Tim Trago

Het RVB is een mooie plek voor mijn eigen ontwikkeling
Tim Trago

Tim Trago
Business informatie adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Haalde zijn bachelor informatiekunde en de master Information Systems aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn Rijks I-Traineeship leerde hij het Rijksvastgoedbedrijf kennen. Een plek waar hij meteen een klik mee had. In zijn privéleven zet hij graag zijn tanden in een stevige rugbywedstrijd en een stuk wielrennen.

Als business informatie adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zorgt Tim dat het primaire proces wordt ondersteunend met passende ICT-oplossingen. Een rol die een beroep doet op zijn expertise, doortastendheid en mensenkennis. Want is de vraag die wordt gesteld, ook daadwerkelijk de behoefte?


Publicatiedatum 01-09-2022

Korte lijnen

‘De korte lijnen en de prettige sfeer tussen collega’s onderling. Dat is wat mij hier meteen aansprak. Doordat je dicht op de uitvoering zit, zie je meteen het resultaat van je werk. Dat vind ik veel prettiger dan meer beleidsmatige afdelingen. Daar schrijf je een stuk, waarbij je minder direct ervaart hoe dat in de praktijk uitpakt.

Ik ben Tim. Ik werk bij het Rijksvastgoedbedrijf en ik ben business informatie adviseur. Bij het RVB kwam ik erachter dat het niet alleen maar om stenen draait maar dat we ook veel groen hebben de buitenruimte. Dat maakt het erg divers. Waar ik zit is dat we meer op de proces kant zitten en daar kijken welke informatie we nodig hebben. Maar ook kijken naar het product en dienst wat we moeten gaan opleveren. Het RVB heeft een talentenprogramma. Het is een programma van één jaar lang en het jaar bestaat eigenlijk uit drie tracks zou ik zeggen. Eentje is je zelfkennis, dus gebaseerd op jou jij moet jezelf gaan ontwikkelen. De ander is meer op een team. Daarnaast heb je drie leer-werk opdrachten en in die drie leer-werk opdrachten kijk je naar je leerdoelen en probeer je dat als een soort speeltuin te gebruiken om daar mee te gaan spelen. Buiten werktijd spreek ik mijn collega's ook, zeker. We gaan een hapje eten of een keer padellen dat is goed voor de sfeer. Ik zou het werken bij het Rijksvastgoedbedrijf aanbevelen. Het is een erg goede keuze geweest. Ik vind het heel tof om iets te doen voor Nederland. Zelf werk ik er nu vier jaar, geloof ik. Je werkt hard aan iets, en je ziet dat het z’n vruchten af heeft geworpen.

Brug

Een van onze taken is het onderhouden en in standhouden van onze vastgoedportefeuille. Denk aan defensiekazernes, oefenterreinen en natuurgebieden. Maar ook gevangenissen, musea en paleizen. Met mijn team zorg ik ervoor dat de mensen die inspecteren, keuren en storingen oplossen op de juiste manier worden ondersteund door IT-systemen. Zo vorm ik een brug tussen beide werelden.

Succesjes

Ik praat met veel mensen uit de hele organisatie over brede onderwerpen. In de praktijk hebben ze een wens, waarna ik ga achterhalen wat hun daadwerkelijke behoefte is. Oftewel, wat is het pijnpunt dat we op moeten lossen? Vervolgens overleg ik met IT: hebben we daar iets voor op de plank liggen, kunnen we daar iets voor bouwen of moeten we het inkopen? Het is dus elke keer weer een nieuw vraagstuk waar je aan werkt. Als dat is opgelost, boek je weer een succesje.

Luisteren

Op dit moment zijn we intern bezig met het vervangen van 3 systemen door 1 systeem. Met alleen het implementeren van een nieuw systeem ben je er niet. Je moet naast de techniek ook het proces, de organisatie en de informatie meenemen. Deze transitie gaat veel collega’s helpen. Natuurlijk weten wij niet alles, en daarom is het zo belangrijk om goed te luisteren naar de experts. Zo kunnen we samen het juiste verhaal vertellen aan de leverancier.

Talentprogramma

Het RVB is een mooie plek voor mijn eigen ontwikkeling. Sinds kort doe ik mee aan het talentenprogramma. De competenties die centraal staan zijn bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap, samenwerken en ondernemerschap. Door het programma kom ik in contact met collega’s uit andere delen van de organisatie, waarmee ik mijn netwerk weer vergroot. Over 3 jaar wil ik namelijk graag expert zijn op het gebied van informatievoorziening rond de maatschappelijke thema’s van morgen. Met de weg die ik nu ben ingeslagen gaat dat ook zeker lukken.'

Ik werk voor Nederland

Unieke gebouwen, unieke oplossingen: dat is werken bij het Rijksvastgoedbedrijf

Michiel Leufkens

Adviseur werktuigbouwkunde
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Michiel Leufkens
Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk

Berthil Jurjens

Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Berthil Jurjens
Ik zou dit werk ook gratis doen

Mai-Cha Suer

Projectleider Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Mai-Cha Suer
Het raakt me dat we in Nederland zoveel leegstand hebben

Jenny Ritskes

Teammanager Gebouwinformatie
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Jenny Ritskes
Keer op keer kreeg ik nieuwe kansen om mij als enterprise architect verder te ontwikkelen

Marcel de Meulmeester

Enterprise architect
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Marcel de Meulmeester
Als je alle vastgoeddata combineert kom je tot nieuwe inzichten

Suko Kartosoewito

Expert ICT vastgoed & big data
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Suko Kartosoewito
Hier komen mijn gevoel voor techniek en regeltalent helemaal samen

Claudine Calkoen

Objectmanager Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Claudine Calkoen
Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten

Bram Kerstens

Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Bram Kerstens
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving

Ed Komduur

Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Ed Komduur
Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk

Alexander Blaak

Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Alexander Blaak
In 5 weken een pand ombouwen voor volledige bewoning. Dat is een moordend tempo

Thijs Paardekooper

Projectmanager
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Thijs Paardekooper
Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop

Kevin Sip

Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Kevin Sip
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid

Jeroen Oehler

Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Jeroen Oehler
Wij stellen als opdrachtgever hoge eisen op het gebied van duurzaamheid

Erik

Adviseur bouwfysica & duurzaamheid
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Erik
Ik werk graag op het raakvlak tussen constructieve veiligheid en duurzaamheid

Marc

Constructeur & technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Lees meer over Marc
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon