Mike Nicolaes

Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid
Mike Nicolaes

Mike Nicolaes
Product owner
Logius

Studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte aan de ontwikkeling van een franchiseorganisatie op het gebied van post en drukwerk en daarna bij een advies- en projectbureau voor duurzame mobiliteit. Had de wens om weer terug te gaan naar marketing en bij een grotere organisatie te werken. Solliciteerde bij Logius en begon in 2013 als productmarketeer.

Logius heeft een duidelijke klantfocus en is als grote organisatie toch te overzien. Er is veel ruimte om je eigen weg te bewandelen. Alle deuren staan open. Die open cultuur sprak Mike Nicolaes erg aan.


Open cultuur geeft energie

‘Bij Logius is er veel ruimte voor ontwikkeling en ben ik van productmarketeer doorgegroeid naar product owner. Specifiek vervul ik een spilfunctie in de ontwikkeling van het product DigiD. Ik kijk hoe we het product op basis van klantbehoeften, ervaringen en wensen van burgers en overheidsorganisaties kunnen verbeteren. Ik vertaal die wensen naar de doorontwikkeling van het product en betrek daarbij de verschillende disciplines binnen en buiten Logius.

Volwassen

DigiD is als product constant in beweging. Er zijn meer dan 600 organisaties en ruim 13,5 miljoen gebruikers aangesloten. Er worden nieuwe inlogmethoden ontwikkeld, waarmee de identiteit van de gebruiker met nog meer zekerheid kan worden vastgesteld. Zodat organisaties zeer privacygevoelige informatie, zoals financiële of medische gegevens, straks ook online beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard wordt de gebruiker niet vergeten en werken we continu aan verbeteringen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, veiligheid of het ontsluiten van meer dienstverlening via DigiD. Dit doe ik samen met een team van andere product owners, functioneel ontwerpers, developers, testers, user experience experts, architecten, tactisch beheerders en helpdeskmedewerkers van het klantcontactcentrum van Logius.

Coach

Logius begrijpt als geen ander dat je binnen zo’n groot speelveld even wat hulp nodig hebt. Kom je hier werken dan krijg je op je eerste dag een collega met dezelfde functie als coach toegewezen. Op deze manier heb ik mezelf snel wegwijs gemaakt binnen de organisatie en haar producten waaronder DigiD. Een e-learning cursus helpt je ook op weg in alle diensten die Logius biedt. Het is een behoorlijk pittige cursus maar je leert snel wat Logius allemaal doet en wat dat inhoudt.

Goede match

Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij Logius ben ik nog steeds enthousiast. Er heerst een echte hands-on mentaliteit en in overleggen is veel energie en ruimte voor eigen initiatief. Iedereen praat mee vanuit zijn eigen invalshoek. Die open cultuur geeft mij veel energie. Het blijkt een hele goede match te zijn'.

Ik werk voor Nederland

Ik draag vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten

Elske Derks


Jurist
Logius

Studeerde law en technology in Tilburg. Na een bachelor internationaal en Europees recht volgde zij hier een master gericht op recht in combinatie met nieuwe technologieën.

Lees meer over Elske Derks
'Logius was een van de eerste organisaties die ging voor Scaled Agile werken'

Mark de Wit


Release train engineer
Logius

Studeerde ooit af als economisch bedrijfskundige op het onderwerp zelfsturende teams. Geniet van ieder moment dat hij samen met zijn zoon beleeft.

Lees meer over Mark de Wit
We zijn als Klancontactcentrum echt van meerwaarde voor de dienstverlening van Logius

Sebastiaan Verheij


Clustermanager
Logius

Studeerde bestuurskunde in Leiden. Ontwikkelde zijn interesse voor de publieke sector bij de gemeente Pijnacker/Nootdorp.

Lees meer over Sebastiaan Verheij
Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius

Gencehan Askin


Senior ketenbeheerder
Logius

Geboren en getogen in Den Haag. Is nu bezig met een studie business IT and management. Is vader van twee kinderen.

Lees meer over Gencehan Askin
Achter een schip vol goederen uit China, gaat een heel ICT-proces schuil

Lup van de Bunt


Senior business consultant
Logius

Startte direct na zijn middelbare school bij de Belastingdienst/Douane waar hij veel leerde over elektronische gegevensuitwisseling en harmonisatie van gegevens.

Lees meer over Lup van de Bunt
Ik zorg dat mijn teams in korte sprints waarde toevoegen voor afnemers en gebruikers.

Nicolle Groenendijk


Scrum master
Logius

Werkt al sinds 1992 in de IT. Zette haar talenten in op diverse functies en die ervaringen komen nu bij elkaar in haar rol van scrummaster.

Lees meer over Nicolle Groenendijk
Ik zorg dat een releasetrain goed functioneert zodat de afgesproken producten worden opgeleverd.

Annelies van Ast


Releasetrainondersteuner
Logius

Begon ooit aan een lerarenopleiding handvaardigheid in Nijmegen en stapte over naar industrieel ontwerp.

Lees meer over Annelies van Ast
Als Chief Information Security Officer stel ik kaders en geef informatie en tips over cybersecurity

Theo van Diepen


Chief Information Security Officer
Logius

Studeerde informatica en informatiekunde aan de Haagse Hogeschool. Fervent tafeltennisser sinds zijn 8e. Fietst en zwemt.

Lees meer over Theo van Diepen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon