Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Beheer

Zonder ICT zijn we bij de Rijksoverheid nergens. De informatiesystemen goed laten functioneren is topprioriteit. Als beheerder houd jij de Rijksoverheid draaiende. Lees hier wat onze beheerders vertellen over hun werk.

Houd jij Nederlands belangrijkste systemen en software in de lucht?

50.000 digitale rijkswerkplekken optimaliseren. Het kan zomaar jouw uitdaging zijn. Als technisch of functioneel applicatiebeheerder, infrastructuurbeheerder of monitoringspecialist speel jij bij de Rijksoverheid een cruciale rol. Van de Belastingdienst tot het KNMI, en van Defensie tot de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: overal zijn de continuïteit en het functioneren van de informatiesystemen topprioriteit. En je werkt ook nog eens met de nieuwste technologieën en software, en state-of-the-art infrastructuren. Wil jij hier als beheerder aan meewerken? Lees hier meer over verschillende interessante cases op het gebied van Beheer.

Zo kan jouw werkdag eruit zien

Wat ik leuk vind, bij Infra, bij de Belastingdienst is de hoeveelheid data waar wij mee werken. De diversiteit van de gegevens. Het is zo complex en zo groots het informatieproces, het verwerken daarvan dat is zo professioneel opgezet. Dat is ontzettend leuk om te doen. De eindproducten die wij maken bij DF&A zijn dashboards een overzicht met alle financien gegevens van bedrijven, die wij hebben. We hebben met integriteit te maken en we zorgen dat alles gescheiden is. Dat niet iedereen overal bij kan. De eindproducten moeten ook heel betrouwbaar zijn. Je werkt met gegevens van iedereen en je moet zorgen dat je dat goed doet. Bij team Infra hebben we drie hoofdzaken waar we mee werken. We zorgen dat het platform blijft draaien. We zorgen dat de collega’s de juiste autorisaties krijgen. Als derde hebben we de probleemstellingen die we binnen krijgen. Van ons wordt verwacht dat we ze helpen. We hebben een aantal toolings die we gebruiken. We zitten voornamelijk op het SAS Platform te werken. Daar werken we met een aantal applicaties Enterprise Guides, Management Console Uiteindelijk hebben we een omgeving: SAS Visual Analytics, waar de platformen draaien en daar gaat dan de data naar toe. Ik zit tussen mensen die ontzettend gemotiveerd zijn. We hebben er ook heel veel plezier in. Het zijn allemaal mensen die problemen willen oplossen die er voor gaan, proactief. Drie tot vier keer per jaar hebben we een 3-dagen challenge. Dan komt er een onderwerp naar voren en gaan de techneuten in drie dagen tijd proberen dit uit te werken in een ICT-oplossing. Wij faciliteren de autorisaties, de omgevingen zorgen dat de data er staat. De mensen die daar aan werken, die knallen! Wij moeten dus ook knallen! Dat is leuk! Wij als team Infra hebben op dinsdagen op donderdag een stand-up. Even klanken naar elkaar toe: Waar ben je mee bezig? wat doe je? We zijn ook een team dat altijd bij elkaar zit wij moeten weten wat er speelt en wat er leeft. We zitten vlak bij de binnenstad, vlakbij Hoog Catharijne in een heel mooi pand, helemaal nieuw, dat is super. Het is echt heel fantastisch om hier te werken!

Lees het volledige verhaal van Alex Derkse. Benieuwd naar meer verhalen?

Ontdek wat jij kunt doen als beheerder

Ik werk als beheerder

Onze zelflerende applicatie helpt het bedrijfsproces
Alinda Kleefstra
Functioneel beheerder CJIB
Ministerie van Justitie en Veiligheid

Begon op 19-jarige leeftijd op de postafdeling van het Centraal Justitieel Incassobureau. Volgde de hbo-opleiding IT Service Management en werd functioneel beheerder, het werk dat ...

Lees meer over Alinda
In korte tijd bracht ik de complexe softwarestructuur in kaart
Zoran Serbedzija
Senior technisch applicatiebeheerder
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat


Lees meer over Zoran
Ik zorg dat incidentmanagers weten wat ze moeten doen
Curtly Inesia
Adviseur crisismanagement
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


Lees meer over Curtly

Een greep uit de vacatures voor Beheer

Bekijk alle vacatures binnen jouw vakgebied

Volg Werken voor Nederland op social media

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon