Arjen Miedema

Voor alles een elektrotechnische oplossing bedenken
Foto van Arjen Miedema

Arjen Miedema
Adviseur elektrotechnische installaties

Raakte als jongetje verslingerd aan elektronica en speelde eindeloos met trafootjes van speelgoedtreintjes en printplaten uit oude apparatuur. Volgde in Groningen de hbo-opleiding elektrotechniek en koos de specialisatie energietechniek. Deed daarnaast in de avonduren een opleiding technische bedrijfskunde. Bij diverse advies- en installatiebureaus maakte hij kennis met het Rijksvastgoedbedrijf. Restaureert in zijn vrije tijd flipperkasten en speelt hier fanatiek op.

Elektrotechnische installaties ontwerpen voor bijvoorbeeld vliegvelden, munitiecomplexen, kazernes en brandstofopslagen van Defensie. Maar ook het beoordelen van ontwerpen en contractdocumenten van externe adviseurs. Arjen werkt als technisch adviseur bij de directie Vastgoedbeheer van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) aan alles wat met elektrotechniek te maken heeft.


Variatie door unieke vastgoedportefeuille

‘Als projectleider elektrotechniek werkte ik voornamelijk aan kantoorgebouwen, scholen en verzorgingstehuizen. Maar ik wilde meer variatie. Dat is geen punt bij het RVB: deze organisatie heeft het meest uiteenlopende vastgoed van Nederland. Ik houd mij bezig met zaken als terreinverlichting, binnenverlichting, verdeelinrichtingen, brandmeldinstallaties, data-installaties en nog veel meer. Dat doe ik voor rijkskantoren en rijkspanden, zoals gevangenissen, rechtbanken en kantoorgebouwen van de Belastingdienst, maar dus ook vaak voor Defensie.

Arjen Miedema thuis aan het werk

Multidisciplinaire teams

Ik werk niet altijd met dezelfde collega’s aan projecten. De samenstelling van elk projectteam is namelijk afhankelijk van de aard van het project. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de elektrotechnische installatie voor een schietbaan. Je gaat dan met een multidisciplinair team aan de slag: van infra, bouwkunde tot werktuigbouw. Het voordeel hiervan is dat je veel mensen leert kennen en telkens weer nieuwe kennis opdoet.

Alles in één functie

Deze functie biedt mij alles wat ik interessant vind. Techniek, maar ook ondersteuning, toetsing en advisering. Zo zit ik in 2 landelijke specialisme-teams die zich richten op kennisdeling, onder andere over binnenverlichting en Stabu (software waarmee we bestekken opstellen). In deze teams ben ik met name bezig met het adviseren over technische ontwikkelingen, wijzigingen in wet- en regelgeving en beleid op installatiegebied. Al deze componenten in één functie bij een werkgever waar zoveel kennis in huis is: voor mij de perfecte combinatie.’

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon