Elske Derks

Ik draag vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten
Elske Derks

Elske Derks
Jurist
Logius

Studeerde law en technology in Tilburg. Na een bachelor internationaal en Europees recht volgde zij hier een master gericht op recht in combinatie met nieuwe technologieën. Na haar studie begonnen bij een klein juridisch advieskantoor maar miste de link met ICT. Probeert allerlei sporten uit, van yoga tot spinning en is graag te vinden op festivals als Down The Rabbit Hole of Rock Werchter.

Elske werkt als Jurist bij Logius. Logius levert diensten voor burgers en organisaties en daarbij worden veel persoonsgegevens verwerkt. Elske helpt de diensten van Logius om de verwerking van persoonsgegevens volgens de wet en regelgeving te laten verlopen.


Zorgvuldig met persoonsgegevens

‘Bij Logius gaat de ontwikkeling van functionaliteiten en diensten snel. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat deze betrouwbaar zijn. Daar draag ik aan bij door vanuit juridisch oogpunt mee te denken over wat er kan en mag vanuit de wet- en regelgeving. Daar moet ook over worden nagedacht bij nieuwe functionaliteiten en elke stap die gezet wordt in de ontwikkeling van software. Ik ben veel bezig met de AVG ( Algemene Verordening Gegevensbescherming), dus persoonsgegevens, maar ook met het besluit verwerking persoonsgegevens GDI (Generieke Digitale Infrastructuur). Daarin staat precies beschreven welke gegevens we mogen gebruiken en verwerken, en voor welke doeleinden we ze mogen gebruiken.

Veilige diensten

Mijn werk is erg afwisselend. Ik zou me snel vervelen als dat niet zo zou zijn. Het ene moment zit je bijvoorbeeld in een meeting over een contract en meteen daarna moet je door om uitleg te geven over de AVG. Dat vergt wel wat flexibiliteit. Soms komen er vragen van burgers binnen, bijvoorbeeld de vraag of je als ouder een DigiD voor je kind mag aanvragen. Daar zit vaak een juridisch aspect aan en dat zoek ik dan uit. Het is vooral erg leuk om samen te werken met collega’s die aan de producten en diensten van Logius werken. Hen adviseer ik bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe functies in onze apps. Vaak zijn voor mij de juridische regels daarbij heel vanzelfsprekend, maar ik merk dat soms wel de ‘vertaalslag’ nodig is om uit te leggen waarom iets wel of niet kan. Zo dragen we vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten. Natuurlijk steek ik veel op van mijn collega’s, die elk vanuit hun eigen expertise en kennis tegen zaken aankijken. Zo gebeurt het regelmatig dat iets voor mij heel duidelijk leek, maar vanuit een andere invalshoek toch een stuk ingewikkelder blijkt.

Ongedwongen sfeer

Naast adviseren zorgen we als juristen binnen Logius ook voor duidelijke afspraken met afnemers. Met goede aansluitvoorwaarden proberen we zo veel mogelijk problemen achteraf te voorkomen. Ook houdt ons team zich bezig met bijvoorbeeld aanbestedingsrecht. Het team is gezellig, en ook binnen Logius zie ik een ongedwongen sfeer, ook al is het druk en wordt er hard gewerkt. Bij iedereen kun je binnenlopen met een vraag. De sociale activiteiten die regelmatig worden georganiseerd zorgen er ook voor dat je veel collega’s leert kennen. Dat maakt het ook gemakkelijker om op mensen af te stappen. En natuurlijk helpt een stevige dosis humor altijd, maar dat maakt werken over het algemeen ook leuker.   

 

Ik werk voor Nederland

Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius
Gencehan Askin
Senior ketenbeheerder
Logius

Geboren en getogen in Den Haag. Is nu bezig met een studie business IT and management. Is vader van twee kinderen.

Lees meer over Gencehan Askin
Achter een schip vol goederen uit China, gaat een heel ICT-proces schuil
Lup van de Bunt
Senior business consultant
Logius

Startte direct na zijn middelbare school bij de Belastingdienst/Douane waar hij veel leerde over elektronische gegevensuitwisseling en harmonisatie van gegevens.

Lees meer over Lup van de Bunt
Als Chief Information Security Officer stel ik kaders en geef informatie en tips over cybersecurity
Theo van Diepen
Chief Information Security Officer
Logius

Studeerde informatica en informatiekunde aan de Haagse Hogeschool. Fervent tafeltennisser sinds zijn 8e. Fietst en zwemt.

Lees meer over Theo van Diepen
Ik zorg dat een releasetrain goed functioneert zodat de afgesproken producten worden opgeleverd.
Annelies van Ast
Releasetrainondersteuner
Logius

Begon ooit aan een lerarenopleiding handvaardigheid in Nijmegen en stapte over naar industrieel ontwerp.

Lees meer over Annelies van Ast
Ik zorg dat mijn teams in korte sprints waarde toevoegen voor afnemers en gebruikers.
Nicolle Groenendijk
Scrum master
Logius

Werkt al sinds 1992 in de IT. Zette haar talenten in op diverse functies en die ervaringen komen nu bij elkaar in haar rol van scrummaster.

Lees meer over Nicolle Groenendijk
Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid
Mike Nicolaes
Product owner
Logius

Studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Lees meer over Mike Nicolaes
We zijn als Klancontactcentrum echt van meerwaarde voor de dienstverlening van Logius
Sebastiaan Verheij
Clustermanager
Logius

Studeerde bestuurskunde in Leiden. Ontwikkelde zijn interesse voor de publieke sector bij de gemeente Pijnacker/Nootdorp.

Lees meer over Sebastiaan Verheij
'Logius was een van de eerste organisaties die ging voor Scaled Agile werken'
Mark de Wit
Release train engineer
Logius

Studeerde ooit af als economisch bedrijfskundige op het onderwerp zelfsturende teams. Geniet van ieder moment dat hij samen met zijn zoon beleeft.

Lees meer over Mark de Wit
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon