Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Louis de Vries

Ik ben specialist op het gebied van namaakgoederen, piraterij, wapens, munitie en de flora- en faunawet
Louis de Vries

Louis de Vries
Douanemedewerker
Belastingdienst

  • Louis heeft mavo 4 gedaan en verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van Meteorologie en Oceanografie. In 1999 is hij naar de Douaneschool in Elspeet gegaan.
  • Hij werkte van zijn achttiende tot zijn veertigste jaar bij de Marine. Specialisatie: Meteorologie en Oceanografie. In 1999 heeft hij een carrièreswitch gemaakt. Hij begon als douanemedewerker bij Schiphol Cargo, op de afdeling bijzondere Taken. Vanaf 2003 werkt hij op de afdeling Passagiers.
  • Werk en vrije tijd lopen bij Louis door elkaar. Af en toe winkelt hij. Doel: kijken naar labels en andere specifieke kenmerken van merkkleding. Hij wil zo zijn kennis van namaakgoederen verder verbreden en verdiepen. Ook is hij altijd beschikbaar voor collega’s om vragen te beantwoorden. En natuurlijk slaat hij geen wedstrijd van Vitesse over.

Louis de Vries is na een lange carrière als specialist Meteorologie en Oceanografie bij de Marine, overgestapt naar de Douane op Schiphol.


Weg van huis

‘De functie die ik bij de Marine had was een walfunctie met als standplaats Marine Vliegkamp Valkenburg. Om de zes, zeven jaar werd ik bij een varende eenheid geplaatst. Als staflid was ik steeds langere perioden van huis. Dit werd pas een bezwaar toen onze dochter geboren werd.

Driejarig dochtertje

Ik ging in 1998 voor zes maanden aan boord om een reis te maken naar de Caribische gebieden. Toen mijn vrouw en dochtertje na drie maanden voor een korte vakantie overkwamen herkende ik mijn dochtertje bijna niet meer. Ze was in die maanden zo veranderd. Toen pas besefte ik hoe snel dat gaat en hoeveel je mist.

Carrièreswitch

Bij terugkomst in Nederland tipte een collega mij over de Douane. Ik besloot te solliciteren en ben aangenomen. Bij Cargo Schiphol heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. In 2003 ben ik overgestapt naar de afdeling Passagiers Schiphol, omdat mijn afdeling Bijzondere Taken verhuisde naar Heerlen.

Piraterij

Bij Passagiers heb ik me op allerlei gebieden kunnen ontwikkelen tot specialist en vraagbaak. Je moet dan denken aan piraterij, namaakgoederen, wapens en munitie en de flora- en faunawet. Ik had bij Cargo natuurlijk al een hoop kennis opgedaan en ben bij Passagiers ook heel goed begeleid en ingewerkt.

Risicovluchten

Het zwaartepunt van mijn werkzaamheden ligt in de ochtend. Dan komen de meeste risicovluchten uit Azië. Op het moment dat één van mijn collega’s in de aankomsthallen verdachte goederen aantreft, schakelen ze de ‘vraagbaak van dienst’ in. Die onderzoekt deze goederen en maakt eventueel een proces-verbaal op.

Leguanen en brilkaaimannen

Samen met een collega heb ik eens een koffer uit Suriname gecontroleerd. Deze had een dubbele bodem waarin vijfentwintig leguanen en vijf brilkaaimannen verstopt zaten. Gelukkig leefden de dieren nog. Met dit soort zaken halen we geregeld de media. Ik ben dan echt trots dat we weer een smokkelaar van levende dieren hebben aangehouden.’

Ik werk voor Nederland

Het is razend interessant om te werken aan bedrijfskritische systemen waarbij je zo in de spotlight staat
Betsy Pepels
Softwarearchitect
Belastingdienst

Studeerde Natuurkunde en Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verrichte op dezelfde universiteit onderzoek op het gebied van Computing Science.

Lees meer over Betsy Pepels
Goede applicatiearchitectuur zorgt voor een makkelijker te onderhouden app
Marc van der Loo
Softwareontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde hts elektrotechniek. Gaat graag met het gezin op vakantie. Houdt van hardlopen in de winter en fietsen in de zomer.

Lees meer over Marc van der Loo
Controleurs van de omzetbelasting gaan met onze dashboards op pad
Alex Derkse
Functioneel beheerder
Belastingdienst

Deed de studie Bedrijfskunde aan de Novi Hogeschool en ging direct aan de slag bij de afdeling Datafundament & Analytics van de Belastingdienst.

Lees meer over Alex Derkse
Werk dat heel Nederland raakt
Merijn Boot
Functional Modeller
Belastingdienst

Studeerde bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente Had zijn eerste baan bij Capgemini en werkte in opdracht van de Belastingdienst aan het Toeslagen Verstrekkingen

Lees meer over Merijn Boot
Jong fiscaal talent kan zijn hart ophalen bij de Belastingdienst
Teun van Overbeek
Fiscalist
Belastingdienst

Studeerde fiscale economie in Tilburg. Was voorzitter van de Tilburgse fiscalisten vereniging. Startte als informant bij de Belastingtelefoon.

Lees meer over Teun van Overbeek
Als bij de Douane een systeem hapert, word ik uit mijn bed gebeld
Maarten de Vries
Senior exploitatie specialist
Belastingdienst

Deed de mts-opleiding procestechniek en was daarna werkzaam in de procesindustrie.

Lees meer over Maarten de Vries
Coderen doe ik zelf ook nog. Dat blijft leuk
Leendert Versluijs
IT architect mobile
Belastingdienst

Studeerde Informatica aan de Universiteit Utrecht. Kwam na een loopbaan bij onder andere CapGemini en Ordina bij de Belastingdienst terecht.

Lees meer over Leendert Versluijs
We maken webtools die iedereen kan gebruiken
Simon Schaminee
Front end developer
Belastingdienst

Studeerde digitale communicatie en multimedia design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ging in juli 2017 aan de slag bij de Belastingdienst en kan daar nu in dienst treden.

Lees meer over Simon Schaminee
Er zijn bij het toeslagenportaal altijd nieuwe wensen, nieuwe sprints, nieuwe releases
Marko Hendriks
Ontwerper
Belastingdienst

Studeerde technische bedrijfskunde aan de hts. Werkte na zijn studie kort bij ABT Benelux, een bedrijf met Amerikaanse roots.

Lees meer over Marko Hendriks
Bij de Belastingdienst leer ik meer dan werken met cijfers alleen
Reinalda van Oostendorp
Accountant in opleiding
Belastingdienst

Reinalda volgt de studie Accountancy aan de Business Universiteit Nyenrode te Breukelen en werkt als tax auditor bij de Belastingdienst.

Lees meer over Reinalda van Oostendorp
We richten een geautomatiseerde delivery pipeline in en onderzoeken of we die met Docker kunnen voortbrengen
Bram van den Hout
Architect Java ontwikkelstraat
Belastingdienst

Studeerde scheikunde in Wageningen. Maakte tijdens zijn studie kennis met het programmeren van computermodellen.

Lees meer over Bram van den Hout
Met onze Agile-aanpak creëren we een sterke verbinding tussen business en IT
Tamara Schreuder
Applicatieontwikkelaar
Belastingdienst

Deed de pabo maar besloot dat haar hart niet bij het onderwijs lag. Stroomde in bij PinkRoccade, waar ze een opleiding voor ICT’er kon volgen.

Lees meer over Tamara Schreuder
Met wat wij maken, kan ik ook aan mijn 80-jarige moeder uitleggen hoe je aangifte doet
Mark Braam
Service delivery manager
Belastingdienst

Studeerde Techniche Computerkunde aan de Hogere Technische School (HTS) in Venlo maar ontdekte al snel dat zijn hart uitging naar bedrijfskunde.

Lees meer over Mark Braam
Wiskunde toepassen in ingewikkelde software-systemen is altijd leuk
Enno Boersma
System engineer
Belastingdienst

Kwam na zijn studie terecht bij de Belastingdienst en maakte tijdens de selectiedag van de Belastingdienst kennis met de verschillende ICT-projecten van de organisatie.

Lees meer over Enno Boersma
Binnen 4 maanden realiseerden we de eerste productieversie
Willem van Deel
Lead ontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde MTS elektronica. Ging na zijn studie aan de slag als software ontwikkelaar bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Lees meer over Willem van Deel
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon