Mike Nicolaes

Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid
Mike Nicolaes

Mike Nicolaes
Product owner
Logius

Studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte aan de ontwikkeling van een franchiseorganisatie op het gebied van post en drukwerk en daarna bij een advies- en projectbureau voor duurzame mobiliteit. Had de wens om weer terug te gaan naar marketing en bij een grotere organisatie te werken. Solliciteerde bij Logius en begon in 2013 als productmarketeer.

Logius heeft een duidelijke klantfocus en is als grote organisatie toch te overzien. Er is veel ruimte om je eigen weg te bewandelen. Alle deuren staan open. Die open cultuur sprak Mike Nicolaes erg aan.


Open cultuur geeft energie

‘Bij Logius is er veel ruimte voor ontwikkeling en ben ik van productmarketeer doorgegroeid naar product owner. Specifiek vervul ik een spilfunctie in de ontwikkeling van het product DigiD. Ik kijk hoe we het product op basis van klantbehoeften, ervaringen en wensen van burgers en overheidsorganisaties kunnen verbeteren. Ik vertaal die wensen naar de doorontwikkeling van het product en betrek daarbij de verschillende disciplines binnen en buiten Logius.

Volwassen

DigiD is als product constant in beweging. Er zijn meer dan 600 organisaties en ruim 13,5 miljoen gebruikers aangesloten. Er worden nieuwe inlogmethoden ontwikkeld, waarmee de identiteit van de gebruiker met nog meer zekerheid kan worden vastgesteld. Zodat organisaties zeer privacygevoelige informatie, zoals financiële of medische gegevens, straks ook online beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard wordt de gebruiker niet vergeten en werken we continu aan verbeteringen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, veiligheid of het ontsluiten van meer dienstverlening via DigiD. Dit doe ik samen met een team van andere product owners, functioneel ontwerpers, developers, testers, user experience experts, architecten, tactisch beheerders en helpdeskmedewerkers van het klantcontactcentrum van Logius.

Coach

Logius begrijpt als geen ander dat je binnen zo’n groot speelveld even wat hulp nodig hebt. Kom je hier werken dan krijg je op je eerste dag een collega met dezelfde functie als coach toegewezen. Op deze manier heb ik mezelf snel wegwijs gemaakt binnen de organisatie en haar producten waaronder DigiD. Een e-learning cursus helpt je ook op weg in alle diensten die Logius biedt. Het is een behoorlijk pittige cursus maar je leert snel wat Logius allemaal doet en wat dat inhoudt.

Goede match

Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij Logius ben ik nog steeds enthousiast. Er heerst een echte hands-on mentaliteit en in overleggen is veel energie en ruimte voor eigen initiatief. Iedereen praat mee vanuit zijn eigen invalshoek. Die open cultuur geeft mij veel energie. Het blijkt een hele goede match te zijn'.

Ik werk voor Nederland

De binding met collega’s is voor mij het belangrijkst

Alex Wille-van Toren

System architect gegevens en berichten
Logius

Lees meer over Alex Wille-van Toren
Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius

Gencehan Askin

Senior ketenbeheerder
Logius

Lees meer over Gencehan Askin
Ik draag vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten

Elske Derks

Jurist
Logius

Lees meer over Elske Derks
'Logius was een van de eerste organisaties die ging voor Scaled Agile werken'

Mark de Wit

Release train engineer
Logius

Lees meer over Mark de Wit
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon