Savitri Changoe

Fouten maken mag, dat geeft mij vertrouwen
Savitri Changoe securityspecialist bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Savitri Changoe
Regisseur informatiebeveiliging en privacy

Begon in 1995 bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat als informatiespecialist. Stapte 2 jaar later over naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Groeide door naar de functie van regisseur. Woont in Leiderdorp met haar man en hun 2 volwassen kinderen. Is bestuurder van 2 stichtingen en mantelzorger voor haar schoonouders.

Werken bij de Rijksoverheid. Savitri Changoe had geen goed beeld van de grootte van de organisatie toen ze in 1998 begon. Toch voelde ze zich meteen thuis en is ze niet meer weggegaan. Na de start van haar loopbaan bij een ander ministerie werkt ze nu bij het miniserie van Economische Zaken en Klimaat. Dankzij alle mogelijkheden die zij kreeg om zich te ontwikkelen, blijft het vakgebied informatiebeveiliging haar uitdagen. 


Publicatiedatum 13-07-2023

Waarom voel jij je thuis bij de Rijksoverheid?

‘Het werk bij de Rijksoverheid is ontzettend goed georganiseerd en professioneel. Er heerst een fijne werksfeer. We werken hard, maar het is geen harde werkcultuur. Fouten maken mag. Dat geeft mij vertrouwen om mezelf te ontwikkelen. Zo ben ik vanuit de functie van coördinator doorgegroeid naar regisseur. Ook kreeg ik de kans om een halfjaar aan een project bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) te werken.

Wat vind je vooral leuk aan de inhoud van je baan?

Met ons werk kunnen we maatschappelijke impact maken. Je doet het ergens voor. Of het nu om klimaat of energie of privacy gaat, je leest vaak terug in de krant waar jij mee bezig bent. Bijvoorbeeld met de wetgeving rondom de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wij moesten dit een tijd geleden in onze registers doorvoeren en tegelijkertijd was het in de maatschappij ook een veelbesproken onderwerp.

Is er genoeg ruimte voor je privéleven?

Mijn werk is goed te combineren met alles eromheen. Ik vind het belangrijk om iets te doen voor anderen. Zo ben ik samen met mijn man mantelzorger voor mijn schoonouders. Er is veel begrip als ik een keer weg moet, of een dag thuiswerk. Daarnaast ben ik bestuurder van 2 stichtingen. De eerste is tegen vereenzaming van ouderen, en de tweede heeft als missie de rol en positie van Hindoestanen in Nederland te versterken.'

Bekijk alle vacatures voor securityspecialisten

Bekijk alle vacatures

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon