Paul van den Akker

Ons vakgebied informatiehuishouding is een mooie mix van techniek en communicatie
Paul van den Akker informatiespecialist bij het Nationaal Archief

Paul van den Akker
Coördinator zakelijke dienstverlening Nationaal Archief

Studeerde archeologie aan de Universiteit Leiden. Raakte geïnteresseerd in antropologie en deed in Guatemala promotieonderzoek naar de hedendaagse Maya kalender. Werkte bij een organisatie die opkomt voor mensenrechten en daarna bij een culturele reisorganisatie. Koos in 2019 voor een baan bij het Nationaal Archief. Woont in Leiden, samen met vriendin en kat. Houdt van reizen, klussen, koken en surfen. Bezoekt ook graag musea.

Paul van den Akker noemt zijn loopbaan zelf ‘een ongebruikelijke route’. Maar er is wel een rode draad te ontdekken: als archeoloog onderzocht hij het verleden, als antropoloog het heden, en nu richt hij zich op de informatievoorziening voor de toekomst. Tijdens zijn studies specialiseerde hij zich in Latijns-Amerika, en voor zijn promotieonderzoek woonde hij 13 maanden in Guatemala. Toch voelt hij zich nu helemaal thuis tussen de (digitale) archieven in Den Haag.


Publicatiedatum 30-11-2021

Ons collectief geheugen

‘Ik weet nog goed dat ik de term ‘Ons collectief geheugen’ op de website van het Nationaal Archief las. Dat triggerde me. Ik wist niks van archieven, maar had natuurlijk wel veel met geschiedenis. Tijdens de eerste gesprekken ging er meteen een wereld voor me open. Daarnaast leek de Rijksoverheid me een interessante werkomgeving met impact op de samenleving en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Ruimte om door te groeien

Tijdens het sollicitatiegesprek klikte het meteen. Dat vind ik ook belangrijk, fijne mensen om mee te werken. We hebben een open cultuur, en iedereen is heel toegankelijk. Nieuwe ideeën zijn bijvoorbeeld altijd welkom. Ook is er ruimte om door te groeien. Mijn leidinggevende stimuleert dat we werken aan onze persoonlijke ontwikkeling. Zo is er altijd wel een project om bij aan te haken.

Experts in huis

Het Nationaal Archief is een leuke plek om te mogen werken. We hebben veel experts in huis. Mensen die oude boeken restaureren, maar ook de echte IT-specialisten. We organiseren tentoonstellingen, beheren de archieven en geven advies over archiefvorming. Zoveel gezichten onder één dak. Met ons vakgebied kun je alle kanten op. Een mooie mix van techniek en communicatie.’

Bekijk alle vacatures voor informatiespecialisten

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon