Cybersecurity in vastgoed

Rinske werkt als ICT specialist bij het Rijksvastgoed

Rinke Andriessen

Coördinator IT & adviseur cybersecurity - Rijksvastgoedbedrijf

Met bijna 12.000 gebouwen door het hele land is het zaak dat het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) de informatiebeveiliging van de gebouwinstallaties slim en efficiënt inricht. Hierin speelt Rinke Andriessen als cybersecurity-specialist een belangrijke rol.

Bekijk in de video hoe hij samen met zijn team werkt aan een IT-infrastructuur waar alle vitale installaties op kunnen draaien om de veiligheid van de gebouwen te waarborgen.

Rinke houdt wel van een beetje uitdaging en verandering. Dat is goed te zien aan zijn carrière waar hij begon als chemicus, inkoop adviseur werd en zich nu bezig houdt met informatiebeveiliging. Rinke houdt wel van een beetje uitdaging en verandering. Want hoe ga je anders van chemicus naar adviseur inkoop naar informatiebeveiliging? Als Cyber security-specialist bij het Rijksvastgoedbedrijf houdt hij zich dagelijks bezig met de informatiebeveiliging van gebouwinstallaties in al ons vastgoed. Dat zijn bijna 12.000 gebouwen door het hele land. Van kantoren tot gevangenissen, van rechtbanken tot al het defensievastgoed. Die gebouwinstallaties zijn er voor de beveiliging – zoals camera’s en toegangscontrole – maar ook voor brandveiligheid, klimaatbeheer en verlichting. De digitalisering in de wereld van vastgoed maakt inmiddels flinke sprongen, denk aan; beheer op afstand, koppeling met clouddiensten, apps voor bediening en slimme sensoren. We willen alles steeds efficiënter en duurzamer laten werken, maar al deze digitale koppelingen maken het ook meteen een stuk kwetsbaarder. Aan Rinke en zijn team de taak om een IT-infrastructuur te bieden waar die vitale installaties non-stop op kunnen draaien om de veiligheid van het gebouw te waarborgen. Overal en altijd! Want ook in het weekend moet bij de meldcentrale een signaal binnenkomen als er ergens brand is uitgebroken. Elke gebruiker of locatie heeft zijn eigen uitdagingen. In een gevangenis mogen gedetineerden niet uitbreken. Bij een datacenter is koeling cruciaal, dus moet het ook bestand zijn tegen sabotage en bij rijkskantoren staat duurzaamheid centraal, wat weer hand in hand gaat met slimme technologieën. Rinke en zijn team hebben de taak om de informatiebeveiliging voor al ons vastgoed zo slim en efficiënt mogelijk in te richten. Een hele verantwoordelijkheid, waarbij het belangrijk is om als organisatie te blijven ontwikkelen en leren. Maar misschien is het nog wel belangrijker dat we met z’n allen nóg bewuster met cybersecurity omgaan, en daar helpt Rinke iedereen graag bij!

Het RVB iets voor jou?

Spreekt het werk van Rinke je aan? Bekijk onze vacatures via de blauwe knop. Staat er nu geen passende voor je tussen, maar heb je wel de ervaring in de ICT of data én ben je benieuwd naar het RVB? Stuur dan je cv of LinkedIn-profiel naar: [email protected] 

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon