Kevin Sip

Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop
Kevin Sip

Kevin Sip
Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Civiele techniek. Belandde via een stage toevallig op Schiphol. Werkte 3 jaar als uitvoerder bij een aannemer op deze luchthaven. Begon in 2017 bij het Rijksvastgoedbedrijf. Speelt voetbal en is nauw betrokken bij zijn club. Woont in Katwijk aan Zee en gaat in het weekend graag lekker naar het strand.

Als uitvoerder bij een aannemer op Schiphol had Kevin Sip een mooi salaris. Maar in ruil daarvoor moest hij wel dag en nacht werken. Bijna geen tijd en lange werkdagen, wilde hij dat eigenlijk wel? Via Google kwam hij bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) terecht. Een interessante werkgever met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inmiddels kent hij de weg op alle 7 militaire vliegvelden in Nederland en moet hij er niet meer aan denken om terug te keren in de aannemerij.


Betere balans

‘In mijn vorige baan was ik gemiddeld 12 uur per dag met werk bezig. En dan hoopte je dat je niet 's nachts uit je bed gebeld werd. Dat vraagt een hoop energie, waarbij je je toch afvraagt hoe lang je dat wil of kan volhouden. Bij het RVB word ik gezien. Als ik een keer ’s nachts moet werken, dan moet ik dat eerst afstemmen met mijn leidinggevende. Daarna wordt er een overnachting geregeld, als ik bijvoorbeeld meerdere dagen op een vliegbasis moet zijn die verder van huis ligt. De balans tussen vrije tijd en werk is zo belangrijk. Daar ben ik wel achter gekomen nu ik op vrijdagmiddag gewoon de mogelijkheid heb om vrij te nemen en te genieten van mijn vrije tijd.

Efficienter werken

Vrijheid is niet alleen vrije tijd. Het betekent voor mij ook dat ik de kans krijg om mezelf te ontwikkelen, zaken naar me toe te trekken en verantwoordelijkheid te nemen. Er is vertrouwen om bepaalde structuren in het werk te veranderen. Sommige processen gaan al tientallen jaren hetzelfde, maar de organisatie staat wel open voor een frisse ideeën van een jong iemand. Mijn leidinggevende moedigt dat alleen maar aan. Bijvoorbeeld om nog meer zaken in AutoCAD uit te werken en te beheren. Maar ook het toepassen van tablets om tekeningen te lezen en inspecties uit te voeren. Je staat toch wat comfortabeler op de startbaan met een tablet dan met een A0 tekening. Helemaal met harde wind!

Veiligheid en betrouwbaarheid

In Nederland zijn er maar een paar mensen die dit werk doen. Dat maakt het uniek, en soms ook uitdagend omdat je weinig voorbeelden hebt met dezelfde probleemstellingen. We zitten in een hele kleine markt en hebben tegelijk geen tijd en ruimte om proeven te doen. Een product moet eerst helemaal betrouwbaar zijn, want de veiligheid staat altijd voorop.  De start- en rolbanen op militaire vliegvelden vragen meer aandacht dan op een gewone luchthaven. We hebben te maken met straaljagers, en dat zijn net stofzuigers. Alles wat los op de baan ligt zuigen ze op. Dan maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat dit werk zorgvuldig uitgevoerd wordt. Veel regels en zwaardere vliegtuigen. Als we aan een startbaan werken ligt het vliegverkeer helemaal stil. Dus een strakke planning maken en zorgen dat we die ook halen, dat vind ik te gek!’

Ik werk voor Nederland

De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen
Jim de Visser
Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien
Rudolf van Rijkom
Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom
Hier komen mijn gevoel voor techniek en regeltalent helemaal samen
Claudine Calkoen
Objectmanager Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Haalde haar bachelor aan de Hotelschool in Den Haag. Heeft klantgerichtheid altijd op nummer 1 staan.

Lees meer over Claudine Calkoen
Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties
Wilco Kraamer
Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de studie tuin- en landschapsinrichting aan de hogeschool Van Hall Larenstein een tijd bij een landschapsarchitect.

Lees meer over Wilco Kraamer
Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten
Peter Pierot
Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt ruim 36 jaar op het vastgoed van Defensie. Wil na zijn pensioen helpen met het opleiden van nieuwe ‘RVB-technici’. Speelt graag gitaar samen met zijn kinderen.

Lees meer over Peter Pierot
Je moet verder kijken dan alleen het maandsalaris
Tim Rietveld
Senior civiel adviseur Wegen & Verkeer
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds zijn 18e al in de grond- weg- en waterbouw. Studeerde af in projectmanagement civiele techniek.

Lees meer over Tim Rietveld
Bij ons werk je aan uitzonderlijke projecten op bijzondere plekken en dat wil ik graag laten zien
Bart de Boer
Recruiter
Rijksvastgoedbedrijf

Heeft de opleiding Human Resource Management afgerond en werd recruiter bij een detacheerder. Koos daarna voor de richting van corporate recruitment bij o.a. Rijkswaterstaat.

Lees meer over Bart de Boer
Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten
Bram Kerstens
Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Ging meteen na het voortgezet onderwijs werken als elektricien. Bleef studeren en klom op tot projectleider. Was jarenlang opdrachtnemer van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Lees meer over Bram Kerstens
Op de bouwplaats kijk ik of het contract goed verloopt
Aafke Alblas
Adviseur contractmanagement
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een voorkeur voor projectmatig werken.

Lees meer over Aafke Alblas
Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk
Berthil Jurjens
Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de hts als tekenaar en maquettebouwer bij een architectenbureau. Stapte over naar de Dienst Vastgoed Defensie, wat later is opgegaan in het Rijksvastgoedbedrijf.

Lees meer over Berthil Jurjens
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid
Jeroen Oehler
Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (IAHL) in Velp. Is mede-auteur van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016).

Lees meer over Jeroen Oehler
Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk
Alexander Blaak
Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Was als 14-jarige al als klusser binnen woningbeheer aan het werk.

Lees meer over Alexander Blaak
Ik zou dit werk ook gratis doen
Mai-Cha Suer
Projectleider Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool en heeft ruim 10 jaar ervaring als facility manager, binnen en buiten het Rijk.

Lees meer over Mai-Cha Suer
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon