Roy de Jong

In dit werk kijk ik vooruit: wat is nodig om dat doel te behalen?
Roy de Jong

Roy de Jong
Business controller
Douane

Studeerde hbo accountancy en bedrijfseconomie en rondde daarna de master accountancy & controlling af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Werkte hiervoor in het bedrijfsleven, als assistent-accountant en controller. Houdt van zwemmen en techniek.

Business controller Roy de Jong kijkt liever vooruit dan achteruit: wat is nodig om ergens te komen als organisatie? Hij ontwikkelt voor de Douane relevante sturingsinformatie zodat directies gemakkelijker kunnen sturen op resultaten.


Zonder doel dwaal je af

Op de middelbare school had ik meer oog voor waterpolo dan voor school. Dit veranderde tijdens de carrièredagen. Die gaven mij richting en hierdoor ging studeren mij gemakkelijk af. Ik ben nog steeds trots dat ik het hbo zonder herkansingen heb behaald, dat gaf rust en ruimte. Hier profiteer ik nog steeds van. Duidelijke doelen stellen en afspraken maken werkt.

Van verleden naar toekomst

In het bedrijfsleven werkte ik als assistent-accountant en controleerde ik multinationals, overheden maar ook de lokale autodealer. Maar ik voelde dat ik te weinig toegevoegde waarde kon leveren. Als accountant kijk je terug in de tijd en geeft je daarover advies. Als business controller kijk je juist vooruit: wat is nodig om ergens te komen als organisatie? 

Juiste beslissingen

Je identificeert risico’s en kansen, je onderzoekt welke inzichten nodig zijn om de directie te ondersteunen zodat die de juiste beslissingen kan nemen. Ik vind het enorm leuk om dat denkwerk te verrichten en met cijfers te komen die mijn advies onderbouwen.’

Wil je meer weten over hoe veelzijdig het werk van Roy is en hoe hij helpt grip te krijgen op de organisatie?

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied financieel specialist

Ik werk voor Nederland

Ik ben specialist op het gebied van namaakgoederen, piraterij, wapens, munitie en de flora- en faunawet

Louis de Vries

Douanemedewerker
Douane

Lees meer over Louis de Vries
Verbazing is nodig om processen te kunnen veranderen

Frea Tanyeri

Coördinerend business controller
Douane

Lees meer over Frea Tanyeri
Dure uitgave voor de haven goedkeuren? Dan ga ik kijken

Mechteld Fletcher

Directeur Financiën en Control
Douane

Lees meer over Mechteld Fletcher
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon