van jouw traineegroep en persoonlijke ontwikkeling. Het is dan tijd voor een tof werkbezoek aan bijvoorbeeld de Oosterscheldekering. Of voor een lezing van een topadviseur. Ook heb je maandelijks trainingen in het kader van jouw persoonlijke groei, samen met je traineegroep.  

Stevige basis, boeiende reis 

Het traineeship biedt niet alleen een stevige basis voor je carrière, maar ook een inspirerende omgeving waarin je kunt groeien en bijdragen aan de cruciale diensten van Rijkswaterstaat. Er wacht je een boeiende reis vol mogelijkheden om je talenten te ontplooien en bij te dragen aan de toekomst van de infrastructuur in Nederland. 

Voor wie? 

Dit landelijke traineeship is bedoeld voor enthousiaste starters met een afgeronde wo-master die streven naar een veelzijdige ontwikkeling. Gedurende 18 maanden ben je aan de slag met 3 uiteenlopende opdrachten die nauw aansluiten bij de dagelijkse bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat. Het zijn opdrachten op het gebied van onder meer techniek, inkoop- en contractmanagement en ICT.  

Regio traineeship 

Rijkswaterstaat heeft het werk verdeeld over 7 regio’s. De collega’s die daar werken zijn verantwoordelijk voor alle objecten van Rijkswaterstaat - wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, wateren en keringen - die zich in die regio bevinden. Samen met de andere (landelijke) onderdelen van Rijkswaterstaat werken zij aan optimaal beheer, gebruik én de ontwikkeling van alle netwerken van Rijkswaterstaat. Naast andere onderdelen van Rijkswaterstaat zijn waterschappen, gemeenten, bedrijven en kennisinstituten belangrijke partners van de regionale onderdelen. 

Ontwikkel je verder in jouw vakgebied en werk samen met experts van Rijkswaterstaat en partners 

Voor wie?

Het Regio traineeship is een programma van 2 jaar voor hbo- of wo-starters die zich verder willen ontwikkelen in hun vakgebied. Er zijn 3 tracks: Asset management, Duurzame leefomgeving & milieu en Mobiliteit & Watermanagement. Je solliciteert op de track die het beste bij jouw interesses en achtergrond past. Tijdens het Regio traineeship kun je ervaring opdoen in verschillende regio's of ervoor kiezen om 2 opdrachten in dezelfde regio te doen.  Bij alle tracks werk je samen met experts van Rijkswaterstaat en bijvoorbeeld provincies, gemeenten en waterschappen. 

Dit krijg je aan opleiding en ontwikkeling

We investeren graag in jouw talent, kennis en ervaring. Tijdens het traineeship volg je een cursus gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Deze cursus duurt zo’n 9 maanden. Elke maand zoom je met jouw traineegroep in op een specifiek thema zoals adviseren of politiek bestuurlijke gevoeligheid.  

Daarnaast zijn er tal van activiteiten om je verder te helpen en Rijkswaterstaat goed te leren kennen. Elke trainee krijgt een mentor en een buddy. Met hem of haar kun je sparren en je buddy helpt jou je verder te ontwikkelen.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het Rijkswaterstaat traineeship? Kijk dan op de website van Rijkswaterstaat. Of stuur een e-mail naar [email protected].

 

 

Andere traineeships

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon