Financieel specialist bij de Rijksoverheid

Werken aan financiële zaken en vraagstukken die heel Nederland aangaan? Dat kan bij de Rijksoverheid. Als financieel specialist heb je hier werk met impact. Maatschappelijke en politieke ontwikkelingen maken je werk afwisselend en vragen vaak om snel resultaat. Een baan dus met veel verantwoordelijkheid. Maar ook goede opleidingsmogelijkheden en een prima salaris. 

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als financial controller of business controller bij een ministerie, uitvoeringsorganisatie of inspectie. Heb jij een opleiding afgerond in een financiële, economische, bedrijfskundige of bestuurskundige richting en minstens 3 jaar relevante werkervaring? Lees dan verder. Of meld je gelijk aan voor updates met de interesseknop.

Aniek vertelt hoe zij opklom van financial trainee tot concerncontroller bij de IND ►

Het allerleukst in mijn werk vind ik, dat ondanks dat het financiële werk eigenlijk gegrond is in de begrotingscyclus het zo dynamisch is, dat je eigenlijk geen dag van tevoren weet hoe je dag eruitziet. De IND is een organisatie die onderdeel is van de migratieketen. Het is de Immigratie- en Naturalisatiedienst.Enerzijds focussen ze zich op asielzoekers en tegelijkertijd zet de IND zich in voor mensen die hier willen wonen, een Nederlander willen worden. Wat ik leuk vind aan mijn functie is dat eigenlijk daar de politieke waan van de dag soms kan zorgen voor wat reuring, dynamiek soms ook inefficiëntie in overwegingen omdat dat niet de meest optimale oplossing hoeft te zijn. Als de financiële middelen niet toereikend zijn dan is het een hele leuke taak om uit te zoeken: Wat is nou belangrijk? Waar zouden we op moeten focussen? Hoe kan je dat kwantificeren? en hoe zou je dan adviseren om te zorgen dat je zoveel mogelijk van die prioriteiten toch kan doen. En vooral het capaciteitsvraagstuk en die vertaling naar ja, toch hard de euro's daar mag ik een bijdrage aan leveren en dat vind ik heel leuk omdat je bij hele complexe modellen toch een concreet cijfer eraan moet plakken en daarmee dus ook van 'ramen' naar 'er een verhaal van maken' dat die twee dingen samenkomen. Ik heb een studie finance gedaan. Tot ik een keer een bijeenkomst had bij het ministerie van Financiën voor voor het financial traineeship ik was toen zo geënthousiasmeerd van het feit dat je én het geld kan doen, én het politiek-bestuurlijke en dat je toch een bijdrage kan leveren aan de maatschappij dat ik gesolliciteerd heb. En zo ben ik bij de Rijksoverheid beland. Ik heb bij meerdere ministeries mogen werken en uiteindelijk nu bij Justitie en Veiligheid. Je kan detacheren naar andere organisaties om daar een kijkje in de keuken te nemen en je verder te ontwikkelen. Op studiemogelijkheden zijn er opties en op persoonlijke ontwikkeling. En eigenlijk alles tezamen maakt dat ik met heel veel plezier bij JenV werk. Mijn bijdrage aan de samenleving is de combinatie tussen "Hoe zorg je ervoor dat belastinggeld op een doelmatige en efficiënte manier ingezet kan worden om alle politieke doelen te bereiken?" En ja, door je werk kan je er voor zorgen dat de rest in het land ook goed hun werk kunnen doen. Bijvoorbeeld als je hier kijkt naar de IND, de financiën eigenlijk de hele overkoepelende bedrijfsvoeringstak zorgt ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen. Wat toch de kern is. Dat vind ik onwijs tof om daar een bijdrage aan te kunnen leveren!

Ontdek wat jij kunt doen als financieel specialist bij de Rijksoverheid

Ik werk als financieel specialist bij de Rijksoverheid

Ik adviseer over de financiële kant van een business case
Kim Aben
Coördinerend business controller
Belastingdienst

Woont samen met haar vriend en 3 dochters van 4 en 6 jaar oud. Houdt van crossfit, maar is in coronatijd vooral aan het wandelen en hardlopen. Kookt en leest graag.

Lees meer over Kim Aben
Ook hóe je een doel behaalt is belangrijk bij het Rijk
Xander Sinnige
Directiecontroller
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde heao bedrijfseconomie en werkte eerst als consultant in de private sector. Kwam via een opdracht binnen bij het Rijk en besloot over te stappen.

Lees meer over Xander Sinnige
Ik help de top om problemen in de toekomst te voorkomen
Ingje van Blitterswijk
Business controller
Rijkswaterstaat

Studeerde bestuurskunde in Nijmegen. Begon haar carrière bij de Rijksoverheid met een Financial Traineeship. Houdt van hardlopen, wandelen en varen op de Rijn.

Lees meer over Ingje van Blitterswijk
Ik adviseer de minister over zichtbare investeringen in een schoon en waterveilig Nederland
Niek Degen
Senior adviseur beleidscontrol
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Deed de studie algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam. Is actief in de Amsterdamse lokale politiek.

Lees meer over Niek Degen
Blijven we binnen budget met onze onderzeeboten?
Ellen Bien
Hoofddirecteur Financiën en Control
Ministerie van Defensie

Studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in Amerika, waar ze bij de Wereldbank werkte, een master International Relations af aan The Johns Hopkins Uni

Lees meer over Ellen Bien
Als concerncontroller overzie ik het financiële totaalbeeld van de IND
Aniek Nijhuis
Teammanager Concern
De Immigratie- en Naturalisatiedienst

Behaalde een master finance aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde tijdens haar werk bij de Rijksoverheid de postmaster finance en control (register controller) af aan de Era

Lees meer over Aniek Nijhuis
Ik vind het een eer dat ik de jaarrekening van een agentschap mag certificeren
Mustafa Perkgöz
Financieel auditor
Ministerie van Financiën

Studeerde accountancy op heao- en wo-niveau en deed de opleiding tot registeraccountant aan de Universiteit van Tilburg.

Lees meer over Mustafa Perkgöz
Ik zie erop toe dat er juist met het belastinggeld van de burger wordt omgegaan
Yalda Jami
Financial auditor Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Kwam op 11-jarige leeftijd met haar familie uit Afghanistan naar Nederland. Rondde de havo af en studeerde vervolgens accountancy aan de Haagse Hogeschool.

Lees meer over Yalda Jami
Ik onderzoek bij operational audits zowel de harde als de zachte kant van projecten
Paul van Eersel
Senior operational auditor
Ministerie van Financiën

Studeerde technische bedrijfskunde met de master innovation management aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Lees meer over Paul van Eersel
Wij zijn controleur van de begroting én fondsbeheerder ineen
Christel de Lange
Senior inspecteur bij de Inspectie der Rijksfinanciën (IRF)
Ministerie van Financiën

Studeerde wereldgodsdiensten en Hebreeuwse en Joodse studies. Ontdekte tijdens vrijwilligerswerk dat adviseren haar goed ligt. Werkte eerst als strategieconsultant.

Lees meer over Christel de Lange
Ik toets of SZW niet door het uitgavenplafond breekt
Tanja Koeckhoven
Junior inspecteur en begrotingscoördinator bij de Inspectie der Rijksfinanciën (IRF)
Ministerie van Financiën

Studeerde bestuurskunde in Leiden en werkte daarna even in de consultancy. Houdt van koken, lezen, wandelen en verdiept zich graag in wijn.

Lees meer over Tanja Koeckhoven
Vanaf dag 1 bouw je een waardevol netwerk van trainees op
Maurid Darwish
Financial Trainee
Ministerie van Financiën

Volgde na het gymnasium zijn jongensdroom en was een jaar officier in opleiding bij de Luchtmacht. Moest vanwege een blessure stoppen.

Lees meer over Maurid Darwish
Je moet duidelijk je standpunt kunnen verdedigen
Wouter Hogervorst
Coördinerend beleidsmedewerker bij directie AFEP
Ministerie van Financiën

Studeerde economie in Amsterdam en woont daar nog steeds. Werkte hiervoor op verschillende plekken in Den Haag. Gaat graag naar de film, leest veel en houdt van surfvakanties.

Lees meer over Wouter Hogervorst
De Rijksbegroting vraagt veel schakelen en samenwerken
Prya Dewkinandan
Junior inspecteur bij de Inspectie der Rijksfinanciën (IRF)
Ministerie van Financiën

Studeerde economie en bedrijfseconomie in Utrecht en kon daarna meteen aan de slag bij de IRF. Is in haar vrije tijd vooral te vinden in de sportschool voor fitness, yoga en zumba.

Lees meer over Prya Dewkinandan
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon