De belangrijkste servers van 7 ministeries beheren

Profiel foto Timo van Scheltinga

Timo van Scheltinga

Beheerder SCCM en beheerportaal - SSC-ICT

Profiel foto Benjamin Harmsen

Benjamin Harmsen

Monitoringspecialist - SSC-ICT

Profiel foto Michelle Hamar

Michelle Hamar de la Brethonière

System engineer Active Directory - SSC-ICT

Profiel foto Martijn Veldman

Martijn Veldman

Senior System Engineer Messaging Services - SSC-ICT

Als Windows Server Beheerder bij SSC-ICT ben je onmisbaar. Je zorgt voor een zo storingsvrij mogelijke ICT-omgeving van 7 ministeries. Al die ministeries kunnen dankzij de expertise van SSC-ICT rekenen op dezelfde kwaliteit van dienstverlening. Als Windows Server Beheerder zorg je ervoor dat andere beheerders van SSC-ICT hun werk goed kunnen doen, bijvoorbeeld door hen te voorzien van monitoringstools.

Ontmoet meer beheerders bij het Online event: Rijksoverheid zoekt informatiespecialisten op 13 maart. Meld je snel aan voor een gratis ticket.

 

Verschil in specialisme

Timo, Martijn, Michelle en Benjamin zijn allemaal Windows Server Beheerder en hebben ieder hun eigen specialisme. Zo is Timo met zijn team verantwoordelijk voor het beheerportaal en beheert hij SCCM. Deze tool voorziet servers en werkstations zoals laptops en mobiele apparaten, automatisch van nieuwe software, de laatste updates en veiligheidsinstellingen.

Werken met en voor elkaar

Michelle beheert met haar team de belangrijkste servers van SSC-ICT: de domain controllers. Daar draaien maar liefst 50 domeinen op. Benjamin zorgt er als monitoring specialist voor dat beheerders van SSC-ICT over de beste dashboards beschikken. En dus razendsnel op de hoogte zijn van storingen. Ten slotte beheert Martijn zo’n 60.000 mailboxen van 7 ministeries. Hij voorkomt onder meer dat de Rijksoverheid via mail wordt aangevallen door hackers.

Bekijk in de video de verschillen in het werk van deze Windows Server beheerders.

*Muziek speelt* Je ziet van links naar rechts vier medewerkers van SSC_ICT. Beeldtekst: Benjamin Michelle Timo Martijn Timo van Scheltinga – beheerder SCCM & beheersportaal SSC-ICT: Hoi, ik ben Timo, technisch beheerder van SSCM en het beheerplatform. Welkom bij ons team. Wij zijn verantwoordelijk voor 4.000 beheerservers. We zorgen ervoor dat alle servers up-to-date, gepatcht en compliant zijn zodat de beheerders hun werk kunnen doen. Ik loop met jullie mee naar het team van active directory. *Muziek speelt* Michelle Hamar de la Brethoniére – technisch beheerder Active Directory SSC-ICT: Hoi, ik ben Michelle. Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor de ruim vijftig active directory domeinen binnen SSC-ICT. Onze domain controllers zijn de basis van de gehele IT-infrastructuur en moeten daarom altijd up and running zijn. Als er problemen zijn moeten we dat direct weten. Scherp blijven dus, dat kan dan ook niet zonder de hulp van het team monitoring. *Muziek speelt* *Gejuich* Benjamin Harmsen – monitoring specialist SSC-ICT: Hoi, ik ben Benjamin, monitoring specialist. Naast fanatiek tafelvoetballen houdt ons team zich ook bezig met het maken van dashboards voor de beheerteams. Zo kan er door de beheerders proactief gemonitord worden en zorgen we ervoor dat de ministeries zo goed mogelijk verzekerd zijn van een storingsarme IT-omgeving. Ministeries moeten natuurlijk wel blijven draaien. Onderlinge samenwerking met collega’s, zoals met team messaging, is belangrijk. *Muziek speelt* Martijn Veldman – system specialist messaging SSC-ICT: Hey, ik ben Martijn van het team messaging. Wij zijn verantwoordelijk voor de mailsystemen van zeven ministeries. Hiervoor hebben we regelmatig contact met de leveranciers, maar ook met de klanten. Heel erg leuk maar wel vertrouwelijk natuurlijk. Wie weet zie ik je nog een keer maar dan als collega. *Muziek speelt* *Muziek stopt* Logo SSC-ICT Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschijnt in beeld. Beeldtekst: Werken voor Nederland. Werkenvoornederland.nl/ssc-ict

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon