Benjamin Hoeboer

Leuk om financieel beleid aan het begin vorm te geven
Benjamin Hoeboer

Benjamin Hoeboer
Senior beleidsmedewerker en begrotingscoördinator

Studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Rondde tijdens zijn werk de master Finance & Control aan de Vrije Universiteit in Amsterdam af. Loopt graag hard en is nog niet zo lang geleden begonnen met het spelen van basgitaar.

Benjamin Hoeboer zit op zijn plek bij het ministerie van OCW, waar hij de begroting voor het hoger onderwijs coördineert. Hij heeft een hart voor goed onderwijs en vindt het belangrijk dat jongeren dezelfde kansen krijgen en hun talenten ontwikkelen.


Publicatiedatum 14-07-2022

Nieuwe stap

‘Na mijn studie bestuurskunde begon ik bij de hbo-raad als beleidsadviseur financiën & governance. Een paar jaar later stapte ik over naar de hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Daar was ik verantwoordelijk voor planning & control. 3 jaar geleden vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Het hoger onderwijs kende ik inmiddels van binnenuit. Ik had bij een branchevereniging gewerkt, ik had bij een instelling gewerkt én ik was zelf student geweest.

Begin van financieel beleid

In mijn werk heb ik veel met de Rijksoverheid te maken gehad. Als je bij een onderwijsinstelling werkt, ontvang je regelmatig brieven van het ministerie over nieuw beleid. Maar hoe komt een financieel besluit eigenlijk tot stand, wie werken eraan mee? Die vraag triggerde mij om bij de Rijksoverheid te solliciteren. Het leek mij leuk om niet aan het einde van een ontwikkeling te zitten, maar juist aan het begin. En financieel beleid vorm te geven.

Onderwijs vergroot je kansen

Ik vind onderwijs enorm belangrijk en draag daar dus graag aan bij. Vanuit economisch perspectief bepaalt onderwijs voor een deel ons verdienvermogen. Daarbij heeft onderwijs heel veel impact op mensen. Als je gaat studeren, leer je je talenten ontwikkelen. Het is de plek waar kansen worden vergroot. In mijn gezin werd gehamerd op een goede opleiding. Waarschijnlijk komt mijn drijfveer voor een groot deel daarvandaan.’

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon