Wat doe je als IT'er bij het Rijk? Speel de game!

Publicatiedatum 20-06-2023

Wil jij als developer, tester of software-architect met jouw werk de IT voor 17 miljoen Nederlanders goed laten draaien? En ben je benieuwd of je over de juiste vaardigheden beschikt? Speel de game De Queeste der Lage Landen en ontdek wat IT’ers bij verschillende rijksorganisaties doen. Bijvoorbeeld bij IVO Rechtspraak en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Blijven leren, ook tijdens je werk

Het leuke van werken als trainee software-ontwikkelaar bij de afdeling Toezicht bij IVO Rechtspraak is volgens Niels dat je in aanraking komt met alle kanten van de IT. Zo houdt hij zich niet alleen bezig met fullstack, frontend en backend maar ook met testen. Dat hij daarbij volop kansen krijgt om te experimenteren samen met ervaren collega’s maakt het werk voor hem nog interessanter. Zo leert hij technologieën on the job kennen. Fouten maken mag, dat stond zelfs in de wervingstekst waarop hij solliciteerde na zijn studie gaming. Als Young Talent werkte Niels het afgelopen jaar onder meer aan het verbeteren van de toegankelijkheid van een digitaal portaal voor bewindvoerders en aan de aanpassing van de teststrategie. Het spreekt hem aan dat het werk dat hij voor IVO Rechtspraak doet impact heeft op het leven ons allemaal.

Corina Bestman

Hybride werken is hier heel gewoon

Corina Bestman is test engineer bij DUO, de grootste IT-rijksorganisatie in het Noorden van Nederland. Zij ontwikkelt en beheert applicaties voor miljoenen gebruikers en is betrokken bij projecten op het gebied van cloudmigratie, docker en kubernetes. Ook bij DUO is er veel ruimte voor eigen initiatieven en staat ontwikkeling centraal. Daarnaast is er een goede privéwerkbalans. Corina is blij dat hybride werken binnen haar werkomgeving heel gewoon is. Ze is op kantoor tijdens sprints en belangrijke overleggen en werkt 3 dagen per week thuis. Dat is een prima combinatie voor haar. Als fervent gamer verzamelt Corina spelcomputers. Daarom is haar betrokkenheid bij De Queeste der Lage Landen koren op haar molen. Natuurlijk heeft ze het spel meerdere keren getest. Ze vindt dat het erg leuk is geworden.

Corina Bestman met een collega bij DUO

De Queeste der Lage Landen

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden, de maatschappelijk impact die je als IT’er bij de Rijksoverheid hebt en onze interessante arbeidsvoorwaarden? Speel dan de game De Queeste der Lage Landen op de website van Tweakers.

Meer over de organisatie

Meer over De Queeste der Lage Landen

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon