Hoe big data het rijksvastgoed steeds verder optimaliseert

Suko Kartosoewito

Suko Kartosoewito

Expert ICT vastgoed & big data - Rijksvastgoedbedrijf

De experts ICT vastgoed hebben bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een voortrekkersrol als het gaat om ICT-ontwikkelingen in gebouwen. Zo ook Suko Kartosoewito. Met zijn specialisatie op big data zorgt hij ervoor dat we de data die door de gebouwen gaan, kunnen benutten om zuiniger, duurzamer en veiliger vastgoed te realiseren.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uit ziet? Bekijk de video van Suko, waarin hij unieke projecten afwisselt met inspelen op de toekomst.

Dit is Suko. Hij is expert ICT vastgoed bij het Rijksvastgoedbedrijf. In zijn dagelijkse werk brengt hij adviezen uit waarmee we de wereld van ICT vastgoed samen kunnen brengen met die van big data. Dat doet hij voor architecten en technische specialisten, maar ook richting aannemers en de eindgebruikers die in de gebouwen gaan werken. Suko werkt nu aan zo'n vijftien projecten en één ervan is de upgrade van de ICT-infra in het Binnenhof. Een gigantische klus in één van de bijzonderste gebouwen van Nederland. Alle netwerkbekabeling wordt vervangen door glasvezel en op een veel betere manier geïntegreerd. ICT upgrades treffen niet alleen de netwerkinfrastructuur voor de kantoorautomatisering maar ook steeds meer de gebouwinstallaties zoals klimaatinstallaties, brandmeldinstallaties en toegangscontrole systemen. Al deze installaties produceren grote hoeveelheden data. Suko gaat er met een team voor zorgen dat die data met de nieuwste technologie wordt verzameld in het data-ecosysteem dat we aan het bouwen zijn. Daar kan het worden gecombineerd met bijvoorbeeld data uit de BIM-database en kan er open data aan worden toegevoegd. Met AI kan Suko deze big data laten bewerken tot bruikbare informatie waarmee we onze gebouwen zuiniger, duurzamer, veiliger en ook voorspelbaarder qua onderhoud kunnen maken. Al deze ontwikkelingen maken het werk hier bij het Rijksvastgoedbedrijf alles behalve saai. We houden ons letterlijk met de toekomst bezig.

Het RVB iets voor jou?

Spreekt het werk van Suko je aan? Bekijk onze vacatures via de blauwe knop. Staat er nu geen passende vacature voor je tussen, maar heb je wel ervaring in de ICT of data én ben je benieuwd naar het RVB? Stuur dan je cv of LinkedIn-profiel naar: [email protected].

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon