Alexander Blaak

Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk
Profielfoto Alexander Blaak

Alexander Blaak
Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Was als 14-jarige al als klusser binnen woningbeheer aan het werk. Werkte onder meer in het bedrijfsleven en binnen de Rijksoverheid voordat hij in 2016 bij het Rijksvastgoedbedrijf in dienst kwam. Speelt graag volleybal en tennis. Deelt zijn liefde voor techniek met zijn dochter en zoon.

Een service level manager is de cruciale schakel in de driehoek van gebouwgebruikers, aannemers en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Een baan met veel variatie. Op één dag houdt Alexander zich bezig met legionella, de vervanging van een brandmeldinstallatie en een lekkend dak van een pand uit 1910. Prioriteiten stellen en beslissingen nemen zijn aan de orde van de dag.


Meer dan techniek

‘Momenteel heb ik internationale en speciale objecten onder mijn hoede. Dat brengt de nodige verantwoordelijkheid met zich mee. Als bij een “gewoon” kantoorgebouw de stroom uitvalt is dat lastig, maar gebeurt het bij het hoofdkantoor van Europol dan is het bijna wereldnieuws. Voor speciale objecten zoals internationale objecten, gerechtshoven en gevangenissen hebben we aparte protocollen en contracten. Er gelden bijvoorbeeld extra eisen voor toegang- en informatiebeveiliging. Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk. Ik leer niet alleen dagelijks bij over nieuwe technieken, zoals smart buildings, maar ook over wet- en regelgeving op allerlei gebieden. Denk aan chroom-6 en duurzaamheid.

Veiligheid is prio 1

Als service level manager heb ik diverse maincontracten in mijn pakket, onder andere voor het hoofdkantoor van ons ministerie aan de Turfmarkt 147 en de Hoftoren. Niet de minste panden. In mijn functie moet je tegenwicht kunnen bieden met je parate kennis maar ook soms je onderbuikgevoel volgen. Het is onmogelijk om op alle vragen van gebruikers en aannemers meteen “ja” te zeggen. Dan loopt de organisatie van het RVB vast. Ik filter de vragen en beslis wat we wel en niet meteen oppakken. Veiligheid is daarbij altijd prio 1. Een losse steen in een gevel? Gevaar voor legionella of asbest? Dat betekent “gaan!” voor de aannemer én het RVB in gereedheid brengen. De nice to haves, zoals een extra deur in een pand, moeten dan even wachten.

Eigen interesses volgen

Het RVB stimuleert medewerkers om naast hun standaardwerk extra werkzaamheden op te pakken, zoals aanvullende projecten of pilots. Daar krijg je ook de tijd en ruimte voor. Ik ben betrokken bij de pilot Smart Building in de Hoftoren. Maar ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in social return of in innovatieve verfsoorten, dan kun je zo’n onderwerp gewoon oppakken en zelf een pilot starten. De keuzemogelijkheden zijn breed, zodat iedereen zijn eigen interesses kan volgen. Dat houdt het werk leuk en boeiend.’

Ik werk voor Nederland

Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien
Rudolf van Rijkom
Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom
Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties
Wilco Kraamer
Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de studie tuin- en landschapsinrichting aan de hogeschool Van Hall Larenstein een tijd bij een landschapsarchitect.

Lees meer over Wilco Kraamer
Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten
Peter Pierot
Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt ruim 36 jaar op het vastgoed van Defensie. Wil na zijn pensioen helpen met het opleiden van nieuwe ‘RVB-technici’. Speelt graag gitaar samen met zijn kinderen.

Lees meer over Peter Pierot
Op de bouwplaats kijk ik of het contract goed verloopt
Aafke Alblas
Adviseur contractmanagement
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een voorkeur voor projectmatig werken.

Lees meer over Aafke Alblas
Met drones afmetingen van een monumentaal pand berekenen levert zó veel voordeel op
Johan Goosselink
Bouwkundig modelleur
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde mts bouwkunde en werkte 20 jaar bij een architectenbureau. Koos voor het Rijksvastgoedbedrijf vanwege de mooie vastgoedportefeuille.

Lees meer over Johan Goosselink
Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten
Bram Kerstens
Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Ging meteen na het voortgezet onderwijs werken als elektricien. Bleef studeren en klom op tot projectleider. Was jarenlang opdrachtnemer van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Lees meer over Bram Kerstens
In 5 weken een pand ombouwen voor volledige bewoning. Dat is een moordend tempo
Thijs Paardekooper
Projectmanager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Afstudeerrichting real estate and housing.

Lees meer over Thijs Paardekooper
Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop
Kevin Sip
Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Civiele techniek. Belandde via een stage toevallig op Schiphol. Werkte 3 jaar als uitvoerder bij een aannemer op deze luchthaven.

Lees meer over Kevin Sip
Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid
Jeroen Oehler
Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (IAHL) in Velp. Is mede-auteur van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016).

Lees meer over Jeroen Oehler
Ik zou dit werk ook gratis doen
Mai-Cha Suer
Projectleider Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool en heeft ruim 10 jaar ervaring als facility manager, binnen en buiten het Rijk.

Lees meer over Mai-Cha Suer
Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk
Berthil Jurjens
Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de hts als tekenaar en maquettebouwer bij een architectenbureau. Stapte over naar de Dienst Vastgoed Defensie, wat later is opgegaan in het Rijksvastgoedbedrijf.

Lees meer over Berthil Jurjens
De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen
Jim de Visser
Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
Bij ons werk je aan uitzonderlijke projecten op bijzondere plekken en dat wil ik graag laten zien
Bart de Boer
Recruiter
Rijksvastgoedbedrijf

Heeft de opleiding Human Resource Management afgerond en werd recruiter bij een detacheerder. Koos daarna voor de richting van corporate recruitment bij o.a. Rijkswaterstaat.

Lees meer over Bart de Boer
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon