Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Mike Nicolaes

Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid
Mike Nicolaes

Mike Nicolaes
Product Owner
Logius

Studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte aan de ontwikkeling van een franchiseorganisatie op het gebied van post en drukwerk en daarna bij een advies- en projectbureau voor duurzame mobiliteit. Hier gaf hij advies en implementeerde projecten en producten op het gebied van duurzaamheid, slim werken en reizen. Mike had de wens om weer terug te gaan naar marketing en bij een grotere organisatie te werken. In 2013 begon hij als productmarketeer bij Logius.

Logius heeft een duidelijke klantfocus en is als grote organisatie toch te overzien. Er is veel ruimte om je eigen weg te bewandelen. Alle deuren staan open. Die open cultuur sprak Mike Nicolaes erg aan.


Open cultuur geeft energie

‘Bij Logius is er veel ruimte voor ontwikkeling en ben ik van productmarketeer doorgegroeid naar product owner. Specifiek vervul ik een spilfunctie in de ontwikkeling van het product DigiD. Ik kijk hoe we het product op basis van klantbehoeften, ervaringen en wensen van burgers en overheidsorganisaties kunnen verbeteren. Ik vertaal die wensen naar de doorontwikkeling van het product en betrek daarbij de verschillende disciplines binnen en buiten Logius.

Volwassen

DigiD is als product constant in beweging. Er zijn meer dan 600 organisaties en ruim 13,5 miljoen gebruikers aangesloten. Er worden nieuwe inlogmethoden ontwikkeld, waarmee de identiteit van de gebruiker met nog meer zekerheid kan worden vastgesteld. Zodat organisaties zeer privacygevoelige informatie, zoals financiële of medische gegevens, straks ook online beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard wordt de gebruiker niet vergeten en werken we continu aan verbeteringen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, veiligheid of het ontsluiten van meer dienstverlening via DigiD. Dit doe ik samen met een team van andere product owners, functioneel ontwerpers, developers, testers, user experience experts, architecten, tactisch beheerders en helpdeskmedewerkers van het klantcontactcentrum van Logius.

Coach

Logius begrijpt als geen ander dat je binnen zo’n groot speelveld even wat hulp nodig hebt. Kom je hier werken dan krijg je op je eerste dag een collega met dezelfde functie als coach toegewezen. Op deze manier heb ik mezelf snel wegwijs gemaakt binnen de organisatie en haar producten waaronder DigiD. Een e-learning cursus helpt je ook op weg in alle diensten die Logius biedt. Het is een behoorlijk pittige cursus maar je leert snel wat Logius allemaal doet en wat dat inhoudt.

Goede match

Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij Logius ben ik nog steeds enthousiast. Er heerst een echte hands-on mentaliteit en in overleggen is veel energie en ruimte voor eigen initiatief. Iedereen praat mee vanuit zijn eigen invalshoek. Die open cultuur geeft mij veel energie. Het blijkt een hele goede match te zijn'.

Ik werk voor Nederland

Het ICT-landschap van de digitale overheid is voor mij een perfecte omgeving
Sanne van Denderen
Senior adviseur crisismanagement
Logius

Studeerde communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Rondde daarna een master risicomanagement af aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sanne van Denderen
Achter een schip vol goederen uit China, gaat een heel ICT-proces schuil
Lup van de Bunt
Senior business consultant
Logius

Startte direct na zijn middelbare school bij de Belastingdienst/Douane waar hij veel leerde over elektronische gegevensuitwisseling en harmonisatie van gegevens.

Lees meer over Lup van de Bunt
Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius
Gencehan Askin
Senior ketenbeheerder
Logius

Geboren en getogen in Den Haag. Is nu bezig met een studie business IT and management. Is vader van twee kinderen.

Lees meer over Gencehan Askin
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon