Kevin Sip

Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop
Kevin Sip

Kevin Sip
Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Civiele techniek. Belandde via een stage toevallig op Schiphol. Werkte 3 jaar als uitvoerder bij een aannemer op deze luchthaven. Begon in 2017 bij het Rijksvastgoedbedrijf. Speelt voetbal en is nauw betrokken bij zijn club. Woont in Katwijk aan Zee en gaat in het weekend graag lekker naar het strand.

Als uitvoerder bij een aannemer op Schiphol had Kevin Sip een mooi salaris. Maar in ruil daarvoor moest hij wel dag en nacht werken. Bijna geen tijd en lange werkdagen, wilde hij dat eigenlijk wel? Via Google kwam hij bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) terecht. Een interessante werkgever met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inmiddels kent hij de weg op alle 7 militaire vliegvelden in Nederland en moet hij er niet meer aan denken om terug te keren in de aannemerij.


Betere balans

‘In mijn vorige baan was ik gemiddeld 12 uur per dag met werk bezig. En dan hoopte je dat je niet 's nachts uit je bed gebeld werd. Dat vraagt een hoop energie, waarbij je je toch afvraagt hoe lang je dat wil of kan volhouden. Bij het RVB word ik gezien. Als ik een keer ’s nachts moet werken, dan moet ik dat eerst afstemmen met mijn leidinggevende. Daarna wordt er een overnachting geregeld, als ik bijvoorbeeld meerdere dagen op een vliegbasis moet zijn die verder van huis ligt. De balans tussen vrije tijd en werk is zo belangrijk. Daar ben ik wel achter gekomen nu ik op vrijdagmiddag gewoon de mogelijkheid heb om vrij te nemen en te genieten van mijn vrije tijd.

Ik ben Kevin Sip. Ik ben project engineer militaire vliegvelden van de sectie Civiele infrastructuur. Mijn functie houdt in dat wij bezig zijn met de projecten in en rondom de militaire vliegvelden, startbanen, rolbanen en de platformen er omheen. De rolbaan wordt ook wel taxibaan genoemd en die zorgen dat het gehele operationele binnen een vliegveld goed in stand is. Het is een heel leuke baan. Ik voel me echt op mijn een plek. Ik heb een hoop vrijheid in mijn werk. Natuurlijk heb je altijd wel bepaalde taakstellingen waar je aan moet voldoen. Elke dag is weer anders en het geeft mij een heel fijn en vrij gevoel om je ook echt thuis te voelen op de vliegvelden. We zijn vandaag op Gilze-Rijen. Gilze-Rijen is één van de zeven velden die wij in onderhoud hebben namens het Rijksvastgoedbedrijf. Afgelopen zomer zijn we hier gestart met een project bij de baankoppen. Daar hebben we een nieuwe vliegtuig afrem-installatie gemaakt. Dat is een kabel waar heel veel aan vast hangt. Een F-16 of F-35, binnen 320 tot 360 meter staat die helemaal stil. Als je ziet wat voor krachten dan de kabel moet op kunnen vangen. De afstand tot einde van de baan mag niet te lang zijn en er mag geen verschil zijn in verhardingen binnen zoveel meter van de kabel. Voor mij was het heel fijn om van het begin tot aan de realisatie daar ook mijn rol in te hebben en zulke projecten maken me echt vrolijk. In meerdere vak-disciplines ben je bezig en uiteindelijk moeten al die raakvlakken één project worden en heb je elkaar ook nodig. Dat is het mooie van het Rijksvastgoedbedrijf. Al die specialismen zijn ook in huis. Dus je werkt ook met collega's samen om tot zo'n heel mooi project te komen.

Efficienter werken

Vrijheid is niet alleen vrije tijd. Het betekent voor mij ook dat ik de kans krijg om mezelf te ontwikkelen, zaken naar me toe te trekken en verantwoordelijkheid te nemen. Er is vertrouwen om bepaalde structuren in het werk te veranderen. Sommige processen gaan al tientallen jaren hetzelfde, maar de organisatie staat wel open voor een frisse ideeën van een jong iemand. Mijn leidinggevende moedigt dat alleen maar aan. Bijvoorbeeld om nog meer zaken in AutoCAD uit te werken en te beheren. Maar ook het toepassen van tablets om tekeningen te lezen en inspecties uit te voeren. Je staat toch wat comfortabeler op de startbaan met een tablet dan met een A0 tekening. Helemaal met harde wind!

Veiligheid en betrouwbaarheid

In Nederland zijn er maar een paar mensen die dit werk doen. Dat maakt het uniek, en soms ook uitdagend omdat je weinig voorbeelden hebt met dezelfde probleemstellingen. We zitten in een hele kleine markt en hebben tegelijk geen tijd en ruimte om proeven te doen. Een product moet eerst helemaal betrouwbaar zijn, want de veiligheid staat altijd voorop.  De start- en rolbanen op militaire vliegvelden vragen meer aandacht dan op een gewone luchthaven. We hebben te maken met straaljagers, en dat zijn net stofzuigers. Alles wat los op de baan ligt zuigen ze op. Dan maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat dit werk zorgvuldig uitgevoerd wordt. Veel regels en zwaardere vliegtuigen. Als we aan een startbaan werken ligt het vliegverkeer helemaal stil. Dus een strakke planning maken en zorgen dat we die ook halen, dat vind ik te gek!’

Ik werk voor Nederland

Ieders belangen zien en daar het goede gesprek over voeren
Emiel Meerhoff
Projectmanager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Climate & Management aan de Haagse Hogeschool, deed een minor project- en programmamanagement aan de Hogeschool Rotterdam en werkte daarna bij de vastgoeddirectie van de

Lees meer over Emiel Meerhoff
Hier komen mijn gevoel voor techniek en regeltalent helemaal samen
Claudine Calkoen
Objectmanager Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Haalde haar bachelor aan de Hotelschool in Den Haag. Heeft klantgerichtheid altijd op nummer 1 staan.

Lees meer over Claudine Calkoen
Geweldig om de datapuzzel op te kunnen lossen
Martha van Kempen
Datatrainee
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ontdekte tijdens een college over statistiek en programmeren dat haar hart bij data ligt.

Lees meer over Martha van Kempen
Met drones afmetingen van een monumentaal pand berekenen levert zó veel voordeel op
Johan Goosselink
Bouwkundig modelleur
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde mts bouwkunde en werkte 20 jaar bij een architectenbureau. Koos voor het Rijksvastgoedbedrijf vanwege de mooie vastgoedportefeuille.

Lees meer over Johan Goosselink
Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien
Rudolf van Rijkom
Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid
Jeroen Oehler
Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (IAHL) in Velp. Is mede-auteur van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016).

Lees meer over Jeroen Oehler
Ik ben de spil tussen het Rijksvastgoedbedrijf, de klant en de markt
Stefan den Ouden
Adviseur inkoop
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde international business aan de Hogeschool Rotterdam en behaalde daarna een master supply chain management aan de Universiteit van Maastricht.

Lees meer over Stefan den Ouden
Op de bouwplaats kijk ik of het contract goed verloopt
Aafke Alblas
Adviseur contractmanagement
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een voorkeur voor projectmatig werken.

Lees meer over Aafke Alblas
Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten
Peter Pierot
Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt ruim 36 jaar op het vastgoed van Defensie. Wil na zijn pensioen helpen met het opleiden van nieuwe ‘RVB-technici’. Speelt graag gitaar samen met zijn kinderen.

Lees meer over Peter Pierot
De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen
Jim de Visser
Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk
Alexander Blaak
Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Was als 14-jarige al als klusser binnen woningbeheer aan het werk.

Lees meer over Alexander Blaak
Je moet verder kijken dan alleen het maandsalaris
Tim Rietveld
Senior civiel adviseur Wegen & Verkeer
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds zijn 18e al in de grond- weg- en waterbouw. Studeerde af in projectmanagement civiele techniek.

Lees meer over Tim Rietveld
Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties
Wilco Kraamer
Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de studie tuin- en landschapsinrichting aan de hogeschool Van Hall Larenstein een tijd bij een landschapsarchitect.

Lees meer over Wilco Kraamer
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon