Wat moet ik weten voor ik solliciteer voor het Rijks I-Traineeship?

Publicatiedatum 05-03-2024

Voor je besluit om te solliciteren, moet je een paar dingen weten. Zoals de voordelen van het traineeship, de voorwaarden en de sollicitatieperiode. 

Heb je vragen? Wij vertellen je graag meer. Op deze pagina, maar ook via de mail. Je kunt ons bereiken via [email protected]. We horen graag van je.

Waarom zou ik voor het Rijks I-Traineeship kiezen?

Het Rijks I-Traineeship is een unieke kennismaking met de digitale Rijksoverheid. Je voert in 2 jaar tijd 3 opdrachten uit bij opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid. Iedere opdracht duurt 8 maanden en biedt een nieuwe uitdaging.

We investeren in jouw groei. Als je voor ons traineeship kiest, dompel je jezelf onder in de unieke leer- en werkomgeving van de Rijksoverheid. Je ziet van dichtbij hoe wij internettechnologie gebruiken om Nederlanders te helpen, beschermen of informeren. En vormt jezelf als digitale professional met maatschappelijke impact.

Wanneer kan ik solliciteren?

Je kan vanaf 14 maart 2024 om 09:00 tot 5 april 2024 om 12:00 solliciteren. Het traineeprogramma start op 2 september.

Nieuwsgierig naar de sollicitatieprocedure? Wij vertellen je graag meer.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te solliciteren?

Als kandidaat moet je voldoen aan een paar belangrijke eisen. Zo heb je een studieachtergrond op het gebied van ICT, data of cyber nodig. Of aantoonbare toegepaste affiniteit met één van deze vakgebieden.

Alle aanmeldingseisen vind je hier.

Kan ik minder dan 36 uur per week werken?

Nee, dat kan niet. Om het maximale uit je leer- en ontwikkeltraject te halen, vragen wij dat je 36 uur per week beschikbaar bent. Je kunt niet minder uren werken.

Moet ik eventuele arbeidsbijzonderheden opnemen in mijn sollicitatiedossier?

Bij de Rijksoverheid is iedereen welkom en krijg je de ruimte om jezelf te zijn. Als er iets speelt rondom jouw sollicitatie, kun je dat delen en wij gaan daar vertrouwelijk mee om.

Kan ik een voorkeur aangeven voor een standplaats of opdrachtgever?

Ja, dat kan. We kunnen echter niet garanderen dat je op de standplaats of bij de opdrachtgever van je eerste voorkeur terechtkomt. Leidend is de match die wij maken tussen jou en je eerste opdrachtgever. Daarbij houden we natuurlijk ook rekening met je reistijd, als dat mogelijk is.

Kan ik een opdracht in het buitenland doen?

Nee, helaas is het niet mogelijk een opdracht in het buitenland te doen. Al je opdrachten vinden plaats bij rijksoverheidsorganisaties in Europees Nederland. Dit betekent dat je niet bij eventuele opdrachtgevers op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba kunt werken.

Moet ik verhuizen als de woon-werkafstand te groot is?

Nee. Je hoeft niet te verhuizen voor je opdrachten of de sociale activiteiten die bij het traineeprogramma horen.

Ik ga begin september op vakantie. Heeft dit gevolgen voor de start van mijn traineeship?

Ja. Op 2 september verwelkomen we al onze trainees met een centraal introductieprogramma. We vinden het belangrijk dat je hierbij aanwezig bent. Uiteraard bespreken wij dit met je tijdens de sollicitatieprocedure, zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon