Berthil Jurjens

Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk
Profielfoto van Berthil Jurjens

Berthil Jurjens
Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de hts als tekenaar en maquettebouwer bij een architectenbureau. Stapte over naar de Dienst Vastgoed Defensie, wat later is opgegaan in het Rijksvastgoedbedrijf. Is naast zijn werk graag in de weer met zijn kinderen en houdt van mountainbiken.
 

De bouw zit hem in het bloed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Berthil Jurjens zo op zijn plek is bij het Rijksvastgoedbedrijf waar hij bestekken opstelt voor bijzondere bouw- en renovatieprojecten.


Publicatiedatum 17-11-2021

Tralies

‘De projecten bij het Rijksvastgoedbedrijf zijn enorm divers en vaak erg  bijzonder. We hebben namelijk veel rijksmonumenten in bezit. Die kom ik ook tegen in defensieprojecten, zoals bij de verbouwing van hangars voor nieuwe drones. We knappen ook legeringskamers op. Dat zijn de slaapgebouwen voor militairen als ze op kazerne zijn. Deze gebouwen worden vernieuwd met onder andere nieuw tapijt en schilderwerk. Laatst deed ik een project in de gevangenis. Om de kozijnen te kunnen schilderen, moesten we de tralies demontabel maken. Daarvoor hebben we een slimme oplossing bedacht zonder de veiligheid op het spel te zetten.

Pareltjes

Gebouw 15 maakt deel uit van de Johan Willem Friso Kazerne in Assen, een rijksmonument uit 1892. Ik vind het geweldig om daaraan te werken, het zijn de pareltjes van ons werk. Als bouwkundige sta ik aan de voorkant van een project. Ik ben de kartrekker voor het bouwkundige deel en vertaal de wensen van de opdrachtgever naar een bestek. Daarna kan de opdracht de markt op. Tijdens de uitvoering blijf ik betrokken als vraagbaak. Momenteel vervang ik een collega en doe ik ook bouwbegeleiding. Erg leerzaam, want als er meerwerk naar boven komt, weet je dat je daar de volgende keer rekening mee moet houden in het bestek.

Doordacht

Van jongs af aan heb ik iets met bouw en techniek. Mijn vader was bouwvakker en vroeger ging ik vaak mee naar de bouwplaats. Dat iets wat je op papier bedenkt ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, vind ik het allermooist. Bij het Rijksvastgoedbedrijf wordt de tijd genomen om kwaliteit te leveren. Bij commerciële partijen zie je vaak wat meer haast. Deze manier van werken past beter bij me. Ik vind het fijn om een goed doordacht bestek op te leveren en daarmee de basis te leggen voor een duurzaam gebouw.’

Ik werk voor Nederland

Ik ben de spil tussen het Rijksvastgoedbedrijf, de klant en de markt
Stefan den Ouden
Adviseur inkoop
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde international business aan de Hogeschool Rotterdam en behaalde daarna een master supply chain management aan de Universiteit van Maastricht.

Lees meer over Stefan den Ouden
Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten
Bram Kerstens
Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Ging meteen na het voortgezet onderwijs werken als elektricien. Bleef studeren en klom op tot projectleider. Was jarenlang opdrachtnemer van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Lees meer over Bram Kerstens
Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten
Peter Pierot
Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt ruim 36 jaar op het vastgoed van Defensie. Wil na zijn pensioen helpen met het opleiden van nieuwe ‘RVB-technici’. Speelt graag gitaar samen met zijn kinderen.

Lees meer over Peter Pierot
Met drones afmetingen van een monumentaal pand berekenen levert zó veel voordeel op
Johan Goosselink
Bouwkundig modelleur
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde mts bouwkunde en werkte 20 jaar bij een architectenbureau. Koos voor het Rijksvastgoedbedrijf vanwege de mooie vastgoedportefeuille.

Lees meer over Johan Goosselink
Ik zou dit werk ook gratis doen
Mai-Cha Suer
Projectleider Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool en heeft ruim 10 jaar ervaring als facility manager, binnen en buiten het Rijk.

Lees meer over Mai-Cha Suer
Bij ons werk je aan uitzonderlijke projecten op bijzondere plekken en dat wil ik graag laten zien
Bart de Boer
Recruiter
Rijksvastgoedbedrijf

Heeft de opleiding Human Resource Management afgerond en werd recruiter bij een detacheerder. Koos daarna voor de richting van corporate recruitment bij o.a. Rijkswaterstaat.

Lees meer over Bart de Boer
Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien
Rudolf van Rijkom
Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom
Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop
Kevin Sip
Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Civiele techniek. Belandde via een stage toevallig op Schiphol. Werkte 3 jaar als uitvoerder bij een aannemer op deze luchthaven.

Lees meer over Kevin Sip
De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen
Jim de Visser
Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
In hartje Randstad realiseren we prachtige ‘dorpse’ woningbouw
Mariam Annali
Projectmanager gebiedsontwikkeling
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de TU Delft en startte haar carrière in de commerciële vastgoedsector.

Lees meer over Mariam Annali
Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties
Wilco Kraamer
Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de studie tuin- en landschapsinrichting aan de hogeschool Van Hall Larenstein een tijd bij een landschapsarchitect.

Lees meer over Wilco Kraamer
Je moet verder kijken dan alleen het maandsalaris
Tim Rietveld
Senior civiel adviseur Wegen & Verkeer
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds zijn 18e al in de grond- weg- en waterbouw. Studeerde af in projectmanagement civiele techniek.

Lees meer over Tim Rietveld
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Ieders belangen zien en daar het goede gesprek over voeren
Emiel Meerhoff
Projectmanager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Climate & Management aan de Haagse Hogeschool, deed een minor project- en programmamanagement aan de Hogeschool Rotterdam en werkte daarna bij de vastgoeddirectie van de

Lees meer over Emiel Meerhoff
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon