Van inkoopstage naar baan

Ben jij 3e - of 4e -jaars student en wil je meer leren over publieke inkoop? Bij de Rijksoverheid zijn er volop mogelijkheden voor meewerkstages of afstudeerstages. Jaarlijks koopt de Rijksoverheid vanuit 19 inkoopafdelingen voor zo’n 16 miljard euro in. Van slimme camera’s om appende bestuurders op te sporen tot hypermoderne drones voor Defensie. Of wat denk je van duurzame leasefietsen, drugshonden en bodyscanners voor op Schiphol?

Snel doorgroeien

In 2021 en 2022 rondden maar liefst 36 hbo-studenten hun opleiding af bij een Inkoop Uitvoerings Centrum (IUC). Sommigen kozen daarna voor een baan bij het Rijk. Want er zijn voor starters veel inkoopfuncties met mooie doorgroeimogelijkheden. Als junior klim je snel op tot senior inkoopspecialist, een rol waarin je grote Europese aanbestedingstrajecten mag begeleiden. Er is veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling, zodat jij het beste uit jezelf haalt.

Lees de verhalen van Ruben, Emre, Daniek en Jalvina

Ruben, Emre, Daniek en Jalvina - van inkoopstage naar baan als inkoper bij de Rijksoverheid

Ruben Plugge, Emre Deger, Daniek van der Wal en Jalvina Mus deden hun afstudeerstage bij de Rijksoverheid en gingen vervolgens aan de slag bij een van de  inkoopuitvoeringscentra. Lees hieronder aan welke belangrijke maatschappelijke thema's zij nu bijdragen. 

Al binnen een jaar werk ik aan Europese aanbestedingen
Portret van Ruben Plugge, inkoper bij de Rijksoverheid

Ruben Plugge
Inkoopadviseur bouw en renovatie
Rijksvastgoedbedrijf

Bijdragen aan duurzaamheid

Ruben Plugge deed zijn afstudeerstage bij het Rijksvastgoedbedrijf. Daar onderzocht hij of het Rijksvastgoedbedrijf gebruik kan maken van innovatieve ontwikkelingen in de staalmarkt, zoals circulair staal. Nog steeds speelt duurzaamheid een belangrijke rol in zijn werk. 

Verder lezen>>

Ik lever als inkoper een bijdrage aan vrede en veiligheid

Bijdragen aan vrede en veiligheid

Als inkoper kun je heel veel impact maken voor je organisatie, maar ook voor de maatschappij, vindt Emre Deger. Hij werkt nu bij het ministerie van Defensie. Daar faciliteert hij de eenheden bij oefeningen en missies met materieel en goederen.

Verder lezen>>

Als inkoper help ik Groningers aan veilige woningen

Bijdragen aan sterke woningen

Ook Daniek van der Wal maakt graag impact. Bij Nationaal Coördinator Groningen draagt ze heel concreet bij aan veilige woningen voor Groningers in het aardbevingsgebied. 

Verder lezen>>

Inkoop is veel breder dan ik in eerste instantie dacht

Bijdragen aan goed onderwijs

Tijdens haar afstudeerstage kocht Jalvina in voor 6 ministeries. Inmiddels werkt ze bij het Inkoop Uitvoerings Centrum in Groningen. Daar zorgt ze ervoor dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap al haar taken goed kan uitvoeren.

Verder lezen>>

Start jij ook je loopbaan met een inkoopstage?

Met jouw stage kun je het verschil maken én een mooie start maken met je loopbaan. Lees meer over jouw mogelijkheden, vergoedingen en hoe je solliciteert. 

Ook interessant

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon