Beheer

Zonder ICT zijn we bij de Rijksoverheid nergens. De informatiesystemen goed laten functioneren is topprioriteit. Als beheerder houd jij de Rijksoverheid draaiende. Lees hier wat onze beheerders vertellen over hun werk.

Houd jij Nederlands belangrijkste systemen en software in de lucht?

50.000 digitale rijkswerkplekken optimaliseren. Het kan zomaar jouw uitdaging zijn. Als technisch of functioneel applicatiebeheerder, infrastructuurbeheerder of monitoringspecialist speel jij bij de Rijksoverheid een cruciale rol. Van de Belastingdienst tot het KNMI, en van Defensie tot de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: overal zijn de continuïteit en het functioneren van de informatiesystemen topprioriteit. En je werkt ook nog eens met de nieuwste technologieën en software, en state-of-the-art infrastructuren. Wil jij hier als beheerder aan meewerken? Lees hier meer over verschillende interessante cases op het gebied van Beheer.

Zo kan jouw werkdag eruit zien

Mariska Baar – Applicatiebeheerder en Technisch Projectleider: Het werk dat we doen is zeker waardevol, we dragen bij aan een veilige samenleving. Somara Henderson – Functioneel Beheerder/Adviseur Bedrijfsvoering: Wij werken voor DJI, dus Dienst Justitiële Inrichtingen. Die geven ons de opdrachten. In elke gevangenis staat een console voor het inschrijven van de biometrie. OK, je gaf me aan dat er heel vaak een no-match was maar we hebben wat dingen veranderd… Mariska Baar – Applicatiebeheerder en Technisch Projectleider: Ook op Schiphol gebruiken ze biometrische gegevens, ook bij opsporing gebruiken ze biometrische gegevens. Ja, dus het is echt aan de orde van de dag. Somara Henderson – Functioneel Beheerder/Adviseur Bedrijfsvoering: Biometrie is booming. Want we willen gewoon weten wie we voor ons hebben. Dat we gelijk kunnen zien wie die persoon is. De relevantie ervan is dat het gewoon belangrijk is dat we weten dat we de juiste persoon binnen hebben, dat is echt enorm belangrijk maar ook dat de juiste persoon naar buiten gaat. Kijk naar de Tbs-klinieken, de jeugdinrichtingen, op het moment dat ze op verlof gaan, dat we weten dat we de juiste persoon naar buiten hebben gestuurd. Dat is mijn missie om het helemaal foutloos te doen.” Mariska Baar – Applicatiebeheerder en Technisch Projectleider: SSC-I is zeker een bedrijf om trots op te zijn, het is volop in ontwikkeling. Wij maken zeker unieke producten. Producten die alleen voor het gevangeniswezen worden gebruikt. Somara Henderson – Functioneel Beheerder/Adviseur Bedrijfsvoering: Ik zorg ervoor dat de applicatie up-and-running is.  Als er problemen zijn komen ze bij mij en bij Mariska, want die gaat het technische gedeelte oplossen. Wij hebben enorm veel lol samen. We kunnen heel zakelijk met elkaar zijn maar we hebben enorm veel lol. We werken heel hard. Ook in de weekenden, want op het moment dat er wat is dan word je opgebeld en dan moeten we het fixen. Eindtitel: Rijksoverheid Shared Service Center ICT Wij dragen bij aan een veilige en rechtvaardige samenleving.

‘Met biometrie is het makkelijker om gevangenen binnen de muren te houden’

Mariska Baar

Ontdek wat jij kunt doen als beheerder

Ik werk als beheerder

Onze zelflerende applicatie helpt het bedrijfsproces
Alinda Kleefstra
Functioneel beheerder CJIB
Centraal Justitieel Incassobureau

Begon op 19-jarige leeftijd op de postafdeling van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Lees meer over Alinda Kleefstra
In korte tijd bracht ik de complexe softwarestructuur in kaart
Zoran Serbedzija
Senior technisch applicatiebeheerder
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Werkte hiervoor onder andere bij Oracle, Atos en de SVB. Liet zich omscholen bij Oracle. Gaat elke dinsdagavond basketballen en rijdt het hele jaar door op de motor.

Lees meer over Zoran Serbedzija
Ik zorg dat incidentmanagers weten wat ze moeten doen
Curtly Inesia
Adviseur crisismanagement
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Volgde de studie commerciële economie aan de Haagsche Hogeschool. Begon bij KPN op de afdeling marketing verkoop Nederland.

Lees meer over Curtly Inesia

Een greep uit de vacatures voor Beheer

Bekijk alle vacatures binnen jouw vakgebied
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon