Sjoerd Backx

Ik houd wel van gedoe, in positieve zin
Sjoerd Bax, afdelingshoofd Toezicht Publieke instellingen Inspectie Leefomgeving en Transport

Sjoerd Backx
Afdelingshoofd Toezicht Publieke instellingen

Studeerde bouwkunde en technische bestuurskunde. Rolde daarna in een baan bij het Ministerie van Volkshuisvesting. Had verschillende leidinggevende functies binnen de Rijksoverheid. Begon in 2012 bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Woont in Ede met zijn vrouw en heeft twee volwassen kinderen. Stapt graag vanuit zijn achtertuin op de mountainbike voor een rit door het bos.

Dat Sjoerd Backx als afdelingshoofd al 10 jaar bij de Inspectie Leefomgeving en Transport werkt, wil niet zeggen dat hij niet van afwisseling houdt. Integendeel. Met een organisatie van 1300 medewerkers, die toezicht houden op de naleving van 160 regels en wetten, is er altijd wel iets te beleven.


Publicatiedatum 20-09-2022

Voldoende variatie

‘Het beste aan mijn werk is de mix tussen inhoud en mensenwerk. Na verschillende leidinggevende functies zit ik inmiddels alweer vier jaar op dezelfde plek. Maar er is nog altijd voldoende variatie. In de afgelopen jaren is een kwart van ons personeelsbestand gewisseld. Mensen gingen met pensioen of naar een andere baan. Er zijn jongere mensen met nieuwe vaardigheden en inzichten voor teruggekomen. Dat geeft ons ook weer de kans om sommige vaste patronen los te weken.

Plezier in het werk

Ik houd wel van gedoe, in positieve zin. Bijvoorbeeld hoe je mensen op een goede plek plaatst, of teamleiders helpen om hun team goed op de rit te krijgen. Hoe zitten mensen in hun werk? Als het niet lekker loopt: wat is er aan de hand? Wat wil je veranderen? Als diegene dan later wel weer plezier in zijn of haar werk heeft, geeft dat mij ook een voldaan gevoel.

Soms gewoon doen

We werken altijd vanuit vertrouwen. Hybride werken was voor ons bijvoorbeeld niet nieuw. Iedereen mocht al zijn of haar eigen werkschema en werkplek bepalen. Daarnaast ben ik erg pragmatisch. Je hoeft niet altijd een volledig uitgewerkt plan te hebben. Soms moet je gewoon doen, aan de slag. Cybersecurity is bijvoorbeeld zo’n onderwerp dat zich uitstekend leent om te pionieren.’

Bekijk alle vacatures voor securityspecialisten

Bekijk alle vacatures

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon