Economentraineeship BOFEB

Het economentraineeship BOFEB is een traineeship voor jonge algemeen economen. De ideale start voor een carrière bij het Rijk.

Ben je net klaar met je universitaire studie economie of heb je goede kennis van financiën en economie? En ben je nieuwsgierig naar een carrière bij het Rijk? Dan is het  economentraineeship BOFEB voor jou de perfecte kans!. Elk jaar gaan er 2 groepen trainees van start, op 1 maart en op 1 september. Elke trainee krijgt een contract voor de periode van een jaar. Met behulp van colleges, casussen en werkbezoeken stomen wij je in een halfjaar klaar voor de praktijk: een uitgebreid kijkje in de keuken van een ministerie of andere financieel-economische instelling. Na afloop ligt de Haagse wereld aan je voeten!

Werkbezoeken 

Een geleidelijke overgang van studie naar werk, waarbij je de kneepjes van het vak beleidsmedewerker leert: dat is het economentraineeship BOFEB in een notendop. Het eerste halfjaar volg je samen met de andere trainees colleges, waar we thema’s als de overheidsfinanciën behandelen. Maar we trainen ook je vaardigheden, zoals het schrijven van adviesnotities. Bij deze praktijkopdrachten gebruiken we actuele casussen. Daarnaast krijg je een interessant inkijkje in financieel-economische instellingen in binnen- en buitenland door de werkbezoeken die we afleggen.

Volwaardig medewerker

Alles wat je in de eerste 6 maanden leert, breng je in het tweede halfjaar in de praktijk bij een ministerie of instelling. Meekijken? Integendeel: je draait mee als volwaardig medewerker en krijgt je eigen dossiers. Net als iedere collega werk je mee aan oplossingen voor maatschappelijke kwesties, misschien wel aan maatregelen voor de woningmarkt of werknemersregelingen. En na afloop van dit traineeship? Dan is de kans groot dat je aan de slag mag bij een van onze ministeries of instellingen. De ervaring leert dat er altijd plek is voor iemand die dit traineeship succesvol afrondt.

Andere traineeships

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon