Ontdek jouw mogelijkheden als jurist bij IenW

Als jurist bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) zet jij je in om Nederland bereikbaar, leefbaar en veilig te houden. Je schrijft wetten en regels en geeft juridisch advies over thema’s die ertoe doen. Ontdek jouw mogelijkheden als jurist.

Bijdragen aan zorgvuldig bestuur

Onze juridische directie telt zo’n 140 collega’s, verdeeld over 7 afdelingen. We schrijven de wetgeving van het ministerie van IenW. En we geven bestuurlijk-juridisch advies aan de beleidsdirectoraten. Bijvoorbeeld op het gebied van spoor en weg, water en infrastructuur, milieu, luchtvaart en maritieme zaken. Samen dragen we bij aan zorgvuldig bestuur en handelen volgens de rechtsstaat.

Wat bieden wij jou?

Een baan met maatschappelijke relevantie
Toegegeven: dat belooft (bijna) iedereen. Maar wat uniek is aan IenW: de onderwerpen waarvoor jij wetten en regels maakt, zijn heel tastbaar. Je ziet ons werk overal om je heen en dat maakt wat je doet heel concreet.

Een informele werkcultuur en bevlogen collega’s
Je werkt met collega’s die intrinsiek gemotiveerd zijn om Nederland iedere dag een stukje mooier te maken. Met een mix aan mensen, met hun eigen achtergronden en talenten. Van generalisten tot super specialisten.

Een goed salaris
De hoogte van je salaris is afhankelijk van de verantwoordelijkheid die bij de functie past en de ervaring die je meebrengt. Bekijk de vacatures voor de salarisschaal.

Groeimogelijkheden
We investeren niet alleen in een goed salaris, maar ook in jou als persoon. Je kunt je blijven ontwikkelen en je kunt blijven groeien. Bijvoorbeeld doorgroeien binnen jouw vakgebied. Of juist een overstap maken naar een andere functie. De mogelijkheden zijn eindeloos binnen de Rijksoverheid.

Hybride werken
Je krijgt de ruimte om te kiezen waar en wanneer je werkt. De ene dag ben je op kantoor voor overleggen en om je collega’s te zien. De andere dag werk je thuis stukken uit.

Een groep collega's bij het ministerie van IenW overleggend en lachend aan tafel

We werken hybride. De ene dag ben je op kantoor voor overleggen en om je collega’s te zien. De andere dag werk je thuis stukken uit.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon