Architectuur en infrastructuur

Weet jij de weg in ICT-landschappen en complexe infrastructuren? En zet je hiervoor graag de lijnen uit? Als adviseur ICT-infrastructuur, software-architect of netwerkarchitect verbeter jij de informatietechnologie van Nederland. Daarmee ondersteun je bijvoorbeeld militaire missies. Zorg je dat miljoenen Nederlanders veilig hun DigiD gebruiken. Of regel je met slimme realtime-maatregelen de verkeersdrukte in de ochtendspits. 

Zo kan jouw werkdag eruit zien

VOICE-OVER: Dit is Lotje. Lotje is IT-architect bij de Rijksoverheid. Ik probeer IT-systemen zo te maken en te ontwerpen dat ze ook met elkaar kunnen gaan praten. VOICE-OVER: Eh, praten? Mijn werk is heel veel praten. Over, eh... Heel veel aantekeningen maken, heel veel schetsjes maken en nog weer meer praten. Ja, ja. Nee, het blijft afwachten dan. VOICE-OVER: Wat zijn dat eigenlijk voor mensen, IT-architecten? Je moet in mijn werk telkens weer op een andere manier naar een bepaald probleem of situatie kijken. MYSTERIEUZE STEM: What does it mean? Dat zou je puzzelen kunnen noemen, dat zou je ook creatieve geest kunnen noemen. We moeten voor de samenleving oplossingen verzinnen die zowel voor een individu werken als voor een hele groep. VOICE-OVER: Lotje werkt vier dagen in IT en op vrijdag is zij kunstenaar. Ik kan het ene niet zonder het andere, eigenlijk. VOICE-OVER: Haar kunstenaarsvrienden snappen daar ook niets van. 'Wat doe je nou de hele dag?' Ik maak de hele dag powerpoints, zeg ik dan. 'O, fijn, leuk.' VOICE-OVER: En ze draagt tenminste wat bij aan de maatschappij. Dat het bijvoorbeeld makkelijker is om op MijnOverheid iets op te zoeken voor iedereen die in Nederland woont. VOICE-OVER: En het is ook gewoon een fijne baan. Toch, Lotje? Ja, waanzinnig gaaf. Ontzettend leuk. Fantastisch. VOICE-OVER: Wat voor mensen zoeken jullie? Ik zoek naar brede ervaring en mensen die ook zichzelf durven te zijn. VOICE-OVER: Het zijn ook wel een beetje nerds, natuurlijk, IT'ers. Waren er maar IT-nerds bij de overheid. We kunnen gewoon echt hele goeie collega's gebruiken. COMPUTERSTEM: Vacatures vind je op www... LOTJE: O, de accu. (Het Nederlandse wapenschild op een blauwe achtergrond met daarnaast: Rijksoverheid. Beeldtekst: Word ook IT-architect bij de Rijksoverheid. werkenvoornederland.nl/ICT.)

Lotje Meijknecht is enterprise architect bij I-Interim Rijk. Bekijk de video waarin zij vertelt waarom zij graag bij de Rijksoverheid werkt en lees haar verhaal.

Ontdek wat jij kunt doen als ICT-architect of infrastructuurspecialist

Ik werk als ICT-architect of infrastructuurspecialist

Bij het CJIB kan ik werken met de nieuwste technieken

Joep Bouwman

Software engineer CJIB
Centraal Justitieel Incassobureau

Lees meer over Joep Bouwman
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden

Arjan Vliem

Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Lees meer over Arjan Vliem
Ik werk aan een nieuwe methode voor de beoordeling van de sterkte van dijken

Rinse Wilmink

Rijkswaterstaattrainee
Rijkswaterstaat

Lees meer over Rinse Wilmink
Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen

Eric Penseel

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Eric Penseel

Een greep uit de vacatures voor architecten en infrastructuurspecialisten

Bekijk alle vacatures binnen jouw vakgebied

Volg Werken voor Nederland op social media

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon