Rijksvastgoed Traineeship

Ben jij (bijna) afgestudeerd voor je wo-master óf hbo-bachelor, spreekt de vastgoedwereld je aan, heeft duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke meerwaarde je interesse? Het Rijksvastgoed Traineeship (RVT) biedt jou gedurende 2 jaar de kans om te werken aan bijzondere projecten en de deuren naar jouw toekomst te openen.

Op dit moment is het niet mogelijk om te solliciteren voor het Rijksvastgoed Traineeship.

Met bijna 12 miljoen vierkante meter aan gebouwen en 83.000 hectare grond is het Rijksvastgoedbedrijf een van de grootste opdrachtgevers voor de markt. Van ministeries, rechtbanken en gevangenissen tot paleizen, kazernes en natuurgebieden. Dit vraagt om maatschappelijke betrokkenheid, samenwerken en verbinden én de drive om alles te weten te komen over de wereld van vastgoed.

Het Rijksvastgoed Traineeship is gericht op jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en leidt je op tot een breed georiënteerde young professional. Van projectleider tot contractmanager en van assetmanager tot omgevingsmanager of technisch manager. Functies waarin je elke dag aan de grootste en meest unieke vastgoedportefeuille van Nederland werkt vanuit grote maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, energie, klimaat en woningbouw.

Mijn naam is Nikolaj Liebregts. Ik ben trainee bij het Rijksvastgoedbedrijf en ik heb een achtergrond in bouwkunde en sociale geografie. Als eerste wilde ik graag een traineeship doen vanwege de verschillende disciplines die je hebt bij het traineeship en het leertraject. En daarnaast vind ik de politiek bestuurlijke context van het Rijksvastgoedbedrijf erg interessant en werken in het ruimtelijk domein. Wat ik erg leerzaam vond bij het Rijksvastgoed Traineeship is dat je te maken krijgt met andere afdelingen waar je zelf geen achtergrond in hebt. Zo heb ik ook een half jaar bij inkoop- en contractmanagement gezeten en zodoende leer je daar ook erg veel over de verschillende aanbestedingsvormen. Op de vrijdag hebben wij de opleidingsdagen. Daarin krijgen we meerdere workshops aangeboden zoals workshops financiën, maar ook communicatiestijlen en presentatietechnieken. Wat het RVB een interessante organisatie maakt is dat je onder andere te maken krijgt met politiek bestuurlijk interessante projecten. Zo heb je onder andere projecten natuurlijk als het Binnenhof, gevangenissen, rechtbanken, maar ook gewoon rijkskantoren. Het RVB is een hele brede organisatie met heel veel kennis en kunde en daarnaast ook heel veel verschillende disciplines. Dus dan heb je het echt over van architectuur tot stedenbouw, maar ook echt elektrotechniek en meer de vastgoedbeheer kant. En wat dat vooral leuk maakt is dat je echt de mogelijkheid hebt om collega's aan te spreken en die zijn echt altijd bereid om je te helpen en mee te denken met je. We zijn een diverse groep trainees met allerlei verschillende achtergronden en onze gezamenlijke drijfveer is ook echt impact maken en een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgave van het Rijksvastgoedbedrijf. Ik zou iedereen aanraden om een traineeship te volgen bij het Rijksvastgoedbedrijf. Ten eerste omdat je de organisatie in de volle breedte leert kennen en daarnaast krijg je te maken met allerlei verschillende disciplines waar je zelf misschien nog geen achtergrond in hebt. En als laatste heb je ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen aan de hand van de opleidingsdagen. Na mijn traineeship blijf ik bij het RVB en ga ik aan de slag als stedenbouwkundig ontwerper en adviseur. En ik ben erg benieuwd aan welke leuke projecten ik allemaal ga werken.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het Rijksvastgoed Traineeship? Meld je dan aan met de interesseknop hierboven en volg ons op LinkedInInstagram of Facebook.

De werkgebieden in de praktijk

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon