Elisa Wagenaar

Ketens goed met elkaar laten samenwerken: daar haal ik veel voldoening uit
Elisa Wagenaar Specialist archiefbeheer Justitiële Informatiedienst

Elisa Wagenaar
Specialist archiefbeheer
Justitiële Informatiedienst

Deed een hbo-opleiding informatiedienstverlening en -management aan de hogeschool Saxion in Deventer. Begon haar carrière als uitzendkracht bij de Belastingtelefoon. Werd in 2015 daar functioneel beheerder en maakte in 2017 de overstap naar functioneel beheerder bij Justid. Stapte vervolgens over naar een functie als specialist archiefbeheer en ontwikkelt zich nu tot expert informatiehuishouding. Volgt op kosten van de baas een master management aan de Open Universiteit.

Elisa Wagenaar helpt de digitale informatiehuishouding van de Rijksoverheid te verduurzamen. Als specialist archiefbeheer zit zij bij de Justitiële Informatiedienst (Justid) precies op de goede plek.


Publicatiedatum 20-10-2022

Verbeteren informatiehuishouding ministerie

‘Justid heeft een centrale rol in het verbeteren van de informatiehuishouding van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). Hier zitten dé informatiespecialisten van JenV. En dat merk je. Er komt heel wat op ons af. Van nieuwe projecten tot verschillende klanten die we aansluiten op het Centraal Digitaal Depot (CDD+), ons archiefsysteem dat documenten en bestanden levert aan justitiële ketenpartners. Die afwisseling maakt mijn werk aantrekkelijk.

Flexibel omgaan met doorlooptijden

De doorlooptijden zijn hier soms wat langer dan in het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld omdat je niet alleen technisch de autorisaties op orde moet hebben, maar ook juridisch. Het gaat tenslotte wel om de strafrecht-, migratie- en jeugdketen. Ik heb geleerd om geduldig te zijn en tegelijkertijd flexibel. Altijd meedenken over hoe we toch kunnen versnellen. Hoe meer aansluitingen op het CDD+ ik meemaak, des te beter me dat lukt.

Van functioneel beheerder tot expert informatiehuishouding

Ik ben ontzettend gelukkig met de kansen die ik krijg bij Justid. Ik kwam hier binnen als functioneel beheerder, werd al snel specialist archiefbeheer en inmiddels loop ik stage bij het Expertisecentrum Informatiehuishouding om te onderzoeken of de functie van expert informatiehuishouding bij mij past.’

Bekijk alle vacatures voor informatiespecialisten

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

De ruimte pakken om alleen maar leuke dingen te doen

Güven Isguzar

Productowner Portalen & Samenwerking
Justitiële Informatiedienst

Lees meer over Güven Isguzar
Als senior ontwikkelaar draag ik bij aan een veiliger Nederland

Ewout Reinders

Senior ontwikkelaar/adviseur
Justitiële Informatiedienst

Lees meer over Ewout Reinders
We kunnen het ons niet permitteren dat het misgaat op het gebied van cyberweerbaarheid

Kelly van der Woning

Chief information security officer (CISO)
Justitiële Informatiedienst

Lees meer over Kelly van der Woning
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon