Ewout Reinders

Als senior ontwikkelaar draag ik bij aan een veiliger Nederland
Ewout Reinders, developer bij Justid

Ewout Reinders
Senior ontwikkelaar/adviseur
Justitiële Informatiedienst

Deed na de havo een hbo-opleiding informatica aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Behaalde een master in de computer science aan de Universiteit Utrecht. Werd direct uit de collegebanken gedetacheerd bij Justid. Besloot na 1,5 jaar detachering over te stappen naar een vast dienstverband bij deze organisatie.

De strafrecht-, migratie- en jeugdketen functioneren niet zonder betrouwbare en eenduidige data. Gegevens over een strafverleden, een verblijfsvergunning of een gezinssituatie. Als senior ontwikkelaar en adviseur bij de Justitiële Informatiedienst (Justid) bouwt Ewout Reinders aan slimme oplossingen om dit soort justitiële informatie digitaal beschikbaar en uitwisselbaar te maken als daar een wettelijk kader voor is.


Publicatiedatum 10-03-2022

In de buurt

‘Ik zocht een baan in de buurt. Heel praktisch. Maar ook eentje met maatschappelijke impact. Dat waren de eisen die ik voorlegde aan een detacheerder die mij na mijn studie benaderde. Ik kwam terecht bij Justid in Almelo en ben er niet meer weggegaan. Dat had ik ook niet kunnen bedenken toen ik als havo-scholier niet eens heel bewust voor het vak informatica koos – het begin van een levenslange interesse.

Van junior naar senior ontwikkelaar

Bij Justid startte ik als junior ontwikkelaar. Van daaruit heb ik me omhooggewerkt tot senior ontwikkelaar en adviseur. Dat ging overigens vrij organisch. Doordat ik steeds werd gevraagd voor leuke nieuwe projecten. En de vrijheid kreeg om zelf te komen met voorstellen voor verbeteringen aan systemen. Zo ontwikkelde ik me haast vanzelf. Voldoening in het werk en fijn contact met mijn collega’s hebben daarbij zeker een rol gespeeld.

Veiliger Nederland

Elke 2 jaar ongeveer kijk ik vooruit. Naar de uitdagingen die op mijn pad liggen. Of ik me daar nog in kan vinden. Of het werk me nog voldoende boeit. Tot dusver is dat altijd het geval geweest. Ik kan bij Justid ook zoveel kanten op: je bent hier niet snel uitgekeken. En het idee dat ik een steentje bijdraag aan een veiliger Nederland doordat bijvoorbeeld tbs-klinieken en gevangenissen hun dossiers digitaal goed op orde kunnen brengen, is belangrijk voor me.’

Bekijk alle vacatures voor developers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

De ruimte pakken om alleen maar leuke dingen te doen

Güven Isguzar

Productowner Portalen & Samenwerking
Justitiële Informatiedienst

Lees meer over Güven Isguzar
Ketens goed met elkaar laten samenwerken: daar haal ik veel voldoening uit

Elisa Wagenaar

Specialist archiefbeheer
Justitiële Informatiedienst

Lees meer over Elisa Wagenaar
We kunnen het ons niet permitteren dat het misgaat op het gebied van cyberweerbaarheid

Kelly van der Woning

Chief information security officer (CISO)
Justitiële Informatiedienst

Lees meer over Kelly van der Woning
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon