Business informatie advies: efficiënt vastgoedbeheer met AI

Tim Trago

Tim Trago

Business informatie adviseur - Rijksvastgoedbedrijf

De business informatie adviseurs zijn als brug tussen het primaire proces en de ondersteunende ICT bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) niet meer weg te denken. Zij brengen de pijnpunten in het proces, in de IT of in de informatiebehoefte in kaart om zo de producten en diensten van het RVB steeds verder te verbeteren. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk de video van Tim, waarin hij je laat zien aan welke projecten hij nu werkt, maar ook hoe hij met nieuwe technologieën de business van morgen een stuk efficiënter maakt.

Dit is onze collega Tim. Een echte teamspeler. En als business informatie adviseur komt dat goed van pas. Tim is onze brug tussen het primaire proces en de ondersteunende ICT. Samen met de collega's in zijn team inventariseert hij de pijnpunten in het proces in de IT of in de informatiebehoefte. Met als doel om de producten en diensten van het Rijksvastgoedbedrijf steeds beter te maken. Een van de hoofdtaken van het Rijksvastgoedbedrijf is het beheer en onderhoud van het rijksvastgoed. Daar horen naast de gebouwen van de Rijksoverheid ook defensiekazernes, oefenterreinen, natuurgebieden en pachtgronden bij. Voor de collega's die hier aan werken is het belangrijk dat zij beschikken over alle relevante informatie om ervoor te zorgen dat het vastgoed veilig en ongestoord gebruikt kan worden. Die informatie halen we uit data en systemen. Die zijn erg divers, maar moeten wel op elkaar passen en kunnen draaien op onze infrastructuur. We verpachten bijvoorbeeld landbouwgronden aan agrariërs en om ervoor te zorgen dat de pachtgronden niet uitgeput raken staat in het contract welke gewassen een pachtboer op de grond mag telen. Het is een erg intensieve taak om al die gronden stuk voor stuk te controleren. En daar komen Tim en zijn collega's om de hoek kijken. Tim vertaalt in dit geval de wensen van de rentmeester naar functionele requirements die hij of naar onze eigen ontwikkelaars of naar de markt uitzet. Om gewassen te vergelijken met de verleende pachtcontracten ontwikkelen Tim en zijn collega's samen met een marktpartij een slimme tool. Daarmee worden de gewassen met behulp van AI hoogte kaarten en satellietbeelden geanalyseerd en vergeleken om afwijkingen te signaleren. Zo kunnen onze rentmeesters een stuk gerichter op pad. Deze nieuwe technologieën maken Tim's werk natuurlijk extra leuk en hij maakt de business een stuk efficiënter. Daar wordt toch iedereen blij van?

Het RVB iets voor jou?

Spreekt het werk van Tim je aan? Bekijk onze vacatures via de blauwe knop. Staat er nu geen passende vacature voor je tussen, maar heb je wel ervaring in de ICT of data én ben je benieuwd naar het RVB? Stuur dan je cv of LinkedIn-profiel naar: [email protected].

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon