Kevin Sip

Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop
Kevin Sip

Kevin Sip
Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Civiele techniek. Belandde via een stage toevallig op Schiphol. Werkte 3 jaar als uitvoerder bij een aannemer op deze luchthaven. Begon in 2017 bij het Rijksvastgoedbedrijf. Speelt voetbal en is nauw betrokken bij zijn club. Woont in Katwijk aan Zee en gaat in het weekend graag lekker naar het strand.

Als uitvoerder bij een aannemer op Schiphol had Kevin Sip een mooi salaris. Maar in ruil daarvoor moest hij wel dag en nacht werken. Bijna geen tijd en lange werkdagen, wilde hij dat eigenlijk wel? Via Google kwam hij bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) terecht. Een interessante werkgever met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inmiddels kent hij de weg op alle 7 militaire vliegvelden in Nederland en moet hij er niet meer aan denken om terug te keren in de aannemerij.


Betere balans

‘In mijn vorige baan was ik gemiddeld 12 uur per dag met werk bezig. En dan hoopte je dat je niet 's nachts uit je bed gebeld werd. Dat vraagt een hoop energie, waarbij je je toch afvraagt hoe lang je dat wil of kan volhouden. Bij het RVB word ik gezien. Als ik een keer ’s nachts moet werken, dan moet ik dat eerst afstemmen met mijn leidinggevende. Daarna wordt er een overnachting geregeld, als ik bijvoorbeeld meerdere dagen op een vliegbasis moet zijn die verder van huis ligt. De balans tussen vrije tijd en werk is zo belangrijk. Daar ben ik wel achter gekomen nu ik op vrijdagmiddag gewoon de mogelijkheid heb om vrij te nemen en te genieten van mijn vrije tijd.

Ik ben Kevin Sip. Ik ben project engineer militaire vliegvelden van de sectie Civiele infrastructuur. Mijn functie houdt in dat wij bezig zijn met de projecten in en rondom de militaire vliegvelden, startbanen, rolbanen en de platformen er omheen. De rolbaan wordt ook wel taxibaan genoemd en die zorgen dat het gehele operationele binnen een vliegveld goed in stand is. Het is een heel leuke baan. Ik voel me echt op mijn een plek. Ik heb een hoop vrijheid in mijn werk. Natuurlijk heb je altijd wel bepaalde taakstellingen waar je aan moet voldoen. Elke dag is weer anders en het geeft mij een heel fijn en vrij gevoel om je ook echt thuis te voelen op de vliegvelden. We zijn vandaag op Gilze-Rijen. Gilze-Rijen is één van de zeven velden die wij in onderhoud hebben namens het Rijksvastgoedbedrijf. Afgelopen zomer zijn we hier gestart met een project bij de baankoppen. Daar hebben we een nieuwe vliegtuig afrem-installatie gemaakt. Dat is een kabel waar heel veel aan vast hangt. Een F-16 of F-35, binnen 320 tot 360 meter staat die helemaal stil. Als je ziet wat voor krachten dan de kabel moet op kunnen vangen. De afstand tot einde van de baan mag niet te lang zijn en er mag geen verschil zijn in verhardingen binnen zoveel meter van de kabel. Voor mij was het heel fijn om van het begin tot aan de realisatie daar ook mijn rol in te hebben en zulke projecten maken me echt vrolijk. In meerdere vak-disciplines ben je bezig en uiteindelijk moeten al die raakvlakken één project worden en heb je elkaar ook nodig. Dat is het mooie van het Rijksvastgoedbedrijf. Al die specialismen zijn ook in huis. Dus je werkt ook met collega's samen om tot zo'n heel mooi project te komen.

Efficienter werken

Vrijheid is niet alleen vrije tijd. Het betekent voor mij ook dat ik de kans krijg om mezelf te ontwikkelen, zaken naar me toe te trekken en verantwoordelijkheid te nemen. Er is vertrouwen om bepaalde structuren in het werk te veranderen. Sommige processen gaan al tientallen jaren hetzelfde, maar de organisatie staat wel open voor een frisse ideeën van een jong iemand. Mijn leidinggevende moedigt dat alleen maar aan. Bijvoorbeeld om nog meer zaken in AutoCAD uit te werken en te beheren. Maar ook het toepassen van tablets om tekeningen te lezen en inspecties uit te voeren. Je staat toch wat comfortabeler op de startbaan met een tablet dan met een A0 tekening. Helemaal met harde wind!

Veiligheid en betrouwbaarheid

In Nederland zijn er maar een paar mensen die dit werk doen. Dat maakt het uniek, en soms ook uitdagend omdat je weinig voorbeelden hebt met dezelfde probleemstellingen. We zitten in een hele kleine markt en hebben tegelijk geen tijd en ruimte om proeven te doen. Een product moet eerst helemaal betrouwbaar zijn, want de veiligheid staat altijd voorop.  De start- en rolbanen op militaire vliegvelden vragen meer aandacht dan op een gewone luchthaven. We hebben te maken met straaljagers, en dat zijn net stofzuigers. Alles wat los op de baan ligt zuigen ze op. Dan maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat dit werk zorgvuldig uitgevoerd wordt. Veel regels en zwaardere vliegtuigen. Als we aan een startbaan werken ligt het vliegverkeer helemaal stil. Dus een strakke planning maken en zorgen dat we die ook halen, dat vind ik te gek!’

Ik werk voor Nederland

Het RVB is een mooie plek voor mijn eigen ontwikkeling

Tim Trago

Business informatie adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Je moet verder kijken dan alleen het maandsalaris

Tim Rietveld

Senior civiel adviseur Wegen & Verkeer
Rijksvastgoedbedrijf

Als je alle vastgoeddata combineert kom je tot nieuwe inzichten

Suko Kartosoewito

Expert ICT vastgoed & big data
Rijksvastgoedbedrijf

Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid

Jeroen Oehler

Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving

Ed Komduur

Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Hier komen mijn gevoel voor techniek en regeltalent helemaal samen

Claudine Calkoen

Objectmanager Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Het raakt me dat we in Nederland zoveel leegstand hebben

Jenny Ritskes

Teammanager Gebouwinformatie
Rijksvastgoedbedrijf

Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk

Alexander Blaak

Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten

Peter Pierot

Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk

Berthil Jurjens

Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties

Wilco Kraamer

Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Ik ben de spin in het technische web

Paola Enriquez Ojeda

Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Ik zou dit werk ook gratis doen

Mai-Cha Suer

Projectleider Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten

Bram Kerstens

Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien

Rudolf van Rijkom

Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon