Gencehan Askin

Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius
Gencehan Askin

Gencehan Askin
Senior ketenbeheerder
Logius

Geboren en getogen in Den Haag. Is nu bezig met een studie business IT and management.  Is vader van twee kinderen. Heeft door het drukke studie- en gezinsleven even geen tijd meer om een balletje te trappen met het vriendenteam, maar ontspant graag tijdens een spannende of humoristische serie op Netflix.

Gencehan werkt bij Logius als senior ketenbeheerder. Logius voert de regie over diensten waarmee burgers en bedrijven 24/7 bijvoorbeeld hun papierwerk snel en foutloos digitaal bij de overheid kunnen krijgen. Gencehan is de verbindende factor tussen afnemers, marktpartijen en leveranciers.


Van alle markten thuis

Het werk bij Logius is heel dynamisch, zeker in de rol van ketenbeheerder. Dat is echt een verbindende rol waarin mijn sociale kant goed tot zijn recht komt. Het is mijn taak om marktpartijen en afnemers tevreden te houden. Met hen werk ik samen aan verbeteringen en ontwikkelingen. Het leuke in mijn werk is dat ik niet alleen maar achter mijn ticketsysteem zit om meldingen af te handelen. Je moet van alle markten thuis zijn. Het ene moment ben ik een techneut en vertel een leverancier wat er moet gebeuren en hoe. Ook als er iets niet goed gaat ben ik degene die dat aan hen doorgeeft. Het volgende moment ben ik een servicedeskmedewerker met een luisterend oor voor klanten. Binnen Logius zelf werk ik ook veel samen. Met mijn technische kennis ondersteun ik bijvoorbeeld de servicemanager. Het systemteam ondersteunt mij weer en verder spar ik veel met productowners, scrummasters, en servicemanagers. Daarnaast kijk ik met mijn HR-manager naar mijn persoonlijke ontwikkeling.

Snel handelen

Naast mijn werk als ketenbeheerder ben ik ook stand-by manager voor onze calamiteitenorganisatie. Dat maakt werken bij Logius nog leuker, want dan moet ik echt snel handelen en zaken aftikken. Je weet dat binnen een x-aantal uren een incident afgehandeld moet zijn, je hebt mandaat om mensen te kunnen bedienen. De hectiek en druk die daarbij komt kijken geeft mij echt een kick. Je weet wat het voor impact heeft als DigiD, Digipoort of de Berichtenbox het niet doen, mensen moeten erbij kunnen. Iedereen in Nederland gebruikt onze diensten, je kunt er niet omheen. Dat ik daar een onderdeel van mag zijn vind ik zo gaaf!

Ik werk voor Nederland

De binding met collega’s is voor mij het belangrijkst

Alex Wille-van Toren

System architect gegevens en berichten
Logius

Lees meer over Alex Wille-van Toren
Ik draag vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten

Elske Derks

Jurist
Logius

Lees meer over Elske Derks
'Logius was een van de eerste organisaties die ging voor Scaled Agile werken'

Mark de Wit

Release train engineer
Logius

Lees meer over Mark de Wit
Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid

Mike Nicolaes

Product owner
Logius

Lees meer over Mike Nicolaes
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon